EXPLORE Kini – JUNE 2010

Posted May 27, 2010 by asaville
Categories: Info Terkini

Our Mission : LOVING, CARING and GIVING!

1 Jun : SK Kepong Baru, YOULEAD, 3pm-10pm

3 Jun : MRSM Terendak, Melaka, MIND-A, Form 1, 8am-4pm

4, 5 dan 6 Jun : SRA Masjid Saidina Abu Bakar, RINDU di Kem Raudhah

4, 5 dan 6 Jun : SK Seri Saujana, MIND-A di Kem Herba 

4, 5 dan 6 Jun : SMK Pendamaran Jaya, MIND-A di Kem Herba, ASNAF

11, 12 dan 13 Jun : SRA Integrasi S19, MIND-A di Kem Herba, Tahun 6

25 Jun : SR Hira Shah Alam, YOULEAD Siri II

25, 26 dan 27 Jun : SK Taman Universiti, RINDU, Tahun 6

25, 26 dan 27 Jun : SK Puchong Indah, MIND-A di Kem Herba

26 dan 27 Jun SRA Bukit Damansara, RINDU di Kalumpang Resort

26 dan 27 Jun SK Desa Jasmin, Nilai, YOULEAD di KRRSH

26 dan 27 Jun : SMKA Pedas, Rembau, YOULEAD

Advertisement

Gathering V 2010

Posted May 27, 2010 by asaville
Categories: Info Terkini

Selamat Datang kepada semua tetamu kehormat (fasilitator) ke Pertemuan Kali ke-5 GATHERING ASA Explore Jun 2010, berikut sedikit informasi:

Program : Gathering ASA Explore kali ke-5
Tarikh : 29 dan 30 Mei 2010
Tempat : Bayu Beach Resort, Port Dickson
Sasaran : Semua fasilitator senior, junior dan bakal2 fasilitator
Fee : PERCUMA!

EXPLORE Kini – MAY 2010

Posted May 16, 2010 by asaville
Categories: Info Terkini

Our Mission : LOVING, CARING and GIVING!

3 Mei : SK Balik Pulau, Penang, Talk BE A HERO, 8am-10am

3 Mei : MRSM Balik Pulau, Penang, Talk BE A HERO, 8pm-11pm

4 Mei : SK Sg Pinang, Penang, Talk BE A HERO, 8am-10am

4 Mei : SK Kongsi, Penang, Talk BE A HERO, 11am-1pm

5 Mei : SMK Pendamaran Jaya, Klang, [MIND-A] ASNAF, 8am-1pm

7, 8 dan 9 Mei : SMK Alam Megah 2, Shah Alam, [RINDU]-PMR

8 dan 9 Mei : SK Taman Melawati, [MIND-A] Calon UPSR

15 dan 16 Mei : SK Bukit Jalil, Kuala Lumpur, [RINDU] Calon UPSR

15 dan 16 Mei : SMK (P) Air Panas di Kem HERBA, [YOULEAD]-PRS

21, 22 dan 23 Mei : SK Genting, Penang, [RINDU] Calon UPSR

21 dan 22 Mei : SK Seksyen 20, Shah Alam, [MIND-A] Kumpulan ke-2

22 Mei : SK TUDM Subang [MIND-A] Darjah 6, 8am-1pm

29 dan 30 Mei : Facilitator GATHERING V, Glory Beach Resort, P.D.

EXPLORE Kini – APRIL 2010

Posted April 1, 2010 by asaville
Categories: Info Terkini

“Dalam kerendahan hati ada ketinggian budi.
Dalam kemiskinan harta ada kekayaan jiwa.
Dalam kesempitan hidup ada kekuasaan ilmu”

Our Mission : LOVING, CARING and GIVING!

1 April : SMK Seksyen 19, Shah Alam [JUPITER] 8am-1pm

3 April : SRAI Seksyen 19, Shah Alam [BESTARI Solat] Siri 2– 8am-1pm

4 April : Kelab NAZIM ISMA NS [MIND-A] 8am-1pm

8 April : SRA Integrasi Salak Tinggi [MIND-A] Siri 1, 8am-4pm

9, 10 dan 11 April : SK Seksyen 1 Bndr Kinrara [YOULEAD] HERBA

16 dan 17 April : SK Taman Samudera [YOULEAD]

16 dan 17 April : SK Seksyen 20, Shah Alam [MIND-A] Group 1 update

17 April: SK Desa Tasik, Sg Besi [YOULEAD] 8am-1pm

22 April : SK Jalan Air Panas, Setapak TALK, 8am-10am

23 April : MRSM Terendak Melaka, TALK, 3pm-5pm

24 April : SMK Pandamaran Jaya [MIND-A] Form 3, 8am-5pm update

24, 25 dan 26 April : SRI Hira Shah Alam [EKB Camp] di HULU TAMU

28 April : SK TUDM Subang [MIND-A] Darjah 5, 8am-1pm update

29 April : SK TUDM Subang [MIND-A] Darjah 4, 8am-1pm update

30 dan 1 Mei : SMK Tmn Desa Jaya, Johor Bharu [MIND-A] Calon SPM

30, 1 dan 2 Mei : SMK Seri Balik Pulau, Penang [YOULEAD] Tluk Bahang

1 Mei : SRAI Seksyen 19, Shah Alam [BESTARI Solat] Siri 3– 8am-1pm

 

EXPLORE Kini – Mac 2010

Posted March 2, 2010 by asaville
Categories: Info Terkini

Salam 1 ASA Explore…salam motivasi dihati!

+ Program terkini untuk bulan MAC setakat ini (confirmed)
+ Dijemput kepada semua fasilitator yang berkelapangan untuk membantu menjayakan prorgm yang telah dirancang
+ Mari sama-sama kita menambah AMAL DAKWAH kita dengan membantu adik-adik yang sangat memerlukan, di samping kesibukan kita dalam urusan kerja dan pembelajaran di universiti seharian.

Our Mission : LOVING, CARING and GIVING!

6 Mac : SK Taman Nirwana, Ampang [YOULEAD] 8am-6pm

6 Mac : SRAI Seksyen 19, Shah Alam [BESTARI Solat] Siri 1 – 8am-1pm

6 dan 7 Mac : SK Subang, Kg Melayu Subang [YOULEAD]

11 Mac : SMK Seksyen 18, Shah Alam [Talk HR-8am-10am]

12 dan 13 Mac : SK Intan Baiduri, Selayang [YOULEAD]

13 Mac : SMK Taman Melawati [YOULEAD] 8am-1pm

13 dan 14 Mac : Surau As-Syakirin, Puchong [RINDU], Hulu Tamu Camp

13, 14 dan 15 Mac : Kem Remaja PERKASA TITANIUM, HERBA Camp

15 dan 16 Mac : SRAI Seksyen 19, Shah Alam [MIND-A] Tahap 1

17 dan 18 Mac : SRAI Seksyen 9, Shah Alam [MIND-A] Tahap 2

23 Mac : SMK Seksyen 24, [YOULEAD] 8am-1pm update

26 Mac : SK Tmn Desa KL, Talk di WETLAND update

26, 27 dan 28 Mac : SK Telok Air Tawar, Penang [RINDU]

26, 27 dan 28 Mac : KAFA Integrasi Tmn Delima, Kjg [RINDU] update

27 Mac : SK Taman Nirwana, Ampang [MIND-A]

29 Mac : SK Balik Pulau, Penang [MIND-A] 9am-1pm update

29 Mac : SMK Pondok Upih, Penang [MIND-A] 2pm-4pm update

30 Mac : SK Seri Serdang [MIND-A] 8am-1pm

31 Mac : SMK Seksyen 19, Shah Alam [Talk 8am-1pm]

Kisah Ikan dan Air

Posted March 2, 2010 by asaville
Categories: Kisah Inspirasi

Dedikasikan kisah ini untuk seluruh warga ASA Explore (fasilitator) dan juga semua pendidik, adik-adik yang sentiasa di hati!

Suatu hari seorang ayah dan anaknya sedang duduk berbincang-bincang di tepi sungai. Kata Ayah kepada anaknya, “Lihatlah anakku, air begitu penting dalam kehidupan ini, tanpa air kita semua akan mati.” Pada ketika itu juga, seekor ikan kecil muncul dari bawah permukaan air dan ingin mengetahui dimanakah air yang dikatakan oleh si bapa tadi.

Ikan kecil itu berenang dari hulu sampai ke hilir sungai sambil bertanya kepada setiap ikan yang ditemuinya, “Hai, tahukah kamu dimana air? Aku telah mendengar percakapan manusia bahawa tanpa air kehidupan akan mati”. Kesemua ikan tersebut tidak mengetahui di mana air itu, si ikan kecil semakin gelisah, lalu ia berenang menuju mata air untuk bertemu dengan ikan sepat yang sudah berpengalaman, kepada ikan sepat itu ikan kecil ini menanyakan hal tersebut, “Di manakah air?”, jawab ikan sepat, “Tak usah gelisah anakku, air itu telah mengelilingimu, sehingga kamu tidak menyedari kehadirannya. Memang benar, tanpa air kita akan mati”. Apa erti cerita tersebut bagi kita. Manusia kadang-kadang mengalami situasi seperti si ikan kecil, mencari ke sana ke mari tentang kehidupan dan kebahagiaan, padahal ia sedang menjalaninya, bahkan kebahagiaan sedang melingkupinya sehingga dia tidak menyedarinya. Kehidupan dan kebahagiaan ada di sekeliling kita dan sedang kita jalani, selagi kita mahu menghayatinya.

Walau apapun masalah yang datang melanda, walau besar ujian yang kita tempuhi, walau berat untuk kita hadapi, walau sukar untuk kita jalani, maka hadapi la semuanya dengan ketenangan dan kebahagian. Kerana hidup ini sentiasa ada manisnya, kadang-kadang pahit, selalunya suka, tiba-tiba menjadi duka. Oleh itu, hadapilah semuanya dengan senyuman! Moga tabah hadapi segala dugaan, rintangan dan cabaran untuk manjadi ‘Logam yang berharga”. -brother sham

Tawaran yang menarik!!!

Posted February 18, 2010 by asaville
Categories: Uncategorized

Assalamualaikum..Salam sejahtera..Salam 1 Malaysia.. Perhatian kepada ahli PERKASA dan yang berminat menyertai kami, PERKASA kini berwajah baru!! KEM PERKASA TITANIUM Tarikh : 13-15 Mac 2010 Tempat : Kem Rimba Ria Suara Hutan (KRRSH), Hulu Langat, Selangor Yuran : RM100 Jika berminat,sila hubungi.. Hazman – 0192525298 (ASA EXPLORE TRAINING & CONSULTANCY) Amir – 0133101246 (ASA EXPLORE TRAINING & CONSULTANCY)..Pasti menarik..dibuka kepada yang berusia 13-18 tahun..T-shirt percuma!!Tempat terhad..hubungi kami segera!!

Mulakan Kisah Baru!!

Posted February 9, 2010 by asaville
Categories: Uncategorized

Salam Tahun Baru kepada semua warga ASA Explore terutamanya abang-abang dan kakak-kakak fasilitator dan adik-adik peserta…marilah sama2 kite hidupkan titik perubahan untuk lebih maju dunia dan akhirat…maaf kerana lama x update..Insya Allah selepas ini blog ini akan terus disusuli dengan maklumat2 yang menarik..salam motivasi dan selamat beramal..

Program Terkini

Posted November 2, 2009 by asaville
Categories: Info Terkini

Salam motivasi penuh iltizam dan istiqamah…

6 November : KAFA Taman Delima, Kajang di KRRSH 

21, 22 dan 23 November : XPOSURE Camp 2009

4, 5 dan 6 Disember : Pejabat Kesihatan Daerah PJ di KRRSH

11, 12 dan 13 Disember : JAWI bahagian Qariah

18, 19 dan 20 Disember : Kembara Fasilitator di Gunung Ledang

 

Rumah Terbuka ASA Explore

Posted October 14, 2009 by asaville
Categories: Info Terkini

Salam tuk semua, Salam Aidilfitri…

Dikesempatan ini, dijemput kepada semua abang-abang dan kakak-kakak fasilitator serta adik-adik program tuk hadir ke rumah terbuka ASA Explore:

Tempat : No. 8, Jalan KP 2/2, Taman Kota Perdana, Bndr Putra Permai, Seri Kembangan
Tarikh : 17 Oktober 2009 (Hari Sabtu)
Masa : 11.30 am – 6.00pm

Harap pada semua, dapat meluangkan masa tuk hadir mengeratkan tali ukhuwwah antara kita. Datang jangan tak datang ek..

Program JULY-AUGUST

Posted July 15, 2009 by asaville
Categories: Info Terkini

Salam kepada smua, maaf dah lama tak update blog ni. Mohon maaf atas kelemahan n kekrurangan diri pengendali blog ini. Insyaallah moga Allah beri kekuatan pada kita semua untuk meneruskan misi hidup dan kehidupan kita. Insyaallah

Bulan JULAI

2 Julai : SK (1) Simpang Lima, Klang (YOULEAD) PRS

3, 4 dan 5 Julai : SK Pusat Bandar Pchgn 1 [RINDU]

4 dan 5 Julai : SK Seksyen 7 B.B.B (RINDU)

10, 11 dan 12 Julai SMK Alam Megah 2, Shah Alam (RINDU) PMR

1o dan 11 Julai : SRA Integrasi Salak Tinggi di KRRSH (RINDU)

11 Julai  : KAFA Hulu Langat di KRRSH (RINDU)

11 dan 12 Julai : SK Sungai Udang di KRRSH (YOULEAD)

16 Julai : Talk EXAM Prep. SK Alam Megah 3

22 Julai : SMK Viviekanada, Bangsar (Talk Israk Mikraj)

24 dan 25 Julai : SRA Kg Suharto, Ulu Selangor (RINDU)

Bulan OGOS

31 Julai dan 1 Ogos : SK Sungai Ara, Penang (BESTARSI Camp)

1 dan 2 Ogos : SRA Integrasi B.B.B [RINDU]

1 dan 2 Ogos : SK Damansara Utama RINDU)

7, 8 dan 9 Ogos SMK Alam Megah 2, Shah Alam (RINDU) Calon SPM

7, 8 dan 9 Ogos SMK Seksyen 24 (RINDU) Calon PMR dan SPM

8 Ogos SMK Convent, Klang (YOULEAD) 8am-1pm

14, 15 dan 16 Ogos SRA Sungai Penchala, TTDI (RINDU)

14, 15 dan 16 Ogos SK Sekyen 7 B.B.B (JUPITER)

14, 15 dan 16 Ogos SRA Saidina Amru Al-‘As, Sentul (RINDU)

14, 15 dan 16 Ogos SMK Tengku Ampuan Jemaah di KRRSH (JUPITER)

Program JUNE

Posted May 28, 2009 by asaville
Categories: Info Terkini

Salam musim semi di bulan Jun..harapan semua rakan-rakan dan teman setia dalam ASA Explore sntiasa dirahmati olehNya. Kepada adik-adik peserta di mana pun anda berada, doa kami tidak putus2 untuk anda..moga kecemerlangan mengiringi dirimu..kepada mereka2 yang ditimpa musibah, jadikan segala ujian yang datang, sebagai tanda kasih sayangNya. Kepada fasilitator ASA Explore yang bakal melangsungkan perkahwinan pada cuti sekolah ini, moga bahagia dan ceria sntiasa!

Kepada yang berminat untuk menjadi fasilitator ASA Explore, boleh trus hubungi brother sham melalui email atau telefon, atau hubungi brother fitri n brother fahmi, tq so much!

2, 3 dan 4 Jun : SRA Integrasi Seksyen 19, Shah Alam (RINDU) Tahap 1

7, 8 dan 9 Jun : Masjid At-Tayyibin, Selayang di KRRSH [RINDU]

9, 10 dan 11 Jun : SRA Integrasi Seksyen 19, Shah Alam (RINDU) Thp 2

9, 10 dan 11 Jun : Masjid Kg Pandan + JAWI di KRRSH (JUPITER)

19, 20 dan 21 Jun : SK Taman Universiti, Seri Kembangan (RINDU)

19, 20 dan 21 Jun : SMK Alam Megah 2, Shah Alam (RINDU) Calon PMR

26 Jun : SRI Hira Shah Alam, Induksi Pengawas (siri 2)

26 dan 27 Jun : SMK Bukit Rahman Putra di KRRSH (RINDU) K.A.A

26, 27 dan 28 : SRA Saidina Umar, Bkt Damansara di P.D. (RINDU)

Iman Semut

Posted May 8, 2009 by asaville
Categories: Ibrah & Iktibar

sampaikanlah kebaikan walau sepotong ayat…

Di zaman Nabi Allah Sulaiman berlaku satu peristiwa, apabila Nabi Allah Sulaiman nampak seekor semut melata di atas batu; lantas Nabi Allah Sulaiman merasa hairan bagaimana semut ini hendak hidup di atas batu yang kering di tengah-tengah padang pasir yang tandus.Nabi Allah Sulaiman pun bertanya kepada semut: ” Wahai semut apakah engkau yakin ada makanan cukup untuk kamu”. Semut pun menjawab: “Rezeki di tangan ALLAH, aku percaya rezeki di tangan ALLAH, aku yakin di atas batu kering di padang pasir yang tandus ini ada rezeki untuk ku”. Lantas Nabi Allah Sulaiman pun bertanya: ” Wahai semut, berapa banyakkah engkau makan? Apakah yang engkau gemar makan? Dan banyak mana engkau makan dalam sebulan?”Jawab semut: “Aku makan hanya sekadar sebiji gandum sebulan”. Nabi Allah Sulaiman pun mencadangkan: “Kalau kamu makan hanya sebiji gandum sebulan tak payah kamu melata di atas batu, aku boleh tolong”. Nabi Allah Sulaiman pun mengambil satu bekas, dia angkat semut itu dan dimasukkan ke dalam bekas; kemudian Nabi ambil gandum sebiji, dibubuh dalam bekas dan tutup bekas itu. Kemudian Nabi tinggal semut di dalam bekas dengan sebiji gandum selama satu bulan. Bila cukup satu bulan Nabi Allah Sulaiman lihat gandum sebiji tadi hanya dimakan setengah sahaja oleh semut, lantas Nabi AllahSulaiman menemplak semut: “Kamu rupanya berbohong pada aku!. Bulan lalu kamu kata kamu makan sebiji gandum sebulan, ini sudah sebulan tapi kamu makan setengah”. Jawab semut: “Aku tidak berbohong, aku tidak berbohong, kalau aku ada di atas batu aku pasti makan apapun sehingga banyaknya sama seperti sebiji gandum sebulan, kerana makanan itu aku cari sendiri dan rezeki itu datangnya daripada Allah dan Allah tidak pernah lupa padaku. Tetapi bila kamu masukkan aku dalam bekas yang tertutup, rezeki aku bergantung pada kamu dan aku tak percaya kepada kamu, sebab itulah aku makan setengah sahaja supaya tahan dua bulan. Aku takut kamu lupa”. Itulah Iman Semut!!IMAN MANUSIA??Di zaman Imam Suffian, ada seorang hamba Allah yang kerjanya mengorek kubur orang mati. Kerja korek kubur orang mati bukan kerja orang ganjil. Bila ada orang mati, mayat terpaksa ditanam, oleh itu kubur perlu digali dulu. Tetapi yang ganjil mengenai hamba Allah ini ialah dia tidak gali kubur untuk tanam mayat. Sebaliknya apabila orang mati sudah ditanam, waris sudah lama balik ke rumah dan Munkar Nakir sudah menyoal, barulah penggali ini datang ke kubur untuk korek balik. Dia nak tengok macam mana rupa mayat setelah di INTERVIEW oleh Munkar Nakir. Dia korek 1 kubur, 2 kubur, 3 kubur, 10 kubur, 50 kubur sampai 100 kubur. Lepas itu, penggali pergi kepada Imam Suffian dan bertanya kepadanya: “Ya Imam, kenapakah daripada 100 kubur orang Islam yang aku gali, dua sahaja yang mana mayat di dalamnya masih berhadap kiblat. Yang 98 lagi sudah beralih ke belakang?”. Jawab Imam Suffian:” Di akhir zaman hanya 2 dari 100 umat Islam yang percaya rezeki itu di tangan Allah. 98 orang lagi tidak percaya bahawa rezeki di tanganTuhan”. Itulah sebabnya apabila umat Islam tertekan dengan SOGOKAN duit yang banyak, biasanya, iman dia akan beralih. Nyatalah iman semut lebih kuat dari iman manusia.Kata Saidina Ali kepada Kamil:
ILMU ITU LEBIH BAIK DARIPADA HARTA,
ILMU MENJAGA ENGKAU DAN ENGKAU MENJAGA HARTA,
ILMU MENJADI HAKIM, HARTA DIHAKIMKAN,
HARTA BERKURANGAN APABILA DIBELANJAKAN
DAN ILMU BERTAMBAH APABILA DIBELANJAKAN”

Nukilan : Brother Has

Program MEI 2009

Posted April 28, 2009 by asaville
Categories: Info Terkini

Salam, mohon maaf untuk kesekian kalinya, sbb tak dapat nak upload smua gambar-gmbar program yang telah dijalankan. Ini disebabkan oleh masalah gmbar-gmbar yang diupload tak dpt dijadikan ‘thumbnail’ [kilk untuk besar], mohon maaf atas kelemahan manusia yang serba kekurangan ini..Bermula tahun 2009 ni, wordpress dah ubah sistem nya..so masih dlm proses belajar dan memahami sistem ciptaan manusia ni, ok

Dijemput untuk kesekian kalinya kepada semua fasilitator membantu prgrm-prgram yang akan berlangsung dalam bulan mei ini.

1 dan 2 Mei : SMK Hillcrest di KRRSH [PRS Camp]

1, 2 dan 3 Mei : SK Taman Nirwana di KRRSH [RINDU]

4 Mei : SMK Bukit Rahman Putra [8am-1pm]

6 Mei : SAM Sungai Merab Luar di UPM [8am-4pm]

8, 9 dan 10 Mei : Fakulti Quran & Sunnah USIM di Dusun Eco Resort

15, 16 dan 17 Mei : SK Bukit Jalil, Kuala Lumpur [RINDU]

16 dan 17 Mei : SK Seksyen 7, Bandar Baru Bangi [RINDU]

23 Mei : SK Puchong Jaya [YOULEAD] 8am-5pm

28, 29 dan 30 Mei : SK Puchong Indah di Nur Bukit Unggul [MIND-A]

Titik Renungan!

Posted March 29, 2009 by asaville
Categories: Ibrah & Iktibar

1) Jangan sekali-kali kita meremehkan sesuatu perbuatan baik walaupun
hanya sekadar senyuman.

2) Dunia ini umpama lautan yg luas. Kita adalah kapal yg belayar di
lautan.telah ramai kapal karam didalamnya.. andai muatan kita adalah
iman, dan layarnya takwa, nescaya kita akan selamat dari tersesat di
lautan hidup ini.

3) Hidup tak selalunya indah tapi yang indah itu tetap hidup dalam
kenangan.

4) Setiap yang kita lakukan biarlah jujur kerana kejujuran itu telalu penting dalam sebuah kehidupan. Tanpa kejujuran,hidup sentiasa menjadi mainan orang.

5) Dalam kerendahan hati ada ketinggian budi. Dalam kemiskinan harta ada kekayaan jiwa. Dalam kesempitan hidup ada kekuasaan ilmu.

6) Ikhlaslah menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan ketenangan dan keamanan. Hidup tanpa pegangan ibarat buih-buih sabun. Bila-bila masa ia akan pecah.

7) Kegagalan dalam kemuliaan lebih baik daripada kejayaan dalam kehinaan. Memberi sedikit dengan ikhlas pula lebih mulia dari memberi dengan banyak tapi diiringi dengan riak.

8) Kata-kata yang lembut dapat melembutkan hati yang lebih keras dari batu. Tetapi kata-kata yang kasar dapat mengasarkan hati yang lunak seperti sutera.

9) Keikhlasan itu umpama seekor semut hitam di atas batu yang hitam di malam yang amat kelam. Ianya wujud tapi amat sukar dilihat.

10) Hidup memerlukan pengorbananan. Pengorbanan memerlukan perjuangan. Perjuangan memerlukan ketabahan. Ketabahan memerlukan keyakinan. Keyakinan pula menentukan kejayaan. Kejayaan pula akan menentukan kebahagiaan.

Nukilan : Kak Yasmien UIAM

Program APRIL 2009

Posted March 24, 2009 by asaville
Categories: Info Terkini

Salam musim semi di Bulan April…Moga semua sihat iman dan amal..Kepada semua fasilitator, moga sentiasa berprestasi dalam Redha Allah..dan all d best untuk mereka-mereka yang sedang dan akan berjuang dalam medan exam! Fight to hoh!

+ Mohon maaf atas kelewatan menguploadkan gambar-gambar program disebabkan sistem wordpress yang baru ni agak rumit dan terlalu lambat untuk menguploadkan gambar-gambar prgrm. Maaf sekali lagi.
+ Thanx a lot kepada semua pelayar2 laman blog kecil ini dengan komen2 anda yang memeriahkan keluarga besar ASA Explore dan menghidupkn suasana dan semangat ukhuwwah yang indah!
+ Kepada semua adik2 peserta, moga sntiasa ceria dan bersemangat dalam mengejar cita-cita! Be A Hero! jangan lupe…..close ur eyes, u will see! – renung2kan dan selamat beramal!

30 dan 31 Mac : SK Alam Megah 3 [MIND-A]

1 dan 2 April : SMK Bandar Tun Hussein Onn 2 [3 Session TALK]

3 dan 4 April : SMI Hira Shah Alam di ASLI Ventures [EKB] 

15 April : SK Seksyen 27 (2), Shah Alam [YOULEAD]

17, 18 dan 19 April : SK Telok Air Tawar, Penang [BESTARI]

18 dan 19 April : SK Sungai Udang, Klang di KRRSH [YOULEAD] –pending

25 April : SK Bukit Jelutong, Shah Alam [YOULEAD]

25 dan 26 April : SRI Hira Shah Alam [E.K.B] di KRRSH

25 dan 26 April : SRA Taman Beringin, Kepong [RINDU]

SMK Tengku Ampuan Jemaah

Posted March 24, 2009 by asaville
Categories: 1000 Kenangan

Program : Motivasi Insan Dinamik [MIND-A]
Anjuran : SMK Tengku Ampuan Jemaah, Klang
Tempat : SMK Tengku Ampuan Jemaah, Klang
Peserta : Pelajar-pelajar Tingkatan 1-4
Tarikh : 13, 14 dan 15 Mac 2009

smktaj1  smktaj31  smktaj4

smktaj5  smktaj6  smktaj9

smktaj10  smktaj11  smktaj12

SK Seksyen 27 (2)

Posted March 24, 2009 by asaville
Categories: 1000 Kenangan

Program : Motivasi Insan Dinamik [MIND-A]
Anjuran : SK Seksyen 27 (2), Shah Alam
Tempat : Kem Rimba Ria Suara Hutan, Hulu Langat
Peserta : Murid-murid Tahun 6
Tarikh : 13, 14 dan 15 Mac 2009

sks27-1  sks27-2  sks27-31

sks27-4  sks27-5  sks27-6 

sks27-7  sks27-8  sks27-9

SK Taman Senangan

Posted March 24, 2009 by asaville
Categories: 1000 Kenangan

Program : BESTARI Ibadah Camp
Anjuran : SK Taman Senangan, Penang
Tempat : SK Taman Senangan, Penang
Peserta : Murid-murid Muslim Tahun 6
Tarikh : 6, 7 dan 8 Mac 2009

skts-12  skts-2  skts-3

skts-4  skts-5  skts-6

skts-7  skts-8  skts-9

Program MAC 2009

Posted February 24, 2009 by asaville
Categories: Info Terkini

Salam motivasi penuh ceria!

“Kegembiraan ibarat semburan pewangi, pabila kita memakainya semua
akan dapat merasa keharumannya. Oleh itu berikanlah walau secebis
kegembiraan yang anda miliki itu kepada teman anda” – Everyday  is beautiful day!

4 Mac : SK (1) Simpang Lima, Klang [YOULEAD]

6, 7 dan 8 Mac : SK Taman Senangan, Butterworth [RINDU]

13, 14 dan 15 Mac : SK Seksyen 27 (2) di KRRSH [MIND-A]

13, 14 dan 15 Mac : SMK Tengku Ampuan Jamaah, Klang [MIND-A]

13, 14 dan 15 Mac : SRI Tahfiz Al-Quran Sungai Serai, H.L. [MIND-A]

20, 21 dan 22 Mac : Facilitator Skill Training [FASSTrain] Siri II – pending

27 Mac : SR Hira Shah Alam [Induksi Pengawas]

28 Mac : SK Bukit Jelutong, Shah Alam [YOULEAD] ditunda

27, 28 dan 29 Mac : SMK Alam Megah 2, Shah Alam [MIND-A] -PMR