Program MEI 2009

Salam, mohon maaf untuk kesekian kalinya, sbb tak dapat nak upload smua gambar-gmbar program yang telah dijalankan. Ini disebabkan oleh masalah gmbar-gmbar yang diupload tak dpt dijadikan ‘thumbnail’ [kilk untuk besar], mohon maaf atas kelemahan manusia yang serba kekurangan ini..Bermula tahun 2009 ni, wordpress dah ubah sistem nya..so masih dlm proses belajar dan memahami sistem ciptaan manusia ni, ok

Dijemput untuk kesekian kalinya kepada semua fasilitator membantu prgrm-prgram yang akan berlangsung dalam bulan mei ini.

1 dan 2 Mei : SMK Hillcrest di KRRSH [PRS Camp]

1, 2 dan 3 Mei : SK Taman Nirwana di KRRSH [RINDU]

4 Mei : SMK Bukit Rahman Putra [8am-1pm]

6 Mei : SAM Sungai Merab Luar di UPM [8am-4pm]

8, 9 dan 10 Mei : Fakulti Quran & Sunnah USIM di Dusun Eco Resort

15, 16 dan 17 Mei : SK Bukit Jalil, Kuala Lumpur [RINDU]

16 dan 17 Mei : SK Seksyen 7, Bandar Baru Bangi [RINDU]

23 Mei : SK Puchong Jaya [YOULEAD] 8am-5pm

28, 29 dan 30 Mei : SK Puchong Indah di Nur Bukit Unggul [MIND-A]

Explore posts in the same categories: Info Terkini

53 Comments on “Program MEI 2009”

  1. faci baru Says:

    salam’alaik…
    salam pembuka bicara…
    semoga rahmat yg Esa terus melimpahi Kehidupan kita seharian…
    ana still x dpt join program for bulan mei…
    so,harap all the faci’s dpt menunaikan tanggungjawab..
    dan amanah yg diberi dgn seikhlasnya…
    semoga berjumpa lg dilain masa dan ketika klau dijodohkn dan dipanjangkan umur..
    sentiasa berwaspadalah dgn ancaman DUNIAWI..
    w’salam’alaik..
    jazakumullahukhairanqasirra…

  2. Bro Anice Says:

    Salamun salam…

    wah…mcm biasalah,tiap2 bulan jadual mesti full. Tahniah atas komitmen semua.

    to bro Sham..
    Musim durian kat balik pulau tiba lagi. Dalam sebulan lagi rasanya, lagi meriah ni. Amacam bro, ada berani??? Ke takut demam mcm tahun lepas…hihihihi..

  3. humyra' Says:

    ana brani bro anice!!=) hehe

  4. Bro Anice Says:

    To Humyra’

    hahahahaha…bagus bagus bagus.berani menyahut cabaran.
    nnti pakat dgn boss, mai serang balik pulau.kita buat kenduri durian.

    kalau bagi makan durian kawin,konpom mkn sebiji dah serender.x percaya,cuba tanya bro sham.

  5. Mawi ASA Says:

    salam sume…
    hek eleh humaira’
    sume die nak…
    hehehe…

    to faci baru,
    sorry for everything…
    hope u can forgive me someday…

  6. kak sey Says:

    salam
    bulan baru semangat baru…
    to all fc, chaiyok2 kta rapatkan ukhwah yg terjalin dgn join program asa k…
    jdkn pengalaman lepas sbg panduan utk kta sama2 perbaiki diri masing2…
    yg lepas biarkan lepas, jgn di ungkit2 k…
    kta harus pandang n maju ke hadapan…
    salam ukhwah fillah n luv u all:)

  7. bdak hira' Says:

    saye nak mintak no tel dan email…
    Bro Sham
    Bro Bajau
    Bro Mawi
    Bro F
    Bro Chik
    Bro Im
    Bro Wan
    Sis Zira
    Sis Nana
    Sis Leha
    Sis Mieza
    ana harap sume yang ade name kat atas boleh bagi kat email ana nabila_sukri@yahoo.com

  8. bro syahmi Says:

    salam warga asa sekalian…

    rindu sgt2 pd kamu sume…xtau la bla lg bley join asa coz skrg dh bz ngan keje..huhu..ape2 pun..hope mana2 fasi yg msh berkesempatan,didiklah adik2 kta dgn ikhlas..bg dorg semangat utk berjaya…huhu..okla..sy doakan asa trus maju..chayok2..majulah asa utk negara..

  9. kak Tie Says:

    Assalamualaikum..

    pertama sekali, kak Tie mohon maaf sebab dah lama tak dapat join program ASA setelah sekian lamanya..mohon maaf kepada semua warga ASA coz dah banyak kali terpaksa tolak program…

    anyway, rasa rindu menerjah kepada adik2 ASA..lama kita tak bersua dalam program, memandangkan kak tie sekarang terpaksa handle program sendiri di tempat kerja pada hujung minggu..kadang2 tak sempat nak cuti pun..jadi, memang masa sangat mencemburui saya..(^_^)

    untuk abang sham, abang Has, dan adik2 ku semua..
    insyaAllaH,1/6/2009 adalah tarikh walimah kak tie di kelantan dan 7/9/2009 adalah tarikh kenduri di negeri 9.Dijemput bigboss dan anak2 buah sudi mencemarkan duli hadir ke teratak ana pada hari keramat tersebut…memandangkan kad belum siap dicetak (masalah teknikal), jadi kak tie jemput mulut n untuk keterangan lanjut, boleh layari laman web http://www.nurhidayah84kaktiey.blogspot.com/ untuk maklumat lanjut…insyaAllah, kad akan diedarkan dalam masa terdekat..kepada adik2 program yang mengenali kak tie, bolehlah datang sekali untuk memeriahkan suasana…

    Akhir sekali, semoga ASA terus bergerak maju..Kalian semua tetap dalam ingatanku…Semoga abang Sham & anak buah akan lebih bergiat aktif dan bersemangat meniti hari2 muka..Amin…

    Sekian, wassalam…

    ihklas dari,
    Kak Tie…2009
    MRSM TERENDAK,MELAKA

  10. Bro F Says:

    Salam semua….

    to kak sey;
    hai smagat nmpak bg nasehat kat org…hmm yang empunya diri mcm ne plak…huhuhu…asyik x dapat join jer…ape cer??

    to bro anice;
    mcm best je durian kawen 2?? erm nak gak test sejauh mana hebatnya durian 2 hehehe…
    simpan kan ea…t nak ajak abg sham g sana la…
    durian nya pasal fit snggup…hehehe
    klu x da…abg anice kene jd durian hahhaa…gurau abg anice jgn marah…

    ps/ http://brfit3.blogspot.com/

  11. Bro Anice Says:

    Salam….

    To bro F,
    abg nak citer pun susah mcm mana rasa durian tu.Kena cuba try test sendiri baru bole tau mcm mana rasa dia.nnti suruh HAZIQ je lah jadi durian.hehehe

  12. adinda Says:

    assalamualaikum
    terima kasih kerana mendidik kami menjadi insan yang sempurna🙂

    alyaa
    student sktn hehehe

  13. Kak Ana Says:

    assalamualaikum…
    kpd semua adik2.
    semangt nmpk…
    terutama pd humyra n fit..
    smangat nk mkn durian eh?
    hehe…

    kpd bro Anice…
    dgr kt ms program ari2 ttipu.
    ingat Aya adalah sy…
    hehe..
    biasalh 2.
    if sesape yg blum mgenali kami mmg mrk akn ttipu..

    Anyways,
    sy pun nk join mkn durian gk…
    hihi…
    insya’ALLAH if bkesempatan sy akan g dgn Aya.
    sbb buat ms skrg ni sy msh dlm prancgn utk g penang.
    nk jumpa adik2 dkt sek senangan…
    dh lm xjumpa mrk..
    rindu pula pd karenah n prangai mrk..

    kpd Humyra, Seh, Ina, Hana n Hani..
    bila agknya kita nk join program bsama2?
    dh lm kn kita x berproram bersama2…

  14. Bro Anice Says:

    salam…

    To Kak Ana,

    Emm…mmg tertipu pun.dah mukanya sama.abg x leh nak beza yg mana Aya,yg mana Ana.Bila tanya,barulah tau yg tu Aya,kembarnya Ana.Ni kalau menyamar ni,mmg x leh nak kesan yg mana satu ni.

    Hebatnya family ASA,mcm2 ada…huhuhu

  15. AISHHAH Says:

    salam semua abang & kakak faci ,

    Kak Ana
    Kak Aya
    Kak Mien
    Bro F
    Bro Bib
    Bro Has

    thanks sbb sudi buang tenage utk didik kitorang , bagi kitorang semangat utk lebih b’jaya , tima kasih banyak banyak . banyak sgt ilmu yg kitorang dpt dlm tempoh 2 hari 1 malam tu . hope lepas ni dapat jumpa lagi , kalau panjang umur lah , insyaAllah : )

    AISHHAH
    Kumpulan 5
    PRS Leadership Camp 2009
    SMK Hillcrest

  16. adeek Says:

    salam….

    sorry nk menyibuk…
    apa kecoh2 pasal durian nie…
    ada sesape buat kenduri durian ke?????
    kita nk join sekaki leh x…
    lama xmkn durian nie…bleh lah ek….
    nk jgk rasa durian tmpt lain lg2 kat penang…sebelum ni xtau kat sana ada durian…nk tgk duri nye tajam ke x…hehehehe jgn mare org penang….salamunsalam

  17. 1251 Says:

    CUBALAH UNTUK BERSYUKUR….

    Jika kamu memancing ikan ….
    Setelah ikan itu tersekat di mata kail,
    Hendaklah kamu mengambil terus ikan itu.
    Janganlah sesekali kamu lepaskan ia semula ke dalam air begitu sahaja,
    Kerana ia akan menderita selagi ia hidup.
    Begitu juga setelah kamu banyak memberi harapan
    kepada seseorang…
    Setelah dia mula menyayangimu, hendaklah kamu
    menjaga hatinya.
    Janganlah sesekali kamu terus meninggalkannya
    begitu sahaja
    Kerana dia akan terluka oleh kenangan bersamamu
    dan mungkin tidak dapat melupakan segalanya
    selagi dia masih mengingatimu…
    Jika kamu menadah air, biarlah berpada…
    Jangan terlalu mengharap pada takungannya
    Dan janganlah menganggap ia terlalu teguh.
    Cukuplah sekadar keperluanmu…
    Apabila sekali ia retak, tentu sukar untuk kamu menampalnya semula.
    Akhirnya ia dibuang…
    Sedangkan jika kamu membaikinya mungkin ia masih boleh digunakan lagi…
    Begitu juga jika kamu memiliki seseorang,
    terimalah dia seadanya
    Janganlah kamu terlalu mengaguminya
    Dan janganlah kamu menganggapnya terlalu
    istimewa.
    Anggaplah dia sebagai manusia biasa.
    Apabila sekali dia melakukan kesilapan,
    Bukan mudah bagi kamu menerimanya…
    Akhirnya, kamu kecewa meninggalkannya.
    Sedangkan jika kamu memaafkannya,
    Boleh jadi hubungan kamu akan berterusan hinggaa
    ke akhirnya….
    Jika kamu memiliki sepinggan nasi..
    Yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat.
    Mengapa kamu berlengah? Cuba mencari makanan lain.
    Terlalu inginkan mengejar kelazatan.
    Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya.
    Kamu akan menyesal.
    Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan
    seorang insan.
    Yang kamu pasti membawa kebaikan kepada dirimu.
    Menyayangimu. Mengasihimu.
    Mengapa kamu berlengah, cuba membandingkan dengan
    yang lain?
    Terlalu mengejar kesempurnaan.
    Kelak, kamu akan kehilangannya apabila dia
    menjadi milik orang lain.
    Kamu juga yang akan menyesal…

    CUBALAH UNTUK SETIA.
    Kesetian dan kejujuran merupakan akar bagi sesebuah perhubungan. Jika akar rapuh maka runtuhlah pokoknya. Jangan sampai apa yang dikejar tidak dapat, yang dikendong berciciran…

    INGAT!!!!
    Wanita tidak diciptakan dari kepala untuk disanjung dan dipuja…
    Tidak dicipta dari kaki untuk dipijak dan disepak…
    Tetapi mereka diciptakan dari rusuk yang dekat di hati
    Untuk dikasihi dan dipelihara dengan sebaik-baiknya….

    P/s:
    Tidak perlu mencari teman secantik Balqis, andai diri tidak sehebat Sulaiman…
    Mengapa mengharap teman setampan Yusof jika kasih tidak setulus Zulaikha…
    Tidak perlu mencari teman seteguh Ibrahim andai diri tidak sekuat Hajar…
    Dan mengapa didamba teman hidup sesempurna MUHAMMAD jika ada keburukan pada dirimu? Bimbinglah dirinya & terimalah kekurangan itu sebagai keunikan dan carilah kebaikan pada dirinya. Bersyukurlah kerana dipertemukan dengannya dan berdoalah agar dia menjadi milik kita….
    Semoga bahagia sahabatku….

  18. eG Says:

    salam…
    hurm, sy nie org br kt web page nie…and sy nk tanye la…mcmane nk join jd fc di asaville nie…sbb sy ada kwn yg jd fc kt asaville nie, n bile dia bg link tok page nie…n sy dh baca2 plus pengalaman dia, ia sungguh menarik minat sy tok sertai asaville nie, so leh x bg sedikit info pasal asaville nie?

  19. Kak Ana Says:

    Assalamualaikum…
    kpd adik2 akak d tmn nirwana & Hillcrest…
    mcmne exam minggu lps?
    ok ke x?
    hopefully adik2 dpt yg tbaik.
    jgn lupa bgtau akak resultnya bila dh tau nnti yerk.. :>

  20. Kak Aya Says:

    CUBALAH UNTUK BERSYUKUR….

    Jika kamu memancing ikan ….
    Setelah ikan itu tersekat di mata kail,
    Hendaklah kamu mengambil terus ikan itu.
    Janganlah sesekali kamu lepaskan ia semula ke dalam air begitu sahaja,
    Kerana ia akan menderita selagi ia hidup.
    Begitu juga setelah kamu banyak memberi harapan kepada seseorang…
    Setelah dia mula menyayangimu, hendaklah kamu menjaga hatinya.
    Janganlah sesekali kamu terus meninggalkannya begitu sahaja
    Kerana dia akan terluka oleh kenangan bersamamu dan mungkin tidak dapat melupakan segalanya selagi dia masih mengingatimu…
    Jika kamu menadah air, biarlah berpada…
    Jangan terlalu mengharap pada takungannya
    Dan janganlah menganggap ia terlalu teguh.
    Cukuplah sekadar keperluanmu…
    Apabila sekali ia retak, tentu sukar untuk kamu menampalnya semula.
    Akhirnya ia dibuang…
    Sedangkan jika kamu membaikinya mungkin ia masih boleh digunakan lagi…
    Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, terimalah dia seadanya
    Janganlah kamu terlalu mengaguminya
    Dan janganlah kamu menganggapnya terlalu istimewa.
    Anggaplah dia sebagai manusia biasa.
    Apabila sekali dia melakukan kesilapan,
    Bukan mudah bagi kamu menerimanya…
    Akhirnya, kamu kecewa meninggalkannya.
    Sedangkan jika kamu memaafkannya,
    Boleh jadi hubungan kamu akan berterusan hingga ke akhirnya….
    Jika kamu memiliki sepinggan nasi..
    Yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat.
    Mengapa kamu berlengah? Cuba mencari makanan lain.
    Terlalu inginkan mengejar kelazatan.
    Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya.
    Kamu akan menyesal.
    Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan.
    Yang kamu pasti membawa kebaikan kepada dirimu.
    Menyayangimu. Mengasihimu.
    Mengapa kamu berlengah, cuba membandingkan dengan yang lain?
    Terlalu mengejar kesempurnaan.
    Kelak, kamu akan kehilangannya apabila dia menjadi milik orang lain.
    Kamu juga yang akan menyesal…

  21. Kak Aya Says:

    Assalamualaikum…

  22. Kak Ana Says:

    tidak lupa juga
    kpd adik2 akak d taman senangan…
    good luck utk exam next week…
    buat yg tbaik ok…
    jgn lupa minta doa n restu dr ibubapa…

  23. Kak Aya Says:

    Assalamualaikum…
    Ada something nk dikongsi bersama.
    Semoga kita semua mendapat iktibar daripadanya.. InsyaALLAH..

    CUBALAH UNTUK BERSYUKUR….

    Jika kamu memancing ikan ….
    Setelah ikan itu tersekat di mata kail,
    Hendaklah kamu mengambil terus ikan itu.
    Janganlah sesekali kamu lepaskan ia semula ke dalam air begitu sahaja,
    Kerana ia akan menderita selagi ia hidup.
    Begitu juga setelah kamu banyak memberi harapan kepada seseorang…
    Setelah dia mula menyayangimu, hendaklah kamu menjaga hatinya.
    Janganlah sesekali kamu terus meninggalkannya begitu sahaja
    Kerana dia akan terluka oleh kenangan bersamamu dan mungkin tidak dapat melupakan segalanya selagi dia masih mengingatimu…
    Jika kamu menadah air, biarlah berpada…
    Jangan terlalu mengharap pada takungannya
    Dan janganlah menganggap ia terlalu teguh.
    Cukuplah sekadar keperluanmu…
    Apabila sekali ia retak, tentu sukar untuk kamu menampalnya semula.
    Akhirnya ia dibuang…
    Sedangkan jika kamu membaikinya mungkin ia masih boleh digunakan lagi…
    Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, terimalah dia seadanya
    Janganlah kamu terlalu mengaguminya
    Dan janganlah kamu menganggapnya terlalu istimewa.
    Anggaplah dia sebagai manusia biasa.
    Apabila sekali dia melakukan kesilapan,
    Bukan mudah bagi kamu menerimanya…
    Akhirnya, kamu kecewa meninggalkannya.
    Sedangkan jika kamu memaafkannya,
    Boleh jadi hubungan kamu akan berterusan hingga ke akhirnya….
    Jika kamu memiliki sepinggan nasi..
    Yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat.
    Mengapa kamu berlengah? Cuba mencari makanan lain.
    Terlalu inginkan mengejar kelazatan.
    Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya.
    Kamu akan menyesal.
    Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan.
    Yang kamu pasti membawa kebaikan kepada dirimu.
    Menyayangimu. Mengasihimu.
    Mengapa kamu berlengah, cuba membandingkan dengan yang lain?
    Terlalu mengejar kesempurnaan.
    Kelak, kamu akan kehilangannya apabila dia menjadi milik orang lain.
    Kamu juga yang akan menyesal…

  24. Kak Aya Says:

    Renungan…

    Tidak perlu mencari teman secantik Balqis, andai diri tidak sehebat Sulaiman…
    Mengapa mengharap teman setampan Yusof jika kasih tidak setulus Zulaikha…
    Tidak perlu mencari teman seteguh Ibrahim andai diri tidak sekuat Hajar…
    Dan mengapa didamba teman hidup sesempurna MUHAMMAD jika ada keburukan pada dirimu? Bimbinglah dirinya & terimalah kekurangan itu sebagai keunikan dan carilah kebaikan pada dirinya. Bersyukurlah kerana dipertemukan dengannya dan berdoalah agar dia menjadi milik kita….
    Semoga bahagia sahabatku….

  25. Kak Aya Says:

    Assalamualaikum…
    sekadar renungan…

    Mengejar
    Impian itU
    Mmg mmenatkAn,
    kdgkAla
    MgundaNg
    Putus asA…

    hAKikatnya,
    yg penaT itUlah
    Bakal
    MemberikAn
    PulangAn
    Yg bERhArga…

    Good LUck 4 whatever u do…

  26. Bro Syahmi Says:

    Salam warga asa sekalian..
    lamanya xbkk web ni..apatah lg join asa..rindunya pd teman2 seperjuangan..
    act nak tny…jd ke reunion asa kali ke-3??kalu jd,bla 2??

  27. dila Says:

    dila rindu sgt dkt brother fc dgn kak fc
    sk bukit jalil

  28. fatin Says:

    askom kakak2 fesi n bro2 fesi pd taon 2008…sye fatin..dulu skola kat skbj..skrg kat smkbj..thanx coz ajar kteorg jg insan yg baik…sye x kn lpe kn kenangan kite pd taon lps..
    my fesi is..kak long n kak sey..

  29. aina skbj 2009 Says:

    sye aina dri skbj ketua kump 9….buat kak anne…..sye windu sanggat kat kak anne….thanks cause ajar kte org….ble kte ley jumpa lgi????
    apa yg kte mahu??
    jihat3…(2x)
    group 9 pasti boleh!!!!

    salam syg dari kump 9 buat kak anne!!!!

  30. brother has Says:

    salam..
    apa khabar semua?
    harap semua dalam keadaan luar biasa baik, sihat dan ceria..

    salam takziah..

    buat kak ana (Rohana UITM) yang ditimpa kemalangan pada sabtu lepas semasa on the way ke TTS nak pergi progrm. dengar citer kak ana patah tangan. abg has mohonmaaf coz x sempat nak melawat. hope kak ana bersabar dan cepat sembuh. Amin.

    buat bro fahmi coz ayah bro fahmi cedera selepas jatuh dr pokok. bro fahmi yg tgh handle prgrm sabtu dan ahad lepas terpaksa balik kampung selepas prgm pada hari sabtu. semoga ayah bro fahmi cepat sembuh.

    sama2 kita doakan agar kak ana n ayah bro fahmi cepat sembuh dan kita doakan kita semua sentiasa sihat dan dihindarkan dari segala musibah.Amin.

    kepada yang ada kelapangan,ziarahlah kak ana.

    abg has sgt2 berbangga melihat kegigihan fc2 ASA yg sanggup bersusah payah dan berkorban demi melihat adik2 prgrm berjaya dalam kehidupan mereka. W’pun fc2 ASA diuji dengan ujian2 yang tidak disangka2, namun mereka tetap komited dgn tugas mereka membantu adik2 prgm utk berubah. terima kasih yg tak terhingga abg ucapkan kepada semua fc ASA yg sentiasa menyokong ASA selama ini. Semoga Allah memberi ganjaran yang besar kepada anda semua atas usaha murni anda semua.

    to all peserta2 prgm..
    bro has harap,adik2 tak sia2kan pengorbanan abg2 fc dan kakak2 fc yg sanggup berkorban utk kamu semua. harapan kami semua agar adik2 dapat berubah dan menjadi anak yang berbakti kepada ibu bapa, keluarga, guru, masyarakat, agama dan negara.

    bro has doakan kamu semua cemerlang dunia dan akhirat.Amin..

  31. brother has Says:

    salam..

    to aishhah SMK Hillcrest..
    thanx bg komen kat blog ASA..
    keep in touch ok..

    to eG
    salam perkenalan dan selamat datang ke fmly ASA..
    klu eG berminat nak join prgrm eG boleh hubungi bro fit or bro fahmi or our ASA’s big boss,bro sham..
    hope eG dptjoinprgm ASA akn dtg ok..

  32. Mawi ASA Says:

    salam sume…
    harap2 sihat sume…
    dh lme sy menyepi…

  33. faci baru Says:

    salam’alaik….

  34. farahana Says:

    kepada kak ana,
    wktu exam haritu sy dpt 1A 4B.
    tapi sy akn brusaha dgn lebih
    gigih.
    lagipun tahun ni sy nk UPSR.
    kak ana doakan sy dpt 5A dlm
    prcubaan nnti.
    oh,ye!
    sblum sy trlupe sy ingin
    mngucapkan takziah kpada
    kak ana.
    smoge kak ana sihat wal afiat.
    salam sayang dari farahana.
    (sk taman nirwana)

  35. murid2 sktat Says:

    salam…kmi mrd2 sk teluk air tawar…ape khabar abg sham,abg2 n kakak2 fasi…kmi kt cni rndu sgt kt sume…abg sham,bro wan,bro chik,bro f,bro syafiq,bro mawi n bro im..x lupe jgk kt kak aya,kak solehah,kak ati,kak mien,kak tiq,kak zi,kak za,kak syaza n kak nana…dtg la lg skul kmi…kmi sume yg pg kem ibadah ari 2 rndu…..sgt2 kt sume abg2 n kakak2 fasi…you all mmg yg trhebt…you are the best…best…best…tp x pela….ade hikmah di sbaliknyerrrr….kmi hrp,sblum kmi upsr nnt dtg la lg skul kmi ek…untuk…beri smgt kpd kmi….kte2 smgt buat kli yg trkhir…huhu..mgkin…dgn adenyer abg sham,abg2 n kakak2 fasi…smgt kmi akn brtnbh…x pela…kmi cume nk you all thu yg kmi rndu sgt2 kt u all…jg diri…salam sayang drpd kmi,murid2 sk teluk ayer tawar,penang buat abg2 n kakak2 fasi…

  36. hamba ciptaan allah Says:

    kak ana patah tgn?
    kemalangan?
    npe kmi sumer x taw ye…

  37. kak sey Says:

    salam
    a’ah kak ana patah tgn kiri tapi dh stabil..
    kta sama2 doakn dia selamat n cepat sembuh…amin

  38. roszalina Says:

    as’kum….sume fsi2….ros rindu larh,,,,,…bole x ros nk no tel and ym.
    bro fahmi
    bro sham*
    bro mawi
    bro fit
    dan lain2 sye x ingt name la…
    kak dieb
    kak syuk
    kak yana
    kak miza
    kak.lain2 huhuhu…..bye as’kum

  39. farahana Says:

    assalamualaikum…….
    tangan kak ana
    dah ok?
    hrp2 dah ok ckit2

  40. farahana Says:

    assalamualaikum…..
    kepada wrga ASA EXPLORE…..

    sy hrp klau ade ksempatan
    buatlah program lagi kat
    SKTN…

    klau boleh buat lps UPSR
    baru lah best ckit.

    baru kte boleh “ENJOY”!!!

    satu lagi sy nak ckp,
    kak ana dah sembuh ke blom.
    sy hrp kak ana bls la mesej sy nie
    sbb sy ri…….ndu sgt kat kak ana.

    smoge kte jumpe lagi ye KAK ANA………

  41. Nur Afiqah Says:

    hai brother sham,kak ina dan semua…
    saya dan semua warga SKPI di sini sihat sahaja. kami semua rindu kan brother sham,kak ina,kak atiqah dah semua. terutama murid2 yg rind kat brother sham dan semua…saya sekumpulan dengan kak ina. saya juga ingin mohon maaf jika saya ada buat salah silap.dan kepada brother sham saya nak bagitau.syahmi yang selalu nakal tu masih lagi nakal sampai sekarang.dia masih lagi ejek-mengejek.saya x suka dengan sikap dia tu…saya memohon sangat2,jika tidak keberatan, brother sham tolonglah datang sini melawat sekolah kami dan tlg nasihatkan syahmi tu bagaimana yang brother sham pernah cerita yang budak selalu buat nakal itu yang sudah meninggal dunia itu.tlglah brother sham, saya mohon sangat2.dan jika ingin melawat sekolah kami di SK puchong indah,tolong bawa sekali kakak2 dan brother2 terutama sekali kak ina.saya rindu ngan kak ina dan brother sham. tolong yer………dan satu lagi. jika ada kwn2 saya ingin sampaikan sesuatu saya akan sampaikan ok.assalamualaikum.
    warga SKPI,
    AFIQAH

  42. Nur Afiqah Says:

    bleh saya nak tengok gambar2 ASA Explore?jikalau ada, tolong kirim ke alamat rumah saya supaya gambar tu saya boleh buat kenangan sampai ke akhir hayat.tu pu jika tidak keberatan.

    nama penuh saya= Nur Afiqah bt. Mat A’zemin

    alamat rumah saya= No 7,Jalan Dahlia 1D,Taman Puchong Indah,47100 Puchong,Selangor.

  43. Nur Afiqah Says:

    assalamualaikum,
    esok nak periksaan.takutlah.tapi tadi saya dapat kertas periksa gerakgempur tapi dapat kertas matematik je lah.dapat 85%A.paper2 dalam matematik saya dapat 40/40.tapi paper1 dpt 30/40.doakan saya semoga dpt 5A yer……..

  44. Nur Afiqah Says:

    assalamualaikum,
    hah saya nak bagitau ni.syahmi dah berubah skit2 lepas saya bagitau kat dia yg saya dah bagitau brother sham psl dia nakal.bukan main takut dia.hahaha

  45. nik nurjihan kump 8 skbj Says:

    a’kum. buat kak sey, mintak maaf sebab x call kak sey. jihan takut menggangu kak sey. tapi jihan dapat bukak blog ni. sempat juga komen. kumpulan 8 kirim slam dekat kak sey terutama ketua iaitu nurin. harap kak sey sihat selalu. a’kum. drpd jihan kumpulan 8 skbj.

  46. Al-Waqifie Says:

    Kenape tak de gambar?Dah brape bulan dah tunggu ni. pt lah skit upload gambar tu .Dari SEK KEB PUCHONG JAYA

  47. Yaakob Sham Says:

    Knape takde nama Bro Nazir dekat list name tu? Kesian dia

  48. farahana Says:

    askum warga asa explore…
    dah lame x dgr cite
    sume ape habak??
    kak ana camne ek??
    sy rindulah kak ana
    hrp kak ana igt sy lagi.
    erm…

    satu lagi
    kak ana,sy nye number dah rosak so kak xyah kol saye
    sbb nnti kredit kak ana yg habis
    simkad sy rosak.
    hrp kak ana bls komen sy ni.
    askum wat warga asa explore!!!

  49. Al-Waqifie Says:

    hai brother sham,kak ina dan semua…
    saya dan semua warga SKPI di sini sihat sahaja. kami semua rindu kan brother sham,kak ina,kak atiqah dah semua. terutama murid2 yg rind kat brother sham dan semua…saya sekumpulan dengan kak ina. saya juga ingin mohon maaf jika saya ada buat salah silap.dan kepada brother sham saya nak bagitau.syahmi yang selalu nakal tu masih lagi nakal sampai sekarang.dia masih lagi ejek-mengejek.saya x suka dengan sikap dia tu…saya memohon sangat2,jika tidak keberatan, brother sham tolonglah datang sini melawat sekolah kami dan tlg nasihatkan syahmi tu bagaimana yang brother sham pernah cerita yang budak selalu buat nakal itu yang sudah meninggal dunia itu.tlglah brother sham, saya mohon sangat2.dan jika ingin melawat sekolah kami di SK puchong indah,tolong bawa sekali kakak2 dan brother2 terutama sekali kak ina.saya rindu ngan kak ina dan brother sham. tolong yer………dan satu lagi. jika ada kwn2 saya ingin sampaikan sesuatu saya akan sampaikan ok.assalamualaikum.
    warga SKPI,

  50. Al-Waqifie Says:

    Salam semua….

    to kak sey;
    hai smagat nmpak bg nasehat kat org…hmm yang empunya diri mcm ne plak…huhuhu…asyik x dapat join jer…ape cer??
    hai brother sham,kak ina dan semua…
    saya dan semua warga SKPI di sini sihat sahaja. kami semua rindu kan brother sham,kak ina,kak atiqah dah semua. terutama murid2 yg rind kat brother sham dan semua…saya sekumpulan dengan kak ina. saya juga ingin mohon maaf jika saya ada buat salah silap.dan kepada brother sham saya nak bagitau.syahmi yang selalu nakal tu masih lagi nakal sampai sekarang.dia masih lagi ejek-mengejek.saya x suka dengan sikap dia tu…saya memohon sangat2,jika tidak keberatan, brother sham tolonglah datang sini melawat sekolah kami dan tlg nasihatkan syahmi tu bagaimana yang brother sham pernah cerita yang budak selalu buat nakal itu yang sudah meninggal dunia itu.tlglah brother sham, saya mohon sangat2.dan jika ingin melawat sekolah kami di SK puchong indah,tolong bawa sekali kakak2 dan brother2 terutama sekali kak ina.saya rindu ngan kak ina dan brother sham. tolong yer………dan satu lagi. jika ada kwn2 saya ingin sampaikan sesuatu saya akan sampaikan ok.assalamualaikum.
    warga SKPI,

    to bro anice;assalamualaikum,
    esok nak periksaan.takutlah.tapi tadi saya dapat kertas periksa gerakgempur tapi dapat kertas matematik je lah.dapat 85%A.paper2 dalam matematik saya dapat 40/40.tapi paper1 dpt 30/40.doakan saya semoga dpt 5A yer……..

    mcm best je durian kawen 2?? erm nak gak test sejauh mana hebatnya durian 2 hehehe…
    simpan kan ea…t nak ajak abg sham g sana la…
    durian nya pasal fit snggup…hehehe
    klu x da…abg anice kene jd durian hahhaa…gurau abg anice jgn marah…

  51. Al-Waqifie Says:

    salam..
    apa khabar semua?
    harap semua dalam keadaan luar biasa baik, sihat dan ceria..

    salam takziah..

    buat kak ana (Rohana UITM) yang ditimpa kemalangan pada sabtu lepas semasa on the way ke TTS nak pergi progrm. dengar citer kak ana patah tangan. abg has mohonmaaf coz x sempat nak melawat. hope kak ana bersabar dan cepat sembuh. Amin.

    buat bro fahmi coz ayah bro fahmi cedera selepas jatuh dr pokok. bro fahmi yg tgh handle prgrm sabtu dan ahad lepas terpaksa balik kampung selepas prgm pada hari sabtu. semoga ayah bro fahmi cepat sembuh.

    sama2 kita doakan agar kak ana n ayah bro fahmi cepat sembuh dan kita doakan kita semua sentiasa sihat dan dihindarkan dari segala musibah.Amin.

    kepada yang ada kelapangan,ziarahlah kak ana.

    abg has sgt2 berbangga melihat kegigihan fc2 ASA yg sanggup bersusah payah dan berkorban demi melihat adik2 prgrm berjaya dalam kehidupan mereka. W’pun fc2 ASA diuji dengan ujian2 yang tidak disangka2, hai brother sham,kak ina dan semua…
    saya dan semua warga SKPI di sini sihat sahaja. kami semua rindu kan brother sham,kak ina,kak atiqah dah semua. terutama murid2 yg rind kat brother sham dan semua…saya sekumpulan dengan kak ina. saya juga ingin mohon maaf jika saya ada buat salah silap.dan kepada brother sham saya nak bagitau.syahmi yang selalu nakal tu masih lagi nakal sampai sekarang.dia masih lagi ejek-mengejek.saya x suka dengan sikap dia tu…saya memohon sangat2,jika tidak keberatan, brother sham tolonglah datang sini melawat sekolah kami dan tlg nasihatkan syahmi tu bagaimana yang brother sham pernah cerita yang budak selalu buat nakal itu yang sudah meninggal dunia itu.tlglah brother sham, saya mohon sangat2.dan jika ingin melawat sekolah kami di SK puchong indah,tolong bawa sekali kakak2 dan brother2 terutama sekali kak ina.saya rindu ngan kak ina dan brother sham. tolong yer………dan satu lagi. jika ada kwn2 saya ingin sampaikan sesuatu saya akan sampaikan ok.assalamualaikum.
    warga SKPI,
    namun mereka tetap komited dgn tugas mereka membantu adik2 prgm utk berubah. terima kasih yg tak terhingga abg ucapkan kepada semua fc ASA yg sentiasa menyokong ASA selama ini. Semoga Allah memberi ganjaran yang besar kepada anda semua atas usaha murni anda semua.

    to all peserta2 prgm..
    bro has harap,adik2 tak sia2kan pengorbanan abg2 fc dan kakak2 fc yg sanggup berkorban utk kamu semua. harapan kami semua agar adik2 dapat berubah dan menjadi anak yang berbakti kepada ibu bapa, keluarga, guru, masyarakat, agama dan negara.

    Salam semua….

    to kak sey;
    hai smagat nmpak bg nasehat kat org…hmm yang empunya diri mcm ne plak…huhuhu…asyik x dapat join jer…ape cer??
    hai brother sham,kak ina dan semua…
    saya dan semua warga SKPI di sini sihat sahaja. kami semua rindu kan brother sham,kak ina,kak atiqah dah semua. terutama murid2 yg rind kat brother sham dan semua…saya sekumpulan dengan kak ina. saya juga ingin mohon maaf jika saya ada buat salah silap.dan kepada brother sham saya nak bagitau.syahmi yang selalu nakal tu masih lagi nakal sampai sekarang.dia masih lagi ejek-mengejek.saya x suka dengan sikap dia tu…saya memohon sangat2,jika tidak keberatan, brother sham tolonglah datang sini melawat sekolah kami dan tlg nasihatkan syahmi tu bagaimana yang brother sham pernah cerita yang budak selalu buat nakal itu yang sudah meninggal dunia itu.tlglah brother sham, saya mohon sangat2.dan jika ingin melawat sekolah kami di SK puchong indah,tolong bawa sekali kakak2 dan brother2 terutama sekali kak ina.saya rindu ngan kak ina dan brother sham. tolong yer………dan satu lagi. jika ada kwn2 saya ingin sampaikan sesuatu saya akan sampaikan ok.assalamualaikum.
    warga SKPI,

    to bro anice;assalamualaikum,
    esok nak periksaan.takutlah.tapi tadi saya dapat kertas periksa gerakgempur tapi dapat kertas matematik je lah.dapat 85%A.paper2 dalam matematik saya dapat 40/40.tapi paper1 dpt 30/40.doakan saya semoga dpt 5A yer……..

    mcm best je durian kawen 2?? erm nak gak test sejauh mana hebatnya durian 2 hehehe…
    simpan kan ea…t nak ajak abg sham g sana la…
    durian nya pasal fit snggup…hehehe
    klu x da…abg anice kene jd durian hahhaa…gurau abg anice jgn marah…
    Assalamualaikum…
    Ada something nk dikongsi bersama.
    Semoga kita semua mendapat iktibar daripadanya.. InsyaALLAH..

    CUBALAH UNTUK BERSYUKUR….

    Jika kamu memancing ikan ….
    Setelah ikan itu tersekat di mata kail,
    Hendaklah kamu mengambil terus ikan itu.
    Janganlah sesekali kamu lepaskan ia semula ke dalam air begitu sahaja,
    Kerana ia akan menderita selagi ia hidup.
    Begitu juga setelah kamu banyak memberi harapan kepada seseorang…
    Setelah dia mula menyayangimu, hendaklah kamu menjaga hatinya.
    Janganlah sesekali kamu terus meninggalkannya begitu sahaja
    Kerana dia akan terluka oleh kenangan bersamamu dan mungkin tidak dapat melupakan segalanya selagi dia masih mengingatimu…
    Jika kamu menadah air, biarlah berpada…
    Jangan terlalu mengharap pada takungannya
    Dan janganlah menganggap ia terlalu teguh.
    Cukuplah sekadar keperluanmu…
    Apabila sekali ia retak, tentu sukar untuk kamu menampalnya semula.
    Akhirnya ia dibuang…
    Sedangkan jika kamu membaikinya mungkin ia masih boleh digunakan lagi…
    Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, terimalah dia seadanya
    Janganlah kamu terlalu mengaguminya
    Dan janganlah kamu menganggapnya terlalu istimewa.
    Anggaplah dia sebagai manusia biasa.
    Apabila sekali dia melakukan kesilapan,
    Bukan mudah bagi kamu menerimanya…
    Akhirnya, kamu kecewa meninggalkannya.
    Sedangkan jika kamu memaafkannya,
    Boleh jadi hubungan kamu akan berterusan hingga ke akhirnya….
    Jika kamu memiliki sepinggan nasi..
    Yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat.
    Mengapa kamu berlengah? Cuba mencari makanan lain.
    Terlalu inginkan mengejar kelazatan.
    Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya.
    Kamu akan menyesal.
    Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan.
    Yang kamu pasti membawa kebaikan kepada dirimu.
    Menyayangimu. Mengasihimu.
    Mengapa kamu berlengah, cuba membandingkan dengan yang lain?
    Terlalu mengejar kesempurnaan.
    Kelak, kamu akan kehilangannya apabila dia menjadi milik orang lain.
    Kamu juga yang akan menyesal…

  52. hasif Says:

    semua sihat ke brother and sister

  53. pykah Says:

    hello hello!!!
    just na mnyemak je…
    neway,i’m ex-stud skbj..
    huhu…rndu lah kt all faci yg prnah sye knal..
    x specially kak wawa n kak chiq…
    hoho..besh la…..
    hope dpat jdik cm dulu lgy!!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: