Program JULY-AUGUST

Salam kepada smua, maaf dah lama tak update blog ni. Mohon maaf atas kelemahan n kekrurangan diri pengendali blog ini. Insyaallah moga Allah beri kekuatan pada kita semua untuk meneruskan misi hidup dan kehidupan kita. Insyaallah

Bulan JULAI

2 Julai : SK (1) Simpang Lima, Klang (YOULEAD) PRS

3, 4 dan 5 Julai : SK Pusat Bandar Pchgn 1 [RINDU]

4 dan 5 Julai : SK Seksyen 7 B.B.B (RINDU)

10, 11 dan 12 Julai SMK Alam Megah 2, Shah Alam (RINDU) PMR

1o dan 11 Julai : SRA Integrasi Salak Tinggi di KRRSH (RINDU)

11 Julai  : KAFA Hulu Langat di KRRSH (RINDU)

11 dan 12 Julai : SK Sungai Udang di KRRSH (YOULEAD)

16 Julai : Talk EXAM Prep. SK Alam Megah 3

22 Julai : SMK Viviekanada, Bangsar (Talk Israk Mikraj)

24 dan 25 Julai : SRA Kg Suharto, Ulu Selangor (RINDU)

Bulan OGOS

31 Julai dan 1 Ogos : SK Sungai Ara, Penang (BESTARSI Camp)

1 dan 2 Ogos : SRA Integrasi B.B.B [RINDU]

1 dan 2 Ogos : SK Damansara Utama RINDU)

7, 8 dan 9 Ogos SMK Alam Megah 2, Shah Alam (RINDU) Calon SPM

7, 8 dan 9 Ogos SMK Seksyen 24 (RINDU) Calon PMR dan SPM

8 Ogos SMK Convent, Klang (YOULEAD) 8am-1pm

14, 15 dan 16 Ogos SRA Sungai Penchala, TTDI (RINDU)

14, 15 dan 16 Ogos SK Sekyen 7 B.B.B (JUPITER)

14, 15 dan 16 Ogos SRA Saidina Amru Al-‘As, Sentul (RINDU)

14, 15 dan 16 Ogos SMK Tengku Ampuan Jemaah di KRRSH (JUPITER)

Explore posts in the same categories: Info Terkini

89 Comments on “Program JULY-AUGUST”

  1. kak sey Says:

    salam…
    wah byknya program…
    tiap2 mggu ada…

    to a.sham,
    chaiyok2..jgn smpy sakit plak…

    to moderators,
    happy always n be good…

    to all faci’s
    luv u all…

  2. kak anne Says:

    salam kemakmuran…….
    kepada feci2 asa teruskan perjuangn kita dlm memntapkan ukhwah sesama kita……..

    to kak honiey..
    hope kita akan jumpe lagi,
    maaf atas kesilapn diri..
    tq coz jd adik n kakak yang terbaik buat anne..
    my word just for u..
    love you very much…

    to kak miza..
    windu akak sokmo,
    hope u hepy alway wif ur beloved ‘ ‘ and family…

    to kak ana
    moga sempat sembuh…
    rindu akak jugak,hope dpt join program same…

    to kak sey..
    bahagia hndknya..
    insyaalah..
    jd lah orang yg tabah dn sbr dlm menempuh cubaan dan halangn..
    sama kita b’usaha…

    TO MAMA…
    mama we all love you!!!!!!
    thank 4 evrytin,
    insyaallah,kami akan serang lagi umah mama..
    hahahahoho…

    to 3H and 1S…
    jgn nakal2 tau, dngr kata papa n mama..
    ingt kak n,kk sey, kak honiey, kak miza, kak mien sokmo……loveee you…

    to all bro2 asa..
    bro daud,bro mawi,bro bajau,bro wan,bro rdwan,bro nas,n the other…..
    hepy dpt kenal korng…
    kire kosong2 eh..hehehe
    to bebek goreng,jgn mara…

    and lastly..
    to big boss…
    jgn serik ajk kitorg..
    insyaallah kami ikhlasssssssss
    jg kesihtn..’cept2 kawin’aminnnnn…..

  3. humyra' Says:

    n..me 2..2 u..hu2 2 all my come2 ni..

  4. kak sey Says:

    “Kebaikan menyebabkan sinaran putih di wajah,
    cahaya di dalam hati,
    keluasan dan kelapangan di dalam rezeki,
    kekuatan pada badan,
    dan kecintaan di dalam hati orang lain.

    Kejahatan dan kederhakaan menyebabkan kehitaman pada wajah,
    kegelapan di dalam hati,
    kelemahan pada badan,
    kekurangan pada rezeki,
    dan kebenciaan di dalam hati orang lain.”

  5. humyra' Says:

    sey..take k..hu2 naty jumpe k..

  6. mama Says:

    salam…
    smge sume nye chat sejhtra n hidup d rhmti ALLAH…

    to kak MIZA..
    rndu sgt2 kt akak..nnt dtg laa cni lg tau..

    to kak SEY..
    kt akak pn rndu gk..tp kurg sket laa..coz bru je jmpe..hehehe…n smge bhgie ngn owg t’syg..hehe..jgn lpe shaza tau..

    to kak ANNE..
    kt akak lak..jap ehh bia shaza pk shaza lu rndu kt akak ke x.???hehehe..msti laa rndu ngn kak anne..tp rndu kt akak rndu lg kt kak honey…huhu..ari 2 yeye jer ckp xnk dtg umh mama lg…mlu laa..tp nk dtg gk..hehe..gurau je tau kak anne..jgn mara..hehe..nnt cpt tue tau..huhu..kak anne,bkn ke bro daud de nme bru.??bebek betutu kn.??hehe..

    to kak HONEY..
    kteowg rndu sgt2 kt akak..asyek x dpt jmpe jer..asyek2 jmpe kak anne jerr..hehehe..boring tau..huhuhuhu..jgn mara tau kak anne..hihihi..sje je nk kaco kt kak anne..nnt akak free dtg tau..

    to bro DAUD..
    jgn mara tau smpne nme bru 2..hehe..mkn mlm ari 2 kre perasmian nme bru tau..huhuhu..nk kaco dpn2 sgn..dlm nie x nmpk mke bro daud so xde ar sgn sgt…hihi..smge mkn kurus k..

  7. humyra' Says:

    salam..dedicate to all fc2 asa y bru je grad..
    congratulations..=) begin a new life.. appreciate it k..he2
    tahniah lg…adik2…caiyok2!!

  8. brother has Says:

    salam..
    wat fc2 KUIS yg konvo last week..

    tahniah! semoga cepat2 dpt kerja..
    minta maaf x dpt hadir konvo anda semua coz ada komitmen lain masa tu.. sowy ek..anywal all d best to u all n teruskan berprogram dgn ASA..

  9. Bro Anice Says:

    To Bro Has…

    nnti join tak program kat penang hujung bulan ni??kalau ada rezeki,bole makan durian balik pulau.tp x jamin lah,sbb dah makin kurang ni.kalau sebulan yg lepas,meriah sgt2 dgn durian.Haritu dah ajak big boss, tp mcm x de respond je.x pelah,org x sudi kan..akekekeke…

    Salam ingatan,
    Bro Anice.
    Balik Pulau, Penang.

  10. humyra' Says:

    salam alaik..
    bro anis, ana ni mmg nk p sana..
    tp xtau lg, bnyak keje la sem akhir ni..
    di ingatan slalu kat blik pulau sana..
    he2

  11. humyra' Says:

    2 all 3b n 1 sis, xpecialy mama..musytaq ‘alaikum jiddan..xtaula btoi x grammar ni..he2
    snyum slalu=)

  12. Bro H Says:

    Salam sahabat ASA sekalian.. lama sudah tidak ikut program kerana kesempitan masa dan hambatan lain.. inysaAllah saya ingin kembali menggamit nostalgia bersama ASA.. sehingga berjumpa..🙂

  13. brother has Says:

    to bro anice
    Salam. Nta pa habaq? rindu lah kat nta.. lama dah tak bersua. cek mmg nak pi penang klu boleh. tp skrg cek ada komitmen lain hujung minggu. huhuhu.. lgpun boss suruh ana handle sekejap satu prgrm hujung minggu tu.. so mmg xleh nak pi lah.. insyaAllah, klu ader rezeki dan kelapangan ana akn pi penang lagi.. anyway, thanx atas jemputan nta.. rasa rugi plak x dpt perkena durian balik pulau.. huhuhu

  14. Bro Anice Says:

    To Bro Has yg ensem…
    Habaq baeik…alhamdulillah.rindu kat nta sama…dah brape bulan kita x jumpa ye…
    alah…x de rezeki lg kalini nak jumpa.x pe,ana paham dgn komitmen nta.cuma rasa x bestlah kalau nta x dpt ikut.kalau nta ada,lg gempak bila buat SENAMAN RUMAH & nyanyi lagu DEMI MATAHARI.hahaha…

  15. faci baru Says:

    salam’alaik..

  16. Bro F Says:

    salam..
    wah bnyak nye pgram…huhu sape la yg akan hndle t..huhuhu…
    bro sham dah smakin gah d dalam pgram…chayok2!!!

    to moderator’s
    slamat berjuang kepada semua mderator(yg baru)…lakukan dengan sebaik mgkin…insyallah ada kebaikan di sebaliknya…

    to fc’s
    selamat kmbali di medan pgajian masing2…diharapkan ada sedikit masa untuk berhidmat lagi di dalam pgram ASA, tanpa kalian smua tiada erti sesebuah pgram itu..kembalikan smula suasana ukhuwah di antara kita smua..insyallah all the best 4 u all

    to Mama
    thanks a lot 4 everything..mama mmg best,segala2nya mama…insyallah kami akan sentiasa mengigati mama selamanya…mama d hatiku
    lg satu syukran mama tntg ubat ari 2…doakan fit sehat senantiasa.

  17. sis mien Says:

    salam..renungan buat kita

    Andai tidak boleh menjadi cemara di puncak bukit
    Jadilah danau yg paling indah di hujung belukar
    Jika tak bisa menjadi pohon rendang tempat berteduh
    Jadilah perdu yg paling kukuh utk berpaut..

    “Kebekuan airmata itu dr kerasnya hati…kerasnya hati itu dr banyaknya dosa..banyaknya dosa itu dr kerana banyaknye angan2 mencintai dunia…& cinta kepada dunia itu adlh sumber kpd segala dosa….”

    Apabila kamu bercakap, percakapan kamu adalah patut diluahkan jika ia difikirkan lebih bernilai daripada tidak bercakap langsung. Tiga orang pandang ke luar tingkap, seorang melihat tanah, seorang melihat pokok, seorang melihat awan. Ini kerana setiap manusia mempunyai persepsi yang berbeza. Lantaran itu, jangan berasa marah jika orang lain berbeza pendapat dengan kita.

    Melakukan kesilapan adalah suatu perkara yang biasa. Sedia memaafkan kesilapan adalah perkara yang luar biasa.

    Orang yang paling bodoh ialah orang yang selalu risau atau marah kerana kesilapan orang lain.

    Masa yang kita gunakan untuk mecari kesilapan orang lain biasanya adalah lebih banyak daripada masa yang kita gunakan untuk memperbaiki kesilapan sendiri.

    Insan yang berilmu akan menganggap dirinya kurang ilmu, manakala orang bodoh akan menganggap dirinya orang yang sangat pandai.

    Hadiah yang paling berharga buat teman ialah bertimbang rasa dan sedia memaafkan kesilapannya.

  18. sis mien Says:

    salam..

    wat sahabat2ku sekalian,

    ana doakan antum sume berjaya dengan cemerlang fi dun-ya wal akhirah insyaAllah..bit taufik wan najah.

    -smile always- =)

  19. sis mien Says:

    keredhaanMu-inteam.

    Ya Allah, Ya Tuhanku
    HambaMu merindukan
    Rahmat kasih sayangMu
    Dan jua keredhaanMu
    Dalam hidupku

    Meskipun ku ulangi dosa noda
    Yang menjanjikan azab sengsara
    Namun ku sedari
    KeampunanMu tidak bertepi

    Ku akui diri ini
    Hamba yang mungkir pada janji-janji
    Jadikanlah taubat ini yang sejati
    PadaMu Ilahi

    Ya Allah, ampunkanlah dosa-dosaku
    Ya Allah, redhakanlah kehidupanku
    Moga terhapus penghijab kalbu
    Antara Kau dan aku

    Tuhan,
    Ku zalimi diri ini
    Andai Kau tak ampuni dan rahmati
    Alangkah ruginya diri

    Tuhan,
    Jangan Kau palingkan hati ini
    Setelah Kau beri hidayah
    Sesungguhnya Kau Maha Pengasih

  20. kak sey Says:

    salam…
    ayat2 dr kk mien mmg menyentuh qalbi…
    insyaallah kta sama2 mengamalknnya…

  21. bro syahmi Says:

    salam sahabat2 asa,lama xdgr cite anda sume..rindu nye nak join prog asa..huhu..anyway ape khabar sume??

    to bro f
    nta mmg mantap la..untung asa ada moderator n faci cam nta..huhu..aja2 fighting

  22. kak tiq Says:

    salamunsalam kepada semua keluarga asa explore

    pe khabaq semuanye…harap semua dalam rahmat yang maha Esa hendaknye…terasa lama plak x bg komen lagi2 join program…hehehe, padahal 2 @ 3 minggu lepas dapat join program 3 serentak…seronoknye… buat semua fc,ana rindu sesangat kat korang semua…
    macam2 komen yg ana bc dr fc2 semua…meriah semacam jer…jeles ana xdpt join sama…lagi2 utk berkenalan dgn mama…pape pun ana doakan agar ukhwah kita yg terbina berterusan hendaknya…yg jauh kita rapat-rapatkan yg dekat kita eret-eratkan…moga ukhwah kita dalam rahmat yang maha Esa…

    to all moderator…
    yg lama mahupun baru,
    ana wish good luck to you all dlm mengendalikan program yg mendatang…
    lakukan yg terbaik selagi mampu lakukan yg terbaik…
    caiyok2

    to all fc2 asa…
    pd fc2 baru,
    ahlanwahsahlan pada antum semua
    moga kehadiran antum semua dlm keluarga asa membawa suatu perubahan yg baru….\sama2 kita doakan…

    pd fc2 senior
    teruskan perjuangan mu dalam mendidik adk2 kita yg memerlukan bimbingan…doa dr ana xkn putus utk segala usaha kalian…lakukan yg terbaik agar kita dapa hasil yang terbaik…luang2kan masa utk membantu program yg ada…amin

    to big bos asa,
    ana minta maaf sekiranya ada khilaf yg dilakukan…setiap insan x lari melakukan kesilapan termasuk ana sendiri…jgn lupa jg kesihatan walau sesibuk mana kita berprogram…doa ana agar asa terus bertakhta dlm membantu anak bangsa dan xlupa utk doakan agr cepat berfamily….senyum sokmo

    akhir kalam, salam perjuangan utk demua…agar kita berjumpa di dalam next program…maaf pd bro mie,bro f n bro wan xdpt nk join progrm yg sebelum2 nie ats komitmen dlm praktikal…ana hanya mmpu membantu dlm mencari fc2 je…apa2 pun contact lah mana tau ade free….hehehe

    sebelum terlupa….
    TAHNIAH!!!!!!!!!!
    utk semua fc2 asa yg dah bergraduan dr KUIS….semua antum semua dipermudahkan segala urusannya….salam……

    SALAM PERJUANGAN & SALAM MOTIVASI UTK KALIAN…..

  23. Mawi ASA Says:

    salam…

    first skali…
    arigato3 sbb Mawi Graduate…
    fit nti bwk hadiah k, hahaha…

    sape moderator baru 2?
    hehehe… hope die lakukan yang terbaik…

    kak mien ni, ayat die sume dahsyat2…
    hope jgn tulis saja no, hahahaha….

  24. Bro F Says:

    salam..
    to mawi…
    rm nak adiah ea…erm tok ko jgn risau eaa..
    aku bg special nye dari aku tok ko k…hehehe

    p/s; pasal fc bru lg nak tanye..bkan yg tnya 2 ke..
    eh silap plak…hehehe

  25. Bro Syahmi Says:

    salam ziarah,
    wah bro f nak bg hadiah kat mawi je ke??ana pun nak garduate 8/8 ni..nak hadiah jgak…haha…gurau jela…

    to mawi,
    congrate…lpas ni cadang nak smbg blaja kat mana??

  26. sis mien Says:

    salam..

    to kak sey,

    maaf le klu tersentuh qalbu anti…hehehe =) renungan2 2 khas buat sume sahabat2 asa n termsuk la org yg ckp ni..huhu manusia ni mudah lupe,klu xde sape yg tlg saling ingat mengingati,hanyut la kite sume..ye x?

    to bro mawi,

    wah perli baek punyer ek..huhu insya Allah min cbe wat yg terbaik,Amin.tahniah le dah berjaya grad! pasni leh la jd peguam syari’e! mantop gitu..hehehehe mcm mane la muka bro mawi jd peguam syariah ek?fuhh…gerun tuh….. =) senyum sokmo!

  27. kak tiq Says:

    salam keceriaan utk semua….

    pe khabaq semua..hope shat2 hendaknye..pd semua fc ana doakan yg terbaik utk anta semua n agar dipermudahkan segala urusan..

    to mama,
    salam mama…..,
    thnks sudi trma tiq hr tue…
    xsgka begitu cpt dpt jumpa mama,
    mama mmg best tp tiq mnta maaf sgt2 x berbual sgt dgn mama sbb xbrape sht..nk bergurau tp hanya yg termampu je…maaf ye mama,apa pun thanks trma kehadiran tiq yg tdk dirancang..

    to bro mie,bro mawi,bro bajau,bro sham serta x lupa pd si kembar kak anne n kak honey….
    thnks sesangat beri peluang utk tiq mengenali mama walaupun secara xlgsg…thnks yg xterungkap atas pertolongan kalian…

    akhir kata slam motivasi n salam perjuangan utk semua

  28. kak anne Says:

    salam penuh keceriaan…
    buat semua Fc2 mulakan hari2 kamu dengan lafaz bismillah..
    moga mendPT keberkatan dariNya…
    insyaallah..
    To moderatOr:
    br.F,Br.Mie,Br.Wan and big boss…
    teruskan usaha kalian mendidik anak2 bangsa moga berguna pada negara nt…insyaallah..

    To k.miza:
    miss youuuuuuu soooo muchh..
    harap apat upe ag..
    moga tak lupa anne kak sini yer..
    dan cepat2 sembuh akak eh..
    amin..doa n sentiasa mengiringi akak..

    To kak sey..
    meh sama kita berusaha kearah hidup yang labih baek..
    huhu… kami mintak maaf if ada uat salah dan silap..
    moga anta senang sentiasa bahagia di dunia dan akhirat.
    insyaallah..
    doa ana buat anti..huhu
    mekasih sudi jd sahabat yg terbaek buat ana…
    huuwaaaa…syukran ya muslimah..

    buat kak tiq:
    bez dapat jupe k.tiq walaupun sekejap..
    cian dye x chat…wuuu
    tu la owg suh makan ubat x boh makan….
    nurse ape camni,takot ngan ubat…jangan mara..

    to mawi:
    arap hang chat no..
    hang blaja’ leklok..
    jangn hampa kan ibu bapa hang…
    jgn mara…

    to kak honiey…
    wuuuuuu…
    sronok dapt juper kak honiey..makin kiut nmpk,,
    n makin ramai peminat…..jeles2..hhehe
    rase2 dah x dapt join program dahh..
    bnyk projek oooo….

    to k.miza..
    ya humairah,moga chat..
    maaf atas kekhilafan diri..
    sronok dpt juper akak..
    moga akak brbahagia dismping orang yang tersyng..
    ‘cepat2 kawin’.aminnnnnnn

  29. kak anne Says:

    nak sambung ag nie…
    buat kak mien…
    cepat2 la sembuh yer…
    t ble join program sesama ag…

    to Br.riz…
    amboi2 sronok hang kenokan kitorang eh..
    sama jo ngan bebek betutu tu..
    chek raso hang ble jadi bebek betiti……kuang2
    angan mara..
    to bro anice..
    mekasih ajak p umah ri tu..
    dapat jugak kitorang makan buah durian..sedaaapp..

    to bajau..
    jaga peribadi….
    maaf lau ada salah dan silap…

    to all…
    salam perpaduan keluarga ASA….
    moh kito samo2 perjuangkan kebenaran..
    hadapi dugaan ni dengan tabah dan trima lah dengan redha ketentuan dari Allah s.w.t

  30. kak sey Says:

    salam ukhwah,
    alhamdulilah masih diberikan nafas oleh ALLAH…

    syukran to all fcs yg menjayakan program di penang
    pengalaman yg x dpt dilupakan…
    mmg seronok dpt kenal ngan ustaz anice n family..
    syukran jazilan…dpt mkn durian..em sedapnya..hehe
    bila la nk g penang lg..huhu

    to big bos,
    syukran coz belanja makan malam..mmg sedap..hehe
    free g sedap…huhu jgn marah…

    to fc2 baru, sy minta maaf sekiranya ada terkasar bahasa sepanjang program…
    x kenal maka x tau, x kenal maka x kenal, x kenal maka x cinta…

    to fc2 senior,
    syukran support sy dlm program n atas kerjasama yg diberikan…

    to all fc,
    chaiyok2 teruskan perjuangan antum..
    smoga sentiasa dlm perlindungan ALLAH:-)

  31. Bro Anice Says:

    salam buat semua…

    to kak Anne&kak sey…
    no hal punya.lain kali ajak big boss dtg lg penang.kita pekena char kew tiau plak.dgn laksa balik pulau.aritu awat makan durian sikit sgt.tgk x luak mana pun.
    si Daud je yg belasah lebih….siap makan dgn biji durian sekali..huhuhu.Daud mmg melampau.hahhaha…dapat mkn..tak tkata dah….

    To Bro Bajau…
    Seronok sgt dpt kenal adik abg yg cukup “spotin”.walau baru kenal,tp rasa mcm dah lama kenal…Bajau mmg best…
    Makan bg manyak skit..bg berisi sikit.baru tmbah ensem…tq sbb tolong jadi pengasuh sementara anak abg “HAZIM”(masa nak p hntar baby umah pengasuh).
    Bajau siap bg botol susu lg kat baby Hazim.Ada gaya jd bapak mithali….tahniah!!!(walaupun baby Hazim sampai tersedak minum susu)haha…

    To Bro Daud yg sikit je Hensem…
    Ni sorang lg adik abg yg x tau nak ckp apa.baru kenal je,tp mcm dah seribu tahun kenal.ntah apa2 Daud ni.hihi.selamba je tp best!!!dia belasah ikut suka dia je dgn sesapa pun.Daud mmg power lah!!!tahniah kat Daud sbb kita sama2 dapat ratah ikan bakar malam tu.Org lain dah serender awal,tp kita yg tlebih sudah….haahaha…teruskan usaha kita di kedai ikan bakar yg lain pulak ye…huhu

    To big boss & semua fc yg dtg ke Penang haritu…
    tq sudi ziarah umah abang…ada masa,jemput dtg lg.Maaf atas segala kekurangan yg ada.Tu je yg mampu disediakan utk semua…
    Semoga terus istiqomah dgn perjuangan kita…Anak bangsa kita masih perlukan kita…Semoga segala usaha kita diterima oleh Allah dan dikira sbg ibadah.Amin…..

    Salam ingatan…
    Senior ASA,
    Bro Anice,
    Balik Pulau, Penang….

  32. kak anne Says:

    salam dingin malam…..

    to Bro Anice:
    kami dah makan bnyk da durian kat umah ari tu…
    sampai panas badan…sampai tertido kitorang..
    thanks alots…

    pekeno char kueh tiaw bez gok,
    bilo la tu ek..
    insyaallah…

  33. K.Di Says:

    …pelapis-pelapis ASA yang mantap2 belaka. ‘Selamatkan’ adik-adik kita…

    Bro Sham, kalau K.Di dan fasi2 dr Nisa’ tak dapat join jadi fasi…datang ziarah ke tapak program boleh ke? Lepas gian jd fasi…(“,)

    Anyway…Bro Sham, Bro Has, Fit, Fahmi, Bro Cik, K.Tiq, Mawi & adik2 yg lain…smoga istiqamah…

    Berapa org moderator dlm ASA skrg?

  34. Bro Anice Says:

    to Kak Anne…
    bole smpai ttido mkn durian.hebat!!!hehehe…
    itulah penangan durian balik pulau.tahun lepas,big boss smpai demam2 mkn durian..huhu

    nnti pakat lah dgn big boss mai mkn char kew tiaw.anytime…dia pun suka jgak tu.

  35. kak anne Says:

    to bro anice..
    insyaallah…
    lau ada kesempatan kami kn p sano balik…hehe

  36. kak anne Says:

    salam kemajuan yang berpanjangan..hehe
    Program kat Penang tol2 best….
    hope dpt p lagi..
    to Bro Anice:
    anne nk jd baby sitter for ur Children lah..
    dapt gaji x?????
    hehe,guwau jer…
    Bajau tu kalau dpt jg ank org,mmg nmpk sifat kebapaan lahh…
    tu blom anak sendiri..hahha
    relax eh bajau..
    t tibe jugak masenya,angn lupa ajak ktorng lak,
    t owg bawak dgn anak2 sedara t,
    jenuh nk melayan t..hehhee
    to bro daud..
    hang nie memg bahgia no..
    hepy sokmo..
    hari2 gelak,
    ke time tido pun gelak2 sendiri..
    bahaya nieh..hehehehe
    to bro wan…
    hah ni sowang ag bezfwen daud..
    suka sakat owng nie..
    naseb bek apat control2 gelak2,lau x memg kamcing r korang…guwau ekk..dun mara2..hehehe

  37. kak anne Says:

    to all…
    jg kesihatn…….

  38. WSK Says:

    salam…

    to kak anne n kak sey..
    tke care k..rndu kt akak…

    to kak miza..
    t kite jmpe k..tke cre..insya ALLAH..

    to kak honey..
    dpt gk jmpe akk…lps rndu kt akk tau…jge dri k..

    to bro daud..
    smge b’bhgie n cpt krus..hehehe

    to bro fit..
    bro jge keshtn k…jgn skse dri…byk kn mnm air..tke cre of ur self..

    to all fasi asa..
    trus kn p’juangn..smge hdp antum d rhmti ALLAH..

  39. shah Says:

    asalamualaikum

  40. shah Says:

    terime kasih pade asa explore sbb dah uat program kat skola alam megah 2.good luck pade semue
    terutame skali bro daud…..

  41. sis mien Says:

    salam..

    kaifa halukum sahabat2 ana sekalian?sape2 yg x sht 2,syafakallah/syafakillah..maklumlah,skrg kan kes h1n1,so jage2la kshtn..k..bak kate ustaz ana,dah ready dah kamu sume nk mati??mantop x soklan 2?huhuhuhu…wlau apepn mati 2 mmg dah pasti,kn…

    to all moderator..

    teruskan perjuangan antum sume..k!mntak maaf sgt2 wat mse ni ana x dpt nk berkhidmat untk asa coz ade klas le hr sabtu..but ana sdia mmbantu klu ade kelapangan,insya Allah.

    to bro fit..

    teruskan perjuangan! chaiyo! hehe

  42. WSK Says:

    Salam…

    to k.mien..
    lme kte x jmpe..rndu sgt kt akk…arp2 kte dpt jmpe agi..insya ALLAH…

  43. fika Says:

    bro f

    lagu tema utk spm msa smk alam megah yg bro bt..
    rindu
    tajuk lagu 2 adlah sahabat ke??

  44. fika Says:

    terima kasih semua fasi….
    bnyk yg kami dapat dalam aktiviti rindu…
    terima kasih jga kat kak nisa…
    doakn smk alam megah 2
    pelajar spm berjaya…
    amin……………..

  45. kak anne Says:

    salam kelapangn hati yng brpnjngn…..
    sayang gak kt sumer…..

  46. bro Ammar Says:

    assalamualaikum to all fasi..rasa rindu dalam ukhwah agak terubat setelah sy dpat kembali join program d smk alam megah syah alam bru2 ni..buat bro syam teruskan perjuangan dlm usaha dakhwah n cpat2 khwin yer..hehehe..ramai fasi ngidam nasi minyak.Buat bro has pn sama cpat2 khwn n jga kesihatan N BUAT BRO fitri,bro wan,bro hadi,bro daud,bro bajau jaga diri baik2 yer..ada masa kta jmpa lg dlm prog walaupun kta semua just jmpa dlm msa yg singkat dalam asa insyaAllah ianya penuh dgn keredhaan Allah.Buat akak2 fasi terutama kak zar,kak ani,kak nisa,kak siti,kak ada,kak aifa n fasi lelaki n perempuan tme prog d smk alam megah memg best sgt2 dapat bekerja dgn anda semua n paling pentig doakan agar ukhwah kta dalam asa dilindungi Allah..HaAA..lupa plak bt mama n family terima kasih dgn hdgan 5 star untuk fasi2 ri2..kesimpulanya ramai fasi yg bru sy knal dlm prog ni termasuk fmly mama tetapi rasa mcm dh lma kenal so sy hrap sgt perkenalan kta semua nie dijunjung hingga ke syurga insyaAllah.salam ukhwah buat semua~bro Ammar @ AM_ISLAMIC@YAHOO.COM~

  47. humyra' Says:

    Halwa telinga kita..
    santapan peringatan dri..
    Bila Nur Melimpah Di Hati dari kumpulan Rabbani

    Bila melimpah dihati…
    Manusia itu bangun…
    Dari alam kegelapan…
    Ibarat mata yang berseri…

    Menatapi mentai pagi…
    Yang indah dan cerah menerangi…
    Kerana iman dan juga islam…
    Telah menjadi keyakinan…

    Bila Quran dan Sunnah di daulatkan…
    Ketika itu jiwa dikorbankan…
    Harta kemewahan dilaburkan…
    Demi untuk agama kebenaran…

    Bila nur melimpah dihati..
    Manusia itu bangun..
    Dari alam kegelapan…
    Ibarat mata yang berseri…
    =)

  48. Bro Anice Says:

    al-fatihah buat Ustaz Asri Rabbani (penyanyi asal lagu “BILA NUR MELIMPAH DI HATI”)yg telah kembali ke Rahmatullah pd 13 Ogos 2009.

    Allahyarham telah “Pergi Tak Kembali” lagi…

  49. kak sey Says:

    salam…
    terkejut gak bila dengar ustaz asri tlh kembali ke rahmatullah…innalillahiwainnailaihirajiun…
    sama2 la kta peringatkn diri kta ttg kematian yg pasti mendatangi kta x kira masa & usia…
    smoga ruhnya dicucuri rahmat & tenang disana…amin…

  50. Mawi ASA Says:

    salam sume…

    2 bro Syahmi,
    ana skrang further study kt KUIS gak, dalam bidang Bachelor In Syariah & Jurisprudence…

    2 sis Mien,
    cmne muke mawi ble jadi peguam?
    cmnilah, nk cmne lg? hehehe…
    muke bengis skit…
    cube bygkan muke bengis wt tepuk2 semangat..
    hahaha…

    2 sis Anne,
    insyallah mawi blajar sungguh2,
    hang2 2 pun sama, jgn dok berangan n nasihat org ja,
    blajaq rajin2 tau…

  51. humyra' Says:

    innalillahi wainna ilahiraji’un..
    bru jumpe arwah d knsert antra 2 dunia..
    n kerap dgr lgu arwah bru2 ni..
    mga Allah ccuri rahmat ke ats rohnya..
    alfatihah..

  52. amirul aiman Says:

    assalamualaikum abang feci.Saya amirul aiman dari sk seksyen 7.Semoga semua di rahmati allah.Saya nak ucapkan salam rindu kepada abang feci terutama abang Is,faci saya di program RINDU.Boleh saya dengar nyanian nasyid’Doa perpisahan” sekali lagi atau rakamkan .TQ

  53. brother has Says:

    Salam untuk semua,

    Do’a malaikat Jibril menjelang Ramadhan ” “Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

    * Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
    * Tidak berma’afan terlebih dahulu antara suami isteri;
    * Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

    Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita
    bayangkan, yang berdo’a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah
    Rasullullah dan para sahabat , dan dilakukan pada hari Jumaat.

    Oleh itu Brother Has TERLEBIH DAHULU MEMOHON MAAF jika brother has ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengaja , semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, Insyaallah. ‘Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak’.

  54. bro syahmi Says:

    salam sume,
    lama nye xjoin prog asa..rindu lak rasanya..huhu…

  55. humyra' Says:

    *Do’a malaikat Jibril menjelang Ramadhan ” “Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

    * Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
    * Tidak berma’afan terlebih dahulu antara suami isteri;
    * Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.

    Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita
    bayangkan, yang berdo’a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah
    Rasullullah dan para sahabat , dan dilakukan pada hari Jumaat.

    salam..maaf bro has, rasanya ini hadith dhaif tk silap ana..minta bro has check balik ye sanatnya..asif ala kulli hal..

  56. kak sey Says:

    salam…
    sy pn nak minta maaf kalau ada yg terasa dgn sikap sy…sy ni manusia biasa yg byk kesalahannya…harap2 kwn2 dpt maafkan sy…kdg2 kta terlupa kwn yg byk jasanya pd kta, kdg2 kta ada sakiti hatinya tp kta x perasan…ukhwah itu indah jika disandarkan semata2 kerana ALLAH…lupakan apa yg berlaku & mulakan hidup baru…insyaallah…hidup diberkati-NYA:-)

  57. brother has Says:

    salam..

    to humyra@miza
    thanx atas teguran..
    insyaAllah bro has akan check pasal hadith ini..
    yang baik datangnya daripada Allah, yang kurang itu datang dari kelemahan ana..

    to syahmi..
    abg pun dah lama x join prgm.. memang rindu sgt2.. mudah2an kita dipermudahkan utk join prgm ASA akan datang.Amin.

  58. humyra' Says:

    nway tq big bro asa, bro has krna ingn bkongc ng kmi sume =) sumenye pun ats plan Allah jgak kan..
    jazakallah.. =B

  59. sis mien Says:

    salam..

    to WSK,

    alamak,sape ek..name singkat sgt..huhu tp xpela,insya Allah klu diizinkan Allah,kte jmpe lg yek.. =)

    to bro mawi,

    Ya Allah,nk tergelak rse nye bce komen bro mawi..hahaha..agak2 dlm mahkamah 2 ade sape je nk wat tepuk2 smgt?cnfirm pengsan hakim tuh..hehehe..

    to all fasi asa,

    Katakanlah “sesungguhnya solatku,ibadahku,hidupku,dan matiku,lillahi Ta’ala” Jadi bila kita di timpa ujian,dan musibah dlm hidup ni,termasuk juga kegembiraan dan kesedihan,Insya Allah kita akan tenang menghadapinya..

    Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan..SELAMAT BERPUASA SAHABAT2 SEMUA.

  60. Rahmat a.k.a Bro Dol Says:

    Entah kenapa pada pagi Khamis ini, saya cukup kuat memikirkan kematian. Pada mulanya memikirkan kematian diri, tetapi muncul pula kematian ayah & ibu.

    Kedua mereka ini adalah asbab kejadian kita di dunia. Sedih kerana terlalu banyak dosa yang telah dilakukan pada mereka, tidak terhitung jika dihimpunkan kesemua jari jemari.

    Syukur alhamdulillah, kedua mereka masih hidup dan sihat wala’fiat walau usia hampir mencecah 50 tahun. Tidak dapat saya bayangkan jika mereka sudah tiada satu hari nanti.

    Disaat dan ketika ini, terdetik di hati dengan bertanya kepada diri saya, bagaimanakah perasaan mereka yang sudah ketiadaan ibu, atau ayah, atau kedua-duanya? Sukar untuk dibayangkan.

    Persoalan kepada saya pula ..

    – Bagaimanakah perasaan saya, ketika terpandang pakaian yang pernah dipakai oleh ibu, atau ayah, apabila mereka sudah tiada lagi?

    – Bagaimanakah perasaan saya, ketika terlihat katil yang digunakan oleh ibu, atau ayah, yang tidak didiami lagi, yang tersusun kemas rapi cadar dan selimut serta bantalnya yang pernah kedua mereka gunakan satu ketika dahulu. Pasti terkenang mereka ketika sedang tidur nyenyak. Yang pasti saat sebegitu tiada lagi dan tak mungkin kembali.

    – Bagaimanakah perasaan saya, ketika merindui ‘air tangan’ ibu, yang tidak pernah jemu memberi makan, dari saya kecil sehingga lah saat pemergiannya? Tentu tiada lagi ‘air tangan’ yang mampu menyerupai ‘air tangan’ ibu.

    – Bagaimanakah perasaan saya, ketika mengenangkan setiap saat bersama ayah, dari saat ayah mendukung saya sejak kecil, walaupun tidak mampu saya bayangkan, setiap aktiviti yang pernah dilakukan bersama ayah, setiap sesi perbualan bersama ayah, sesi bertukar pendapat dengan ayah, walau pernah dimarahi dan dipukul, saat sebegitu pasti tiada lagi bila meratapi saat pemergian ayah.

    – Bagaimanakah perasaan saya, setiap pagi Hari Raya, dimana tahun-tahun sebelumnya, saya pasti mencium tangan, pipi serta dahi ibu dan ayah, diiringi tangisan memohon keampunan diatas segala kesalahan yang telah dilakukan, bila ayah dan ibu telah pergi menyahut seruan Ilahi. Pasti saya akan merasai kesedihan pada pagi yang mulia itu.

    – Bagaimanakah perasaan saya, ketika terpandang rakan atau jiran, yang masih mempunyai ibu dan ayah, membalas kasih dan sayang sesama mereka dihadapan saya, pada ketika ibu dan ayah saya telah tiada lagi.

    Bagaimanakah perasaan saya?

    Jujurnya airmata saya sedang berlinangan ketika ini.

    Buat semua, hargailah ibu & ayah ketika mereka masih ada. Hargailah setiap pengorbanan mereka selama mereka membesarkan kita. Sayangilah mereka sesempat masa mengizinkan kita menyayangi mereka, kerana mereka pasti kembali disuatu masa, kembali kepadaNya, buat selama-lamanya.

    Selamat Berpuasa buat semua…

  61. WSK Says:

    salam…

    to kak min,
    xpela kalo kak min xigt…t kak min akn tau gk..hehehe..:)slamat b’puase..

    Rse b’ syukur sgt ke hadrat ilahi krne msih d p’tmukn dgn bulan ramadhan..xsaba rse nye nk b’puase…happy sgt…bln pnuh keberkatan…

    mntk maaf kpd sume fasi2 kalo de slh slp..huhu..wlupn xtau spe nie..sye ttp nk mntk maaf..

    to all fasi2 ASA,
    SELAMAT BERPUASA…semoge puase kte d trime ALLAH..insya ALLAH..

  62. Mawi ASA Says:

    salam…

    SELAMAT BERPUASA SUME…

  63. faci baru Says:

    salam ramadhan al-mubarak

  64. kak anne Says:

    selamat untuk sume..
    hehe..
    pose angan tinggal…
    salam bulan ramadhan penuh kemuliaan..

  65. kak sey Says:

    salam…
    alhamdulillah hari ni dah masuk hari yg ke-3 umat islam berpuasa…
    smoga ada lg hari esok utk kta menjalankan ibadah puasa dlm bln ramadhan yg penuh keberkatan ini…
    chaiyok2 k:-)


  66. asalamualaikum ….. bila kak airien/siti&siti/nadzira nak datang sekolah kebangsaan pusat bandar puchong 1….

  67. bro daud Says:

    salam to faci2 asa
    salam ramadhan untuk semua faci2 asa
    semoga ramadhan kali ini membawa seribu erti dalam hidup anda semua…
    setiap pertemuan pasti ada perpisahan…
    sama ertilah dengan ramadhan ini..
    semakin lama ia akan berlalu pergi…
    kejarla setiap hari yang berlalu dengan amalan yang berguna..
    semoga segala amalan kita diterima olah ALLAH…
    INSYAALLAH…….

  68. bro daud Says:

    ku layarkan setiap kerinduan
    di lautan memori
    mengimbau kenangan indah
    yang menyentuh emosi…..

    masih segar di ingatan
    saat mesra berputik
    hadirmu bawa sinaran cahaya
    inspirasi…

    sahabat…
    kau sesungguhnya
    temanku dikala suka dan lara
    tika ku buntu diselubungi sendu
    kau tiupkan ketabahan
    untuk ku ukir senyuman
    bagaikan embun hilang diterbit fajar
    kau pergi jauh mengejar cita
    menggapai redha yang esa

    duhai sahabat dengarkanlah
    bicara hatiku ini
    meskipun jarak memisahkan
    namun tiada noktah kasih
    biarlah waktu menentukan
    nilai ukhwah yang terjalin
    teruskanlah perjuangan hingga ke titisan
    darah yang terakhir….

    khas buat sahabat2ku……..

  69. kak tiq Says:

    salam ramadhan al-mubarak buat semua keluarga asa explore…alhamdulillah dah seminggu lebih kita berpuasa..sedar x sedar je kita menjalaninye…mcm mana amalan kita dibulan yang penuh keberkatan ni…pada semua ambil lah peluang yang ada kerna kita xtau masa akn datang masih berkesempatan atau tidak….

    pada semua moderator n fc2 yg hebat,
    ana ambil kesempatan nie mohon kemaafan di atas khilaf yang ada…doa ana agar ukhwah antara kita berpanjangan n berterusan tiada penghujungnya…yang mana jauh kita rapat-rapatkan n yang rapat kita mesra-mesrakan…sama2 kita perbaiki hubungan kita agar ia mendapat keredhaan dari yang maha ESA…

    SALAM UKHWAH SALAM MOTIVASI DARI ANA UNTUK SEMUA….
    SALAMUNSALAM

  70. faci baru Says:

    salam ramadhan al-mubarak buat semua big family asa explorer…
    moga ukhwah yg terjalin mendapat keberkatan Illahi…
    mohon mf jgk kpd antum semua jklau diri ini telah menyakiti hati sedar atau tidak…
    sesungguhnya,ana tidak lah sesempurna makhluk ciptaanNya dimuka bumi ini…
    byk melakukan kekhilafan drpd kebaikan…
    diharap amal ibadah yg kita semua lakukan di bulan penuh keberkatan ni…
    diterima olehNya….amin
    jazakumullah khairan qasirra..
    ahlan wasahlam…

    from…
    light of love…

    sahabat2 dan adik2 yg mengenali kak Honey…
    bleh chat kat sini…
    nuurhani_88@yahoo.com

  71. 3brothers Says:

    salam…

    to kak honey…
    t chat laa ngan kteowg jugak..nie pap a nye ym..
    wkhalil_trjv@yahoo.com

  72. kak anne Says:

    salam bulan yang penuh kemuliaan….
    salam kemaafan dr hamba yg merendah diri ini….
    pada sesiapa yg penah tersentuh hati dgn saya ampun maaf dipinta…………sy insan yang lemah dn x lari dari kelemahan diri sendiri….
    buat kakak2 feci..
    ku hulur kan kedua belah tangan ini mohon seribu kemaafan..
    buat abang2 feci..
    moga salah dan silap selama ini dpt di maafkan…
    insya’allah..

  73. Kak Tie Says:

    Assalamualaikum kepada semua warga ASA eXPLORE…

    Apa khabar semua?
    harap sihat2 lah yea…
    firstly, agak teruja tgk perkembangan ASA.. rasanya dah bertambah maju..

    kepada abang sham,
    terima kasih kerana sudi memenuhi jemputan bertandang ke MRSM TERENDAK..
    terima kasih tak terhingga kerana menjayakan program sahsiah kepada pelajar2 di sini..
    minta maaflah sekiranya sepanjang program, adik2 saya tak begitu mendegar kata, salah kata or apa2 je la…
    hehe..dah lama tak berguru dengan sifu..
    ada masa kita makan ikan bakar bersama lagi..huhu..

    thanx a lot to adik bajau yang menjadi penolong setia masa program, kak tie hargai sumbangan kamu..
    apapun hope kalian tak serik untuk datang ke sini lagi yea..(^_^)

    kepada kak long,
    lama kan kita tak join program abang sham?
    tapi tak pa, kita tunggu abang sham jemput ke gathering ASA tahun depan,kalau tak ajak, nanti kita sama2 fight dia yea kak long??!! huhu..

    to kak wawa..
    wait for me…nak tgk baby comel akak..
    insyaA

    well.dah lama tak bersama ASA..tapi kak tie still mengikuti perkembanga ASA..
    untuk adik Kimin, tahniah dapat sambung belajar ke jordan,belajar rajin2 tau..rindu tgk kimin nyanyi lagu taubat seorang hamba ( kak tie simpan lagi tau video kimin nyanyi masa program dulu..ingat lagi tak?)

    untuk adik2 ASA yang lain, hope still keep in touch..
    untuk fit n mie, kenapa tak datang masa program kat mrsm terendak?
    kak tie merajuk sepuluh tahun..
    raya tahun nie korang kena ar datang minta maaf kat kak tie..huhu…nasib ar tak sempat merasa ikan bakar kat melaka..hummm…

    to fasi2 lain yang tak berapa kenal dan mungkin tak kenal lagi, semoga terus bersemangat mendidik dan mentarbiah adik2 di luar sana yang memerlukan sokongan dan bimbingan daripada kita..teruskan usaha membantu ASA Explore menjunjung cita2 mulia mendidik bangsa dan membantu agama..

  74. Kak Tie Says:

    Assalamualaikum kepada semua warga ASA eXPLORE…

    Apa khabar semua?
    harap sihat2 lah yea…
    firstly, agak teruja tgk perkembangan ASA.. rasanya dah bertambah maju..

    kepada abang sham,
    terima kasih kerana sudi memenuhi jemputan bertandang ke MRSM TERENDAK..
    terima kasih tak terhingga kerana menjayakan program sahsiah kepada pelajar2 di sini..
    minta maaflah sekiranya sepanjang program, adik2 saya tak begitu mendegar kata, salah kata or apa2 je la…
    hehe..dah lama tak berguru dengan sifu..
    ada masa kita makan ikan bakar bersama lagi..huhu..

    thanx a lot to adik bajau yang menjadi penolong setia masa program, kak tie hargai sumbangan kamu..
    apapun hope kalian tak serik untuk datang ke sini lagi yea..(^_^)

    to abang has,
    jgn lupa tau save no tel tie tu..
    nanti tie msg, abg plak terpaksa berhabis kredit kena tanya n call sapa tie nie? merajuk ar kalau tak igt2 lagi..
    bila mau dtg berkunjung ke rumah kami? ( tie n fendi)
    kami tunggu2 warga asa datang…
    raya nanti tie duk k.l..coz abang fendi keje sampai raya ke 5..
    argh, first time kena beraya kat k.l dan tak balik kg…tapi demi suami tercinta, kena berkorban ar separuh nyawa..huhu..
    raya nanti jemput dtg ke rumah..jgn lupa msg dulu bagitau b4 datang tau..hehe..

    kepada kak long,
    lama kan kita tak join program abang sham?
    tapi tak pa, kita tunggu abang sham jemput ke gathering ASA tahun depan,kalau tak ajak, nanti kita sama2 fight dia yea kak long??!! huhu..
    apapun, selamat pengantin baru..selamat menempuhi alam baru…
    selamat menjadi warga isteri (seperti kak tie)huhu..
    kena banyak belajar la nanti..
    sama2 la kita jadi zaujah yang terbaik..(kalau tak baik, minta abang ajar la apa2 yang patut…hehe..)
    igtkan dah jadi guru tak kena belajar dah,rupa2nya kena gak belajar ilmu2 lain…huhu..

    to kak wawa..
    wait for me…nak tgk baby comel akak..
    insyaAllah tahun nie pakai keta kalau takda aral..boleh tie lawat akak..
    boleh kita gi jalan2 cuti sekolah nanti..huhu..
    kita bawa baby akak jalan2 yea..
    hehe…

    well.dah lama tak bersama ASA..tapi kak tie still mengikuti perkembanga ASA..
    untuk adik Kimin, tahniah dapat sambung belajar ke jordan,belajar rajin2 tau..rindu tgk kimin nyanyi lagu taubat seorang hamba ( kak tie simpan lagi tau video kimin nyanyi masa program dulu..ingat lagi tak?)

    untuk adik2 ASA yang lain, hope still keep in touch..
    untuk fit n mie, kenapa tak datang masa program kat mrsm terendak?
    kak tie merajuk sepuluh tahun..
    raya tahun nie korang kena ar datang minta maaf kat kak tie..huhu…nasib ar tak sempat merasa ikan bakar kat melaka..hummm…

    to fasi2 lain yang tak berapa kenal dan mungkin tak kenal lagi, semoga terus bersemangat mendidik dan mentarbiah adik2 di luar sana yang memerlukan sokongan dan bimbingan daripada kita..teruskan usaha membantu ASA Explore menjunjung cita2 mulia mendidik bangsa dan membantu agama..

    akhir kalam..selamat menyambut ramadhan al-mubarak kepada semua pelawat blog dan warga ASA EXPLORE..
    SELAMAT MENGIMARAHKAN BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK..
    SELAMAT BERPUASA& BERBUKA..
    SELAMAT BERHARI RAYA..

    SALAM DARI KEJAUHAN,
    KAK TIE…2009
    MRSM TERENDAK, MELAKA

  75. Athirah Says:

    Assalamualaikum salam RAMADAN AL-MUBARAK kpd smue bro & kak fesi yg pernah dtg ke SK SEKSYEN 7 . Semoga di bulan mulia ini amalan kita diterim oleh Allah . Buat kak Dib yg pernah menjadi fesi sy pada thn 2008 dlm kursus kepimpinan pengawas dan juga kak Anne (Hanna) tlh jadi fesi saya dlm kem ibadah ( RINDU ) miss u two so much . Bro Sham , Kak Dib & Kak Anne terima kasih kerana tlh mebimbing serta menyedarkan sy .
    Doakan sy supaya berjaya dlm UPSR & PSRA thn ini .

    Salam rindu ,
    Athirah
    Pelajar thn 6 ,
    Sek. Keb. Seksyen 7 ,
    Bandar Baru Bangi ,
    Selangor.

  76. nabilah Says:

    salam tuk semua.terutamanya kak L yg knl nabilah kmpln 21.smge smua sihat2.aminnnn……………assalamuakaikom

  77. Mawi ASA Says:

    salam…

    daud bagi ayat sume ayat2 harapan je…
    hahahaha…
    selamat berpuasa sume…
    maaf andai tersilap segala-galanya…

  78. bro daud Says:

    salam.
    kite knela bagi harapan supaya orang akan bersemangat,
    tp jgnla bagi harapan palsu.ingat mawi,jalan mesti ke depan jangan ke belakang.

  79. Bro Anice Says:

    Salam utk semua…

    Dahsyat betul Daud ni.kalau baca dia punya komen,mcm x caya je,”adakah itu Daud yg abg kenali???”.tp kalau tengok dan dah kenal tuan dia mcm mana,hahahaha,rasa mcm nak tgelak je.dah Daud pun hobi dia mmg gelak..

    sori Daud,gurau jerk.apapun Daud mmg best..(walaupun dlm hati abg kata lain)akekekeke…

    Utk semua family AsA,
    Kita dah nak smpai ke penghujung Ramadhan. Sama2 kita merebut peluang utk top up kan kita punya amalan di akhir2 ramadhan ni.

    Di kesempatan ni juga abg nak minta ampun dan maaf di atas segala salah dan silap yg pernah dilakukan samada yg disedari ataupun tidak.

    Adik2 yg pernah dtg ke Penang, maaf atas segala kekurangan layanan dr pihak abg.Jemputlah dtg lg ke Penang lps ni…

    Salam Ramadhan, Salam Idulfitri.
    Maaf Zahir dan Batin..

    Salam Ingatan dr:
    Bro Anice,
    Balik Pulau, Penang.

  80. sis mien Says:

    Salam..

    To kak tie,

    Selamat Pengantin Baru..(walaupun x brape nk baru..hehe)maaf sgt2 x dpt dtg walimah akak hr 2..huhu hope akak bahgia bsama suami ila akhir hayat,insya Allah.rndu kat akak..pasni xleh nk bergurau lebih2 dah ngn akak,hehe.insya Allah pasni klu d beri ksmpatan,kte jmpe lg ek..

    to kak tiq,

    amboi..mane plak hilangnye akak sye ni..msj x,col pn x..ni yg nk mrh ni..ke,nk khwn dah???kuang.kuang.kuang..sme je ngn kak dieb,smbong.xnak kwn….. =(

    to bro daud..

    hahaha..akhirnya kau muncul jgk dlm ruangan ni ek..ingatkan x pndai on cmputer..!!haha..(gurau pedas =) )eh..bro mawi jgn x tau,daud ni mmg skema kat skolah dlu…..nyanyi nsyd je stiap mse,badan dakwah plak 2…huhuhuhu… =) cool down daud,hehehe..

    to All fasi,

    Slmat menyambut hari raya,maaf zahir dan batin..

  81. Kak Tie Says:

    min..rindu gak..
    tak tau bila lagi sempat join program..
    program kat maktab pun banyak..
    tak terbuat..
    hehehe..

  82. kak anne Says:

    salam..
    ish2 men2 harapan2 plak…
    moge ukhwah kt trus berkekalan..
    insyaallah..

  83. kak sey Says:

    salam ramadhan,
    alhamdulillah kta dapat menjalani ibadah puasa ngan sempurna…
    hari ni dah masuk hari ke-28 ramadhan…
    pejam celik pejam celik dh nk raya…huhu
    rasa cam sekejap sgt ramadahn kali ni…
    byk pengertian n pengalaman yg berlaku dlm bulan yg barakah ni…
    moga2 ibadah kta sepanjang ramadhan ni diterima n diredhai Allah…amin
    sy nk mengucapkn SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN kpd smua: big bos, fc2 n adik2 program…
    smoga ikatan ukhuwwah kta berpanjangan….

  84. xlegenda kolej Says:

    salam…selamat hari raya…maaf zahir batin
    sy kt sini nk tnye..bile ada program lagi?
    sy teringin nk join…

  85. Bro Mawi Says:

    salam…

    2 sis mien,
    yelah 2, daud skema ek?
    so sis da kenal sgtlah ngan si daud ni…
    hehehe….

  86. faci baru Says:

    salam…
    maaf zahir dan batin…
    bila la blog nie nak upgrade..
    huhhhh
    skrg dah bulan 10 daa bro…

  87. kak sey Says:

    salam syawal,
    btol ckp fc baru…
    bila nk update ni?
    hehe…jgn marah
    SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN

  88. kak wawa Says:

    salam kepada semua warga ASA

    rndunya kt semua.entah bila boleh jumpa.rindu nk g prgm.tp ada komitmen ln yg perlu diutamakan.

    alhamdulillah,kehidupan kini makin ceria dengan kehadiran ASMA’ AINA BIN YAHYA.doakan semoga dia mnjd anak yg solehah.

    akhr kata,semoga semua warga ASA sentiasa mndpt keredhaan ALLAH S.W.T.

    FIGHT TO HOH!

  89. kak tiq Says:

    salam to all family ASA…

    pe khabaq semua…ehmmm x terlupa nk wish selamat hari raya pada semua yg tinggal beberapa hari lagi utk smpai penghujungnya…sekejap je kn…dikesempatan ni gak, x terlupa nk wish selamat pengantin baru pada fc ASA yg telah mengadakan walimah mereka…moga kekal hingga ke akhirnya….AMIN
    ….pd yg lain insya’Allah akan tiba masanye…jgn lupa sebar2kan berita baik k….

    to kak wawa….
    pe khabaq la ni…rindu sangan kat akak…tahniah dengan kehadiran org baru…moga bertambah ceria,gembira n semuanya bertambah lah…hehehe…hope ade time utk kita berjumpa…apa2pun tiq doakan yg terbaik utk akak sekeluarga…lau leh bg tau lah alamat umah…bleh gak ade masa dtg melawat akak…

    to big boss….
    pe khabaq skang…ngah dok wat pa la ni…awat senyap mcm tu ja…xdak khabaq brita pun…awat blog ni dok lagu tu ja…x update pape pun…mcm mana nk tau perkembangan n program terbaru…hope2 ade lah perubahan sikit…maaf lau mengganggu…

    to all fc….
    pe khabaq semua…awat semua dok senyap ja…hlg pi mana…hope2 masih ade lagi tok bersama berprogram…windu nk jumpa hangpa semua lagi2 hamba Allah kat bumi UIA tu, si kembar macam2 ragam n yg lain2…

    to adk2 fc
    salam perjuangan…berjuang lah selagi dirimu bergelar pejuang…mulakan segalanya dari HATI…jgn lupa jg hbgn mu dgn ALLAH, ibu bapa, guru2, n kawan2….ok….take care n i realy miss n love u all….

    ehmmmmmmmm k lah…smpai kat sini je…pada semua keluarga ASA jaga diri elok2 k….kesihatan tetap ditempat yg pertama k…salam motivasi utk semua….

    caiyok2 utk semua…
    SALAM PERJUANGAN SALAM MOTIVASI SALAM ASA EXPLORE


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: