Archive for the ‘1000 Kenangan’ category

SMK Tengku Ampuan Jemaah

March 24, 2009

Program : Motivasi Insan Dinamik [MIND-A]
Anjuran : SMK Tengku Ampuan Jemaah, Klang
Tempat : SMK Tengku Ampuan Jemaah, Klang
Peserta : Pelajar-pelajar Tingkatan 1-4
Tarikh : 13, 14 dan 15 Mac 2009

smktaj1  smktaj31  smktaj4

smktaj5  smktaj6  smktaj9

smktaj10  smktaj11  smktaj12

SK Seksyen 27 (2)

March 24, 2009

Program : Motivasi Insan Dinamik [MIND-A]
Anjuran : SK Seksyen 27 (2), Shah Alam
Tempat : Kem Rimba Ria Suara Hutan, Hulu Langat
Peserta : Murid-murid Tahun 6
Tarikh : 13, 14 dan 15 Mac 2009

sks27-1  sks27-2  sks27-31

sks27-4  sks27-5  sks27-6 

sks27-7  sks27-8  sks27-9

SK Taman Senangan

March 24, 2009

Program : BESTARI Ibadah Camp
Anjuran : SK Taman Senangan, Penang
Tempat : SK Taman Senangan, Penang
Peserta : Murid-murid Muslim Tahun 6
Tarikh : 6, 7 dan 8 Mac 2009

skts-12  skts-2  skts-3

skts-4  skts-5  skts-6

skts-7  skts-8  skts-9

SK Seksyen 1 Bandar Kinrara

February 24, 2009

Program : Motivasi Insan Dinamik [MIND-A]
Anjuran : SK Seksyen 1 Bandar Kinrara
Tempat : SK Seksyen 1 Bandar Kinrara
Peserta : Murid-murid Tahun 6
Tarikh : 14 dan 15 Februari 2009

+ peserta MIND-A 2009 SKBK1 berjaya memecah rekod ‘beat for d clap’ sbnyk 16 kali…tahniah dan syabas! Anda semua memang hebat! Go Go Chaiyokkkkk!!!!

skbk1  skbk2  skbk3

skbk4  skbk5  skbk61

skbk7  skbk8  skbk9

SK Taman Nirwana

February 24, 2009

Program : Motivasi Insan Dinamik [MIND-A]
Anjuran : SK Taman Nirwana, Ampang
Tempat : SK Taman Nirwana, Ampang
Peserta : Murid-murid Tahun 6
Tarikh : 7 Februari 2009

sktn1  sktn2  sktn3

sktn4  sktn5  sktn6

sktn7  sktn8  sktn9

Memori XPOSURE Camp 08

November 28, 2008

Salamun salam…

Pertama, saya brother sham nak ucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan jutaan tahniah atas komitmen dan semangat semua krew dan fasilitator yang mengendalikan XPOSURE Camp 2008 baru-baru ini. Saya berbangga kepada anda semua. Kepada Fitri dan Fahmi, anda sememangnya hebat as moderator prgrmTo all KREWs, Wan, Mawi, Kak Long, Kak Tiq, n tak lupa bro Anice from Penang..thanx a lot atas curahan keringat kalian! to all fasilitator’s Kimi, Lan, Izad, Memel, Fiqa, Tiqa, Dib, Syaza, Liza, Suhaida, Fara, Syuhada..thanx a lot atas kesabaran anda! Anda smua memang d’best!

Kedua, ASA Explore merakamkan setinggi penghargaan dan ucapan terima kasih atas hubungan yang baik ini kepada pihak BAKKIS [Badan Kebajikan Kakitangan Islam-RHB Bank] dan juga NISA Shah Alam. Kepada En Razif thanx a lot..Kepada Kak Lyn n Kak Diyana, jgn serik dengan ASA lg..

Ketiga, tahniah dan syabas kepada semua adik-adik peserta XPOSURE Camp 2008, anda semuanya memang berpotensi dan hebat! Terima kasih atas semangat dan komitmen anda..Anda semua memang terbaik!

xc-1  xc-2  xc-3 

xc-4  xc-5  xc-6

xc-7  xc-10  xc-11

xc-13  xc-16  xc-17 

xc-18  xc-19  xc-20

xc-21  xc-8  xc-12

Gathering 2 in mEMoriEs!

August 28, 2008

Salam..pertamanya, nak ucapkn terima kasih x terhingga kpd smua fasi2 yg hadir pd gathering ASA pd kali ini di Wetland..kehadiran anda memberikan semangat kepada pihak ASA untuk trus bergerak dgn lebih aktif…time kasih juge kpd fasi2 senior yg sudi hadir wlupun sekejap..time kasih kerana menjayakan gathering kali ini, especially..to bro haz n bro zoul as a chef yg menyediakn makanan, to bro fit n fahmi yg menghubungi fasi2, to bro fizan as a logistic crew…to bro zack yg sudi hadir dr jauh…to kak feqah n kak azie yg hadir wlupun sebentar cume…thanx a lot for all (x dpt nak sbut smua name)…jumpe di gathering ASA ke III di Bukit Merah Lake Town, insyaallah..coming soon 2009!

     

   

   

   

   

SK Taman Universiti

July 31, 2008

Program : Redha Ilahi Neraca Dirimu [RINDU]
Anjuran : SK Taman Universiti, Seri Kembangan
Tempat : SK Taman Universiti, Seri Kembangan
Peserta : Murid-murid Muslim Tahun 6
Tarikh : 18, 19 dan 20 Julai 2008

   

   

   

   

Institut Bahasa [IPBM]

July 31, 2008

Program : Akademi Kepimpinan Rabbani [AKRAB]
Anjuran : Rakan Surau Institut Perguruan Bahasa Melayu K.L.
Tempat : Kem Rimba Ria Suara Hutan, Hulu Langat
Peserta : Ahli Kelab Rakan Surau IPBM
Tarikh : 27, 28 dan 29 Jun 2008

   

   

   

   

SMK Alam Megah 2 [SPM]

June 24, 2008

Program : Redha Ilahi Neraca Dirimu [RINDU]
Anjuran : SMK Alam Megah 2, Shah Alam
Tempat : Masjid Al-Munawwarah, Seksyen 27 Shah Alam
Peserta : Calon-calon SPM tahun 2008
Tarikh : 23, 24 dan 25 Mei 2008

   

   

   

   

SMK Alam Megah 2 [PMR]

June 24, 2008

Program : Redha Ilahi Neraca Dirimu [RINDU]
Anjuran : SMK Alam Megah 2, Shah Alam
Tempat : Masjid Al-Munawwarah, Seksyen 27 Shah Alam
Peserta : Calon-calon PMR tahun 2008
Tarikh : 25, 26 dan 27 April 2008

   

   

   

SK Puchong Indah

June 19, 2008

Program : Akademi Kepimpinan Rabbani [AKRAB]
Anjuran : SK Puchong Indah, Selangor
Peserta : Pengawas, Pustakawan, PRS, K n PK Kelas
Tarikh : 22 dan 23 Mei 2008

   

   

   

   

SK Sungai Ara, Penang

June 19, 2008

Program : BESTARI Ibadah Camp
Anjuran : SK Sungai Ara, Penang
Peserta : Murid-murid Tahun 6
Tarikh : 9, 10 dan 11 Mei 2008

   

   

   

Kem Minda Kelas Pertama

February 26, 2008

Program : Kem Minda Kelas Pertama
Anjuran : Gerakan Belia 4B Cheras dan JAWI
Peserta : Belia-belia Remaja 4B dan Pelajar Maahad Tahfiz KL
Tempat : Nur Lembah Pangsun Eco Resort,Hulu Langat
Tarikh : 22, 23 dan 24 Februari 2008

first-class-1.jpg first-class-2.jpg first-class-3.jpg

first-class-4.jpg first-class-5.jpg first-class-6.jpg

first-class-7.jpg first-class-8.jpg first-class-9.jpg

first-class-10.jpg first-class-11.jpg

SRA Kg Melayu Ampang

February 26, 2008

Program : Kem Kepimpinan Pemimpin Muda
Sekolah : SRA Kampung Melayu Ampang
Tempat : Impian Coutry Resort, Bt 14 Hulu Langat
Peserta : Pelajar-pelajar Pempimpin Sekolah
Tarikh : 22, 23 dan 24 Februari 2008

sraakma-1.jpg sraakma-2.jpg sraakma-3.jpg

sraakma-4.jpg sraakma-5.jpg sraakma-6.jpg

tmpphpzdr9nd.jpg sraakma-8.jpg sraakma-9.jpg

sraakma-10.jpg sraakma-11.jpg sraakma-12.jpg 

SK Bayan Baru, Penang

February 21, 2008

Program : BESTARI Ibadah Camp kali 2
Tempat : SK Bayan Baru, Pulau Pinang
Peserta : Pelajar-pelajar Muslim Tahun 6
Tarikh : 15, 16 dan 17 Februari 2008

Thanx to Anice coz menjmput ASA mai Penang! Thanx a lot to all facilitator bg kerjasama n komitmen yg terbaik wlupun ade yg baru pertama kali join program ASA..insyaAllah jumpe lg di Penang! To adik2 peserta, teruskan perjuangan anda yang masih panjang n memrlukan semangat dan pengorbanan yg tinggi! Go go caiyok..

skbb-1.jpg skbb-2.jpg skbb-3.jpg 

skbb-4.jpg skbb-5.jpg skbb-6.jpg

skbb-7.jpg skbb-8.jpg skbb-9.jpg

Anak-Anak Pegawai MARA

December 13, 2007

Program : RINDU (Redha Ilahi Neraca Dirimu)
Tempat : Impian Coutry Resort, Bt 14, Hulu Langat
Peserta : Anak-anak Kesatuan Pegawai MARA Malaysia
Tarikh : 7, 8 dan 9 Disember 2007

Fasilitator : Brother Sham, Haz, Mie n Fit;
                     Kakak Diyana, Lyn, Wawa, Ani

 mara-1.jpg mara-2.jpg mara-3.jpg

mara-4.jpg mara-5.jpg mara-6.jpg

mara-7.jpg mara-8.jpg mara-9.jpg

mara-10.jpg mara-11.jpg mara-12.jpg

mara-13.jpg mara-14.jpg mara-15.jpg

Kem RINDU NISA

November 27, 2007

Program : RINDU (Redha Ilahi Neraca Dirimu)
Tempat : Impian Coutry Resort, Bt 14, Hulu Langat
Peserta : Remaja sekitar Shah Alam dan Klang
Tarikh : 23, 24 dan 25 November 2007
Kerjasama : NISA Shah Alam dan Lembaga Zakat Selangor (LZS)

Barisan fasilitator : BROTHER Fit, Fahmi n Sham
                                  SISTER Diyana, Lyn, Wawa, Jijah, Wahyu, Adibah

s/h: ni la pertama kali dalam 3 tahun ni menjadi fasilitator, best jugek..(brother sham)… tahniah kepada brother fit kerana mampu mengendalikn progrm dgn sebaik yg mungkin dan dan juga thanx a lot pada semua fasilitator yang bnyk membantu n sporting! hehe 

nisa-1.jpg nisa-2.jpg nisa-3.jpg

nisa-4.jpg nisa-5.jpg nisa-6.jpg

nisa-7.jpg nisa-9.jpg nisa-10.jpg

nisa-8.jpg nisa-11.jpg nisa-12.jpg

Gathering ASAville ke-2?

November 22, 2007

Salam ukhuwwah, gather together!

Dah lama nak upload gmbr2 masa gathering aritu tp ada mcm2 halangan plak..so Alhamdulillah, dpt juge upload kali ini untuk tatapan fasilitator yang pernah join ASA, so maybe bole bagi semangat untuk buat gathering ke-2..insyaallah dalam perancangan…

Perancangan gathering ke-2 terbuka kepada semua fasilitator dan Alumni ASAville..Alumni? bila plak ASA ada alumni ni? hehe..tunggu je info2 terkini di weblog kecik ni…Gathering ke-2 akan menemui anda dengan ‘ole-ole’ yang lebih BEST! di tempat yg HEBAT! makanan errmm MARVELOUS! doakan…….go go chaiyok!

gathering1.jpg gathering2.jpg gathering3.jpg

gathering4.jpg gathering5.jpg gathering6.jpg

gathering7.jpg gathering8.jpg gathering9.jpg

gathering10.jpg gathering11.jpg gathering12.jpg

MRSM Pendang, Kedah

November 19, 2007

Sekolah : M.R.S.M Pendang, Kedah
Program : AKRAB (Akademi Kepimpinan Rabbani)
Peserta : Ahli PRS Pembimbing Rakan Sebaya
Tarikh : 14, 15 dan 16 November 2007
Kerjasama : Unit Bimbingan dan Kaunseling MRSM Pendang

pendang1.jpgpendang2.jpg

pendang8.jpg pendang10.jpg

pendang6.jpg pendang7.jpg

pendang4.jpg pendang5.jpg

pendang3.jpg pendang9.jpg