Program MAC 2009

Salam motivasi penuh ceria!

“Kegembiraan ibarat semburan pewangi, pabila kita memakainya semua
akan dapat merasa keharumannya. Oleh itu berikanlah walau secebis
kegembiraan yang anda miliki itu kepada teman anda” – Everyday  is beautiful day!

4 Mac : SK (1) Simpang Lima, Klang [YOULEAD]

6, 7 dan 8 Mac : SK Taman Senangan, Butterworth [RINDU]

13, 14 dan 15 Mac : SK Seksyen 27 (2) di KRRSH [MIND-A]

13, 14 dan 15 Mac : SMK Tengku Ampuan Jamaah, Klang [MIND-A]

13, 14 dan 15 Mac : SRI Tahfiz Al-Quran Sungai Serai, H.L. [MIND-A]

20, 21 dan 22 Mac : Facilitator Skill Training [FASSTrain] Siri II – pending

27 Mac : SR Hira Shah Alam [Induksi Pengawas]

28 Mac : SK Bukit Jelutong, Shah Alam [YOULEAD] ditunda

27, 28 dan 29 Mac : SMK Alam Megah 2, Shah Alam [MIND-A] -PMR  

Explore posts in the same categories: Info Terkini

118 Comments on “Program MAC 2009”

  1. Syakilaisma Says:

    assalammualaikum..programnya Mac tapi kenapa tarikhnya Februari pulak???

  2. koqin karemo Says:

    abg has…
    call sy klu perlukan fac k…
    tq…

  3. brother has Says:

    salam…
    to kak ais..
    sorry technical mistake..

    to koqin…
    mcm manalah abg has nak call..
    nama dan no tel awak pun x bagi…
    setahu abg, mana ada fc nama koqin… hehehe..
    kan abg dah bgtau sblm ni, bg nama sebenar dan no tel.. senang sikit nak uruskan.. betul tak… betul..betul.. betul..(upin ipin)

  4. KeKaNda7 Says:

    Aslmkm..huuuihh, banyak program bulan mac…8-16 mac bercuti kat kampung (teganu) lagi..tak dapat join..huhuhu..sibuk berkenduri kawin.Jemput datang ya sapa-sapa yang nak datang..hehehehe 14hb 03 2009 walimah.-kak sarah ‘lumpur’..hohohoho…(n_n)

  5. humyra' Says:

    salam..kak sarah nk khwn??huhuhu…
    tahniah…slmat pnganten bru..=)

  6. Mawi ASA Says:

    salam sume…

    kepada bro Has and bro Sham,
    sy free bulan mac ni…
    papehal on-call k….
    sy sedia menghulurkan khidmat dan tenaga sy…

    thanx alot..

    from
    Mawi ASA

  7. Mawi ASA Says:

    salam…

    kepada kak sarah “Lumpurrrr”, SELAMAAT, PENGANTIN BARUU, TREN TENG TENG TENG TENG, SELAMAAT BERBAHGIA… HAHAHAH…

    kenduri kt mane ek?

  8. ina_um86 Says:

    salam..
    waa..bestnyer tgk all the pics with assunta students!nampak happening betul..ermm..nanti nak try join outdoor program pulak ek..hopefully abg has,u gimme that chance..congrats to ASA..all the best!

  9. za Says:

    salam…
    just nk ckp je saya available dr 21 mac onward..
    klu ada peluang jadi fasi ajak la erk…
    terima kasih

  10. za Says:

    sory correction dr 20 mac onward..hehe..pape call erk

  11. Azril Says:

    salam to br mawi br chik br sham
    semoga sihat-sihat selalu

  12. faci baru Says:

    kak sarah kawin ke?
    biar betul…
    ini betul2 ke main2…
    klu betul alhamdulillah…
    semoga berkekalan hingga akhir hayat..
    hai..smua dah kawin…
    diri sendiri x tau la…
    bro syam bila lak?
    nanti bleh dpt ‘sis baru’
    sory,jgn marah…
    nanti cepat tua…
    sy minta maaf kpd siapa2 yg terasa..
    jazakumullahuqairankasirra

  13. Syakilaisma Says:

    bukan kak sarah lumpur yg kawin…tp kakak kepada kak sarah yg kawin…

  14. humyra' Says:

    *bukan kak sarah lumpur yg kawin…tp kakak kepada kak sarah yg kawin…
    lorrrrrrrrrrrrrrrr…

  15. brother has Says:

    salam…
    alhamdulillah ramai yg bg komen kat blog ASA..
    anyway 1stly tahniah kat kak sarah lumpur coz bakal mjd isteri org … hehehe.. padan muka.. nak tipu konon… w’pun bkn kak sarah lumpur yg kahwin, sama2lah kita doakan kak sarah cepat kahwin.. hehehe..

    to za..
    insyaAllah, abg akn call za utk prgm akn dtg..

    to ina..
    dun worry… peluang ina masih ada.. bro sham suka fc yg bersemangat n berminat utk join prgm.. byk lagi prgm yg akn menyusul, so get ready jer.. nnt bro has call ok..

    to koqin..
    harap dpt bg nama n fon or msg jer abg has ok..

    to mawi..
    dun worry.. i’ll call u bila ada prgm..
    caiyuk! caiyuk!

    to all fasi..
    sapa2 yg ingin join prgrm akn datang plz call or msg brother has, fitri or fahmi..
    no brother has 0198296506

  16. Mawi ASA Says:

    salam…
    thanx bro Has…
    u can count on me…

    laaa… ingatkan kak sarah “lumpur” yang kawin…
    hahaha… kakak kepada kak sarah rupenye… tapi ayat tu mcm kak sarah lumpur yang kawin… 2 yang sy confius 2…

    2 bro Has, program kt butterworth 2 jadi ke?
    sy nk gi, da lame x balik kg… huhu… harap bro Has pertimbangkan k… hehehe…

    kepada fasi baru,
    jgn riso, anda akan kawin jgk satu hari nanti…
    hehehe, jodoh ditangan tuhan… hehe jgn marah…

    all the best 2 u all guys…

  17. ina_um86 Says:

    salam…
    amboi bro mawi…awat cek tgk asyik hang dok promote diri nak pi program nih?cek nak jugak.hehe..abg has,cek pun tgh free sesangat bulan 3 ni..tiap-tiap minggu bro has bagi cek peluang pi program pun cek suukaaa..cek pandai cakap pineng..nanti bawak cek pi butterworth naaa..hakikatnya cek tak penah pi sana..hehe..
    -semoga asa terus maju-

  18. brother has Says:

    salam..
    to mawi and ina..
    amboi..amboi..amboi…
    dah cakap penang plak..
    lain mcm jer..
    pandai hangpa berdua na..
    bkn cek yg pilih fc yg join prgrm..
    cek cuma bg nama jer kat bro sham..
    pas tu dia yg pilih.. hehehe..
    dun worry.. 1st come 1st serve..
    yg rajin tanya insyaAllah akn dpt..
    bro sham suka fc yg rajin tanya..
    menunjukkan fc tu betui2 minat..
    apa2pun cek tak dpt bg keputusan skrg..
    nnt cek call sapa yg kena ya..
    hehehe..

    to fc2 lain..
    semua pun akn diberi peluang utk join prgm.
    dun worry.. yg ptg cepat2 bg nama n masa bila ada kelapangan.. abg has akan masukkan nama anda dlm senarai.. keep in touch ok..

    pada semua yg melayari blog ASA..
    terima kasih tak terhingga atas sokongan, teguran, komen, saranan anda semua.. tanpa sokongan anda semua, ASA tidak akan berada pada tahap ini..

    pada semua fc yg pernah telibat dgn ASA baik yg veteran atau yg muda.. thanx a lot atas pengorbanan anda semua utk bersama2 menjayakan prgm ASA EXPLORE.. semoga Allah memberi ganjaran kepada anda semua.. Amin.. andainya anda tidak dpt join prgm ASA suatu masa nnt, teruskan memberi sokongan dan dorongan n keep in touch ok.. semoga ukhuwwah yg terjalin tidak akan terputus begitu sahaja… insyaAllah..

  19. kak ras_88 Says:

    salam sume..
    wah 1st time buka nie..
    xsgka msing2 comment kat sni.
    nak join lg,tp xtau ble.hehe
    pe2 pn all the best to ASA EXPLORE.
    to kak:
    insyALLAH, sy smpai ganu mse nasi minyak akak ek..

  20. humyra' Says:

    salam..
    nk g butterworth..
    da penuh e??
    kak mizah =)

  21. brother sham Says:

    to humayra..stkt ni fisrt come first serve..so trus cntct bro has ek

  22. Bro Anice Says:

    Salam..

    Wah….ramai jugak fc yg brminat nak dtg penang ni.
    yg tu nak kena pndai bodek big boss @ bro has,baru dpt ikut.huhuhu..belanja bro sham aiskrim ke.bro sham mmg suka aiskrim ni.haritu masa buat prgram kat penang ni,kami pernah makan aiskrim kat GIANT.makan berdua je.hahaha!(dlm hati-“jgn marah bro sham & bro has,gurau je”).

    Bro Has ikut tak??jgn tlepas lg kali ni.

    InsyaAllah kalau x de apa halangan,kita akan bjumpa kat penang nnti.

    tq..

  23. kak sey Says:

    salam…gud luck to all fc yg dapat g penang…truskan perjuangan anda!!!

  24. Brother Chik Says:

    Mak ai…semua sibuk ngn cop tempat ke Penang na… Hihihi…

    Bro Chik jugak xdapat nak g sebab da Jaulah Ke Pantai Timur pada tarikh berkenaan.

  25. Bro Anice Says:

    Salam..

    Wah….ramai jugak fc yg brminat nak dtg penang ni.
    yg tu nak kena pndai bodek big boss @ bro has,baru dpt ikut.huhuhu..belanja bro sham aiskrim ke.bro sham mmg suka aiskrim ni.haritu masa buat prgram kat penang ni,kami pernah makan aiskrim kat GIANT.makan berdua je.hahaha!(dlm hati-”jgn marah bro sham & bro has,gurau je”).

    Bro Has ikut tak??jgn tlepas lg kali ni.

    InsyaAllah kalau x de apa halangan,kita akan bjumpa kat penang nnti.

    tq..

  26. KeKaNda7 Says:

    Salam..hehehe..pertamanya.terima kasih utk ucapan tahniah dari MAwi, humaira, fasi baru..bro has..huhuhu..nanti saya sampaikan pada ‘pengantin sebenarnyer’ kikiki..mane ade tipu Bro has..tapi ade yg tertipu..(mawi lar tue..buat gempak….hahahaha..) ape-ape pun, terima ksih utk Bro has…doakan sarah kwin..(memang nak kwin cepat nie..hehehe) eh, buat ribut2 kat ASA punyer blog plak..huhuhu…insyaAllah ade mase join program lagi..Rabu sedang kutunggu (n_n)

  27. Kak Di Says:

    …salam ziarah…tumpang lalu.

    & just want to say…”All of u are great!”

  28. Mawi ASA Says:

    salam sume…
    hahahaha… ina ni,
    cek minat nak join program, sebab 2lah cek promote diri cek… la ni pree, x dak mslah…
    amboi, lawan taukeh nak cakap penang nmpk?
    hahaha…. ina pi jugak no?
    sakan, semangat nk pi, hahaha…
    nti pi sana jgn terkejut no,…
    loghat penang ni lawak skit, bagi yang x besa dengaqlah… stakat tengok mami jarum x payah, orang penang x cakap smpai tagha tu… depa berlakon mohong ja… hahaha lawak betui ina86 ckp utagha.. nti cek jmpa hang, cek perli cukup2… hahaha… lawak ja…

    anyway, thanx 2 bro has n bro sham sbb ajak sy….
    mai singgah umah, kita pi mkn char koey tiaw…
    pasemboq pn sedap gak, hahaha….

    to Bro anice,
    kita jmpa kt sana no..
    lama x jmpa bro anice….
    hahaha nti blanja cek mkn pasemboq tau…
    hahaha….

    kepada kekanda,
    bkn wt gmpak, salah info n misunderstanding…
    hehehe, lgpun cara kak sarah lmpur bgtau dulu mcm die yang nak kawin… hahaha… 2 yang sy siap nyanyi untuk kak sarah… hahaha…

    thanx 2 all of u…

  29. Mawi ASA Says:

    ooppss…! sblum sy terlupe…
    kepada spe2 yang nak YM ngan sy…
    ni alamat ym, Evolution_corp86@yahoo.com
    sy slalu on9, jgn riso k…

  30. Mawi ASA Says:

    sape koqin ni ek?
    pelik wal ajaib betul lah…
    musykil2….
    misteri nusantara akan menyingkap…
    kite akan tau sape koqin yang sebenarnye, hehehhe…
    terjah….

  31. brother has Says:

    salam..
    perhatian kepada semua fasi..
    tempat utk prgm penang dah penuh..
    abg masukkan nama fc yg terawal bg nama kat abg..
    fc2 yg terpilih :-
    fc lelaki : mawi,wan,ammar, hakimin, brother has
    fc p’puan : rohana, tiq, ina UM, miza UPSI

    so pada fc2 yg lain brother has minta maaf klu tak dipilih.. abg baut secara adil coz 1st come 1st serve.. jgn risau, yg lain masih ada peluang lg utk ikut prgm ke penang pada bulan 4 nanti, insyaAllah klu xder aral melintang.. so bg yg still berminat cepat2 bg nama kat abg utk reservation.. setakat ni, dah 3org fasi p’puan reserve utk next Penang..

    to all fc..
    13-15 mac ni ader 3 prgm serentak, dan memerlukan ramai fc.. hantar nama anda secepat mungkin klu berminat nak join..
    2 prgm akan diadakan di hulu langat:satu kat kem rimba ria (MIND-A) SK SEKSY 27(2), satu lagi kat Sg. Serai, SRI Tahfiz Al-Quran.
    1 prgm lagi di SMK Tunku Ampuan Jamaah, Klang

    to hana UITM
    abg akn handle prgm di SRI Tahfiz Sg. Serai..

    p/s minta maaf kepada semua fc yg telah menghtr msg kpd brother has.. buat masa ni x dpt balas coz xder credit.. hehehe.. apa2pun abg akn bls kat blog.. so rajin2 layari blog ok..

  32. humyra" Says:

    salamun salam..
    syukran jddn wa alhamdulillah dapat p..
    smga shabat2 yg lein jga akn bpluang p..
    huhu..
    kalu la ada 10 bas leh angkut sume fc..amin..hehe..
    chaiyok2!

  33. humyra' Says:

    salamu salam…
    alhamdulillah wa syukran jdn..dpt p pnang..
    harap pasni sahabat2 bpluang jga..huhu
    kalu de 10 bas leh sume fc g..amin..
    hehe

  34. kak anne Says:

    salam…
    to fesi-fesi hok berpelue g penang,hang pa wat eloq-eloq…cekni susoh sket kalu doh campuq kecek kelate nga ckp penang nie, kalu saloh gak plez guide me to the rite word lah….bak kato ore-ore kelate, we are not perfect but everybody can be perfect!!!!
    hah,chek nok habaq cito-cito paneh maso nih…
    hangpa dengar molek-molek…
    ……………………………….
    …………………………………
    ……………………………..
    hah,pandai-pandai la translate…
    hindari rasuah,
    hindarilah mengumpat,,,,
    kibas kiri,kibas kanan, paneh-paneh..(asunta trademark)
    pado hok sapo-sapo teraso,
    ambo nok mintok maap,
    bak kato-kato orang veteran kelantan..
    “Birth is start of life,
    beauty is art of life,
    love is partof life,
    death is last of life,
    BUT FRIENDSHIP IS HEART OF LIFE!!!”
    Renung-renung kan dan maghi beramal..
    kak anne_UiTM_ASAEXPLORE_JUNIOR_FASILITATOR

  35. kak anne Says:

    salam…To bro hash..
    saya nak join program kat Camp rimba ria ble…rindu la nak p sano balik..
    ingt Bro hash incharge kat sano….13,14 and 15 deh..
    to other bro fesi, nih adik-adik ASUNTA request your phone num….kalu ble bg yo numbr yang berkenaan..
    ramai nih peminat-peminat bro-bro nih..hehe
    kak anne_UiTM_ASAEXPLORE_JUNIOR_FASILITATOR

  36. kak anne Says:

    salam,
    to fesi-fesi xpecially the big bro fesi jaga kesihatan and peribadi,moga-moga dapat teruskan perjuangan ini ke akhirnya….
    jange tension-tension,
    nanti cepat tuo..
    so control macho and control ayu sokmo..
    moga semua nih dapat jodoh cepat-cepat…
    maaf zahir batin..
    selamat hari selasa..

  37. Brother Chik Says:

    Wahai orang2 kampung, di sini ada satu pengumuman penting untuk kalian semua. Tuanku Putri Dhia SK Assunta 1, PJ menyampaikan ucapan seperti berikut:

    “Wish you all the best forever dan berjaya dalam kerjaya anda semua”

    Kata-kata itu ditujukan kepada Bro Sham, Bro Has, Bro Mawi, Bro Wan, Kak Miza, Kak Sey, Kak Ice, Kak N, Kak Hani dan semua yang terlibat dengan Kem Rimba Ria Suara Hutan tempoh hari. All the best!

    Brother Chik
    Penyimpan Mohor Besar
    Majlis Raja-Raja Rimba
    (hehehehe)

  38. Memel Says:

    Assalamualaikum sume..
    best nyer dpt g penang..
    ana doakan kalian sume gudluck berprogram..
    pergi dengan semangat pulang dgn senyuman =)
    lme xjoin..xtau bila leh join lg…
    mg gembira slalu ngn adik2 dn fc2…

    ok salamun salam jgn luper he3

  39. Mawi ASA Says:

    salam sume,

    bile mase bro chik jd penyimpan mohor besar raja-raja ni? hahaha… kire ni ditujukan kepada orang2 kampung ASA lah ni? hahahaha…

    Bro Has,
    mawi booking kt rimba ria bersama Fahmi k… tp kalau abg nak g usha kem baru 2 ajaklah sy k… sy bleh temankan… nanti sy mintak wan teman abg mase program 2 k…

    kepada sume fasi2 yang sempoi, ceburkanlah diri anda untuk program serentak akan datang k…

    chaiyok…

  40. kak sey Says:

    salam…haha kelakar la bro chik…gud luck to all fc yg akn g penang…a.sham lps ni ada lg x g penang?


  41. assalammualaikum…..kak sarah cetuskan kontroversi yerk….heheheh…

    program bulan Mac tak dapat nk join kecuali yang Rabu ni ja kat Klang tu…cedih dan kecewa x dpt join bulan ni….

    bulan2 akan dtg nak join bleh….insyaALLAH akan kosongkan diri…hehehhe

    utk semua fasi yang akan join program bulan Mac…all the best…buat yang paling terbaik antara yang terbaik….

    wassalam…

  42. kak sey Says:

    salam…program tft jd ke?
    hope jd la…

  43. brother has Says:

    salam..

    to kak ras..
    thanx bg comment..
    teruskan mengomen, jgn mengomel pulak.. hehehe..

    to BRO ANICE..
    insyaAllah, klu xde masalah, kali ni ana akn join prgrm penang.. nta jgn lupa sediakan laksa, char koey tiaw n pasemboq ok.. macam nak jalan2 cari makan jer.. hehehe..

    to humyra..
    betul kata humyra, klu ader 10 bas free, semua fc boleh join kan..insyaAllah mana tahu one day nnt ader rezeki semua fasi pi penang.. doa2kanlah.. amin..

    to kak di..
    apa khbr..
    hope sihat.. lama dah x join prgrm…
    anyway thanx bg support n doakan kami..
    hope kak di pun sentiasa success

    to putri dhia..
    thanx for the massage..
    hope putri pun alway success.
    amin..

    to bro mawi..
    terima kasih atas pertolongan..
    x kisahlah mawi nak join yg maner, asalkan tetap bersama ASA ok.. caiyuk2..

    to kak sey..
    abg minta maaf klu x pilih kak sey..
    spt yg abg bgtau sblm nie, ramai yg nak join, so abg ambil yg bg nama dahulu.. jgn sedih ok..

    to all fc yg berminat join prgrm penang..
    abg minta maaf byk2 bg yg tak terpilih utk pergi coz tempat sgt terhad.. abg dah buat seadil yg mungkin dan telah mdpt persetujuan brother sham.. so abg ambil yg awal2 bg nama kat abg.. tidak ada yg berat sebelah.. semua mdpt peluang yg sama.. 1st come 1st serve.. itulah cara pemilihan dan pertimbangn yg dibuat.. x kira fasi baru atau lama.. semua sama..tp bg yg dah nama tp terlewat, abg dah masukkan nama anda utk reservation next prgm kat penang.. insyaAllah klu xder aral melintang..

    so abg harap yg x dpt join prgrm ke penang kali ni x bersedih dan berkecil hati ok.. apa yg penting niat kita utk berprgrm tu kita kena jaga.. harap2 tidak lari dr niat yg sepatutnya, insyaAllah..

    abg minta maaf atas segala kekurangan.. semoga semua fc terus bersemangat utk bersama2 dgn ASA membantu adik2 yg memerlukan bantuan dan dorongan kita.. insyaAllah… caiyuk2..

  44. za Says:

    salam..bro has..
    sedihnye tak dapat join program kat penang…
    nak sgt g..tp ada tuntutan lain yg perlu didahulukan..
    bro has klu ada program lg jgn lupa ajak za tau…
    nak gak pg..thank sudi call tanya ari tu..
    nasib saya tak angkat…klu tak abis la kredit bro sham…
    hehe…time tu tgh jln2 kat bandung..masa tau te excited sgt nk g,… tp tak leh cuti la..nape btolak awal sgt??

  45. humyra' Says:

    salam..
    time kasih bro has yg sangt mnjga kbjikan fc2 asa yg comel lg baik..hehe
    insyaAllah fc2 asa profesional+ok..
    sme2 btulkn niat.. lillahitaala..
    amin..

  46. Azril Says:

    salam 2 br sham,br chik,br mawi semoga sihat-sihat selalu nah….

  47. faci baru Says:

    jazakumullahuqairankasirra…
    semoga setiap hari kita mendapat kerahmatan dan keredhaan dari Yg Maha Kuasa….
    bersama2 kt muhasabah diri setiap saat dan ketika
    diatas segaka kurniaan YG ESA…
    insyaallah….
    semoga setiap program yg dianjurkan ASA mendapat keizinanNya selalu…..

  48. faci baru Says:

    jazakumullahuqairankasirra…
    semoga setiap hari kita mendapat kerahmatan dan keredhaan dari Yg Maha Kuasa….
    bersama2 kt muhasabah diri setiap saat dan ketika
    diatas segala kurniaan YG ESA…
    insyaallah….
    semoga setiap program yg dianjurkan ASA mendapat keizinanNya selalu…..

  49. faci baru Says:

    ASSALAMUALAIKUM,
    first of all,congrate to all faci whose join in ASA program this week..
    hope success selalu….
    sy pun x dpt join for this week n next week also coz ada exam mid…
    doakan sy berjaya dunia dan akhirat..
    (sesungguhnya,doa dr SAHABAT adalah mulia dan dimakbulkan oleh Allah Taala)….
    bro,sy harap dpt join 4 d next program…
    to bro chik.kim salam kpd,adinda tuan putri ratna sari…
    patik.puteri puspa kemboja mohon berangkat ke istana….
    klu sudi,jemputlah ke istana patik di kayangan….
    (wahwahwah,terlebih sudah)
    segala puji hanya pada Allah…
    jazakumullahuqairankasirra…(^-^)


  50. Best sgt program n adik2 SK Simpang Lima….

    Kalau Bro Has n d geng p Penang, Ice jauh skit..kena p Arau, Perlis…hehehhe….berjumpa kat R&R la klau mcm tu….

    TQ so much bg peluang join kat SK(1) Simpang Lima….
    wassalam…Moga bertemu lagi di lain episod…(Gemuruh jgn lupa ya…Semangat kasi membara lebih skit)

  51. brother has Says:

    salam…
    to humyra..
    abg pun harap sgt2 fc profesional n berkecil hati..
    yg penting kita sama2 membantu dan memberi sokongan antara satu sama lain.. jumpa di penang nnt yer..

    to faci baru..
    terima kasih kerana rajin bg komen kat blog asa.. n thanx a lot bg nasihat, sokongan n dorongan.. insyaAllah abg dah masukkan nama faci baru kat next prgrm.. yg terawal next week punya prgm lah.. so hope xder masalah ok..

    to kak ice..
    sama2 terima kasih coz sudi join.. bila bertolak ke arau? kitaorg bertolak jumaat 2 pagi.. mudah2an bertemu ok..

  52. bro syahmi Says:

    salam

    wah meraih nye blog asa ni..xsgka plak..lama sgt xbkk blog asa ni..asyik fokus on study je..tp skrg dh abis dh..tgh cr keje smbilan smentara tggu konvo..

    fuh makin rmi faci2 br..makin meriah la gathering asa thn ni..huhu

    to bro has…
    wah abg cndct asa ke skrg ni??hebat2..makin mantap la asa lpas ni..

  53. kak sey Says:

    salam…
    camne ngan program training for trainer?
    jadi ke?
    kpd smua fc asa,
    hope korang smua shat2 slalu…
    to fc yg g penang, penat lg ke?
    jauh btul perjalanan korang…:)

  54. brother has Says:

    salam…
    to bro syahmi..
    lama tak dengar cerita.. apa khabar..
    abg mmg tgh carik syahmi ni..
    try contact byk kali x dpt..
    betul ker no yg syuk bg ni : 0126480987
    klu boleh contact abg segera ya..
    klu x pun, bg no contact syahmi..
    budak2 DQ tgh cuti kan.. ramai yg dah habis kan..
    apa lagi, joinlah prgrm ASA..
    stp minggu ada prgrm ni..
    so anda2 semua sgt diperlukan..
    ingat tau, syahmi cepat2 contact abg ok..
    bgtau yg lain2..

    to kak sei..
    prgrm training for trainer tu insyaAllah jadi..
    cuma tarikh tak confirm lagi.. maybe ditunda..
    so wat masa ni, harap dpt tunggu berita2 terkini kat blog ni ttg TOT tu..
    prgrm ka penang tu alhamdulillah ok..
    penat mmg penat.. jalan jauh..
    insyaAllah next penang bulan 4, dlm 17-19 april kot..
    abg dah masukkan nama sei dan noorhana UITm.
    klu confirm tarikh nnt, hrp dpt confirmkan kat abg juga dpt pi or x dpt pi.. ingat tau.. jgn lupa habaq kat chek no..

    to all fc..
    setakat ni alhamdulillah ramai fc p’puan yg mendaftar utk prgm.. fc2 lelaki jgn segan2 nak daftar ok.. cepat2 nnt tiada kekosongan.. 1st come 1st serve.. ingat tau..

  55. bro syahmi Says:

    salam,

    to bro has..
    no 2 dh xpki dh..skrg pki no 013-2002183(no privet ni) hehe..yup mmg ktorg tgh cuti n sy pun dh abis study ni..huhu..xksh je kalu ada prog..insyaALLAH kalu xde hal,sy join je..dok umah pun xde keje ape sgt..

  56. bro syahmi Says:

    salam
    to bro has..
    hmm dh lama join prog..hope bro has bg tunjuk ajar ye..mmg xingat dh..trademark2 pun xtau ape yg best2.huhu

  57. Kak Ana Says:

    salam…
    to kak Sei,
    program ke penang ari2 mmg memenatkn tp berbaloi.. byk input yg akak dpt n byk gk output yg keluar. hehe..

    to kak Tiq,
    sori ari2 sbb asyik kenakn Tiq je. akak just bgurau je. tp if jd pun pe slhnya. hehe.. pe2 pun, Insya’ALLAH akak akn sntiasa mdoakn yg tbaik utk adik2 akak ni.

    to kak Humyra n Bro Has,
    jgn marah psl usikn sy ari2. just nk mceriakn suasana dlm keta je. yalh, pjlnn jauh,if mulut xbising risau org yg mmandu akn mgantuk..

    to bro syam..
    jg ksihatan n bykkn rehat. krn dirimu begitu bharga.. (tiru trademark loreal. hehe..)

  58. brother has Says:

    salam…
    to bro syahmi..
    welcome back! best rasanya dpt bersama2 balik dlm prgrm ASA.. abg pun baru2 jer join prgrm utk thn ni.. xper kita sama2 belajar ok! tak sabar nak tunggu prgrm.. c u kat Sg. Serai.. caiyuk! caiyuk!

  59. bro syahmi Says:

    salam
    to bro has..
    thankz..hope bro has byk bg tnjk ajar ye..sy mmg btul2 dh xingat skil2 yg sy oki dlu..but i’ll try my best..huhu

  60. Mawi ASA Says:

    salam sume,

    1st skali thanx 2 bro sham n bro has sebab bg peluang sy join program kt penang.. bleh balik umah jap, hehehe…insyallah, next program kt penang bleh singgah umah i lg, kita pekena makanan penang plak no, aritu sy mintak maaf sgt2 sebab makanan biasa sj.. sebab mama i baru balik dr kedah, so x dpt nak sediakan yang sepatutnye…

    kepada sume fasi yg join program kt penang tempoh ari, sori ye klu makanan kt umah sy x sedap.. kepada MIZA dan ANA, geram btul ngan kalian, seronok nampak kenekan sy? hehehe…. xpe2, len kali turn sy plak…
    gurau je.. abg has pun same, bab2 menambah ajinomoto no satu.. hahahaha… korang memang best..

    penat giler drive pegi dan balik ke penang, hanye Allah yg tau betapa penatnye sy n bro sham, hehehe… masalah timbul apabila co-pilot pun tido skali, ape punye co-pilot, hahahahahaha… gurau je.. penat tp best.. hopefully next month sy dpt join lg ke penang…

  61. Kak Ana Says:

    salam…

    to Mawi,
    sorilah… sj je gurau utk mceriakan suasana.
    lgpun bkn selalu dpt kenakn org.
    hehe..

    to all fc2 yg join program this week,
    buat yg terbaik n ceria selalu..
    1lg,slalulh btulkn niat sbb niat 2 slalu je berubah2.
    (peringatan utk diri sy gk)

    to Ina,
    jumpa nanti dkt sek Tahfiz yerk.. =)

  62. humyra' Says:

    salam..ingat xnak komen psal penang sebb ngajuk..tp ape kan daye..nk komen gak..hehe
    ehmmm..bnyak pnglamn..suke duke..cahiyok2!!dgn niat lillahita’ala..insyaAllah..
    to memel, kimin…
    walaupn xbyk borak, taP mmg sronok bkerja dgn antum..
    =)
    to mawi, hehe… pe salahnye…mama u pun da bg green light what..
    hehe..amin…
    to bro has…
    dkenakan kak ana pulak kn…xpe, nnT kte kenakan kak ana ok?hehe
    to BROTHER SHAM..
    =)
    to kak ana,kak tiq, kak ina ku sayang..
    da rindu kak2 sume..
    to kak tiq..amin…hehe seronok sgt ngn kak tiq..
    kak ina, wlaupun first time jumpe, tp sgt gmbra, bahagia lg berbunga..
    to kak ana..-;-<@

  63. humyra' Says:

    ttgal..utk ammar..
    adik yg sangat suke gelak..
    cahiyok2 dik!! tbe2 tingat lgu anak nabi kita by bro memel subuh 2..korang sume mmg mantop….=)

  64. humyra' Says:

    ada lg..maaf..bro anice..
    super senior yg ana kagumi..
    insyaAllah..nk mctohi..amin..=)
    to bro wan..hehe trus tingat muhasabah..chaiyok2!! u can do better..we know..
    insyaAlah..xde ttnggal lag kot..maaf deh..

  65. adeek Says:

    salam utk semua…

    pe khbaq semua…hope semua ok…how are u big boss… hope u ok…
    kat sini nak mntak maap banyak2 kat semua diatas kesilapan n kesalahan ana…pada semua fc yg ikut program penang u all mmg best…thnks di atas kenangan yang bermkna…

    to bro sham…
    – thnks bagi peluang ke 2 join program..amat menghargai peluang yg ada..moga masih berpeluang join utk kali ke 3 di sana…jangan lupa jg kesihatan…ingat pesan doctor k

    to bro has…
    – u are the best..maaf diatas kesilapan n kesalahan yg dilakukan…

    to all bro…
    – thnks di atas semua bantuan..jasamu dikenang selamanya..gurauan paling best yg ana dapat..terutama dr bro wan n bro ammar..

    to all kakak fc
    – thnks untuk semuanya n segalanya..tnpa akak semua ana xkn berjaya disana..terutama kak ina n kak miza..thnks a lot..kak ina best, kak miza ceria n kak ana mesra…thnks di atas usikan nakal kalian…

    to bro anice
    – terima kasih x terhingga terima kami seadanya…menambahkan keceriaan di sana…thnks………………

    maaf lambat bagi komen sebab terikat dengan kerja yang ada….nie br ada kelapangan…salam untuk semua………

  66. Bro Anice Says:

    SALAMUN SALAM….

    Alhmdulillah, prgram kat penang dah pun selesai kita jlnkan dgn jayanya.Emmm…secara peribadi tak tahulah kenapa,prgram kalini rasa mencabar sgt. Bermula dgn persediaan sblum prgram, perjalanan semasa prgram sampailah program tamat. Mungkin ada hikmah yg Allah dah tentukan disebaliknya yg kita x dpt lihat dgn mata zahir kita. Di sinilah menguji kasabaran kita sebenarnya.

    Saje x mau bg komen dulu, nak tunggu adik2 abg bg komen dulu…siapalah abg disisi kalian kan…

    Cuma dikempatan & peluang yg ada ini, abg nak ucapkan :

    1)First of all, jutaan terima kasih diucapkan kepada big boss kita, Bro Sham kerana sudi bertandang ke Penang buat kali ke 4. Terima kasih atas segala pengorbanan yg diberikan. Terima kasih atas susah payah anta. Terima kasih kerana sudi menerima jemputan ana w/pun pd awalnya ada sedikit masalah. Terima kasih atas curahan keringat anta sampai sakit2 tekak dan hampir x de suara. Tak tau nak cakap apa lg, terima kasih bnyk2…maaf atas kekurangan dr pihak ana. Maaf atas kelemahan ana.Maaf atas segala salah dan silap ana. Anta mmg seorang ketua

  67. Bro Anice Says:

    SALAMUN SALAM….

    Alhmdulillah, prgram kat penang dah pun selesai kita jlnkan dgn jayanya.Emmm…secara peribadi tak tahulah kenapa,prgram kalini rasa mencabar sgt. Bermula dgn persediaan sblum prgram, perjalanan semasa prgram sampailah program tamat. Mungkin ada hikmah yg Allah dah tentukan disebaliknya yg kita x dpt lihat dgn mata zahir kita. Di sinilah menguji kasabaran kita sebenarnya.

    Saje x mau bg komen dulu, nak tunggu adik2 abg bg komen dulu…siapalah abg disisi kalian kan…

    Cuma dikempatan & peluang yg ada ini, abg nak ucapkan :

    1)First of all, jutaan terima kasih diucapkan kepada big boss kita, Bro Sham kerana sudi bertandang ke Penang buat kali ke 4. Terima kasih atas segala pengorbanan yg diberikan. Terima kasih atas susah payah anta. Terima kasih kerana sudi menerima jemputan ana w/pun pd awalnya ada sedikit masalah. Terima kasih atas curahan keringat anta sampai sakit2 tekak dan hampir x de suara. Tak tau nak cakap apa lg, terima kasih bnyk2…maaf atas kekurangan dr pihak ana. Maaf atas kelemahan ana.Maaf atas segala salah dan silap ana. Anta mmg berbakat utk menjadi seorang pemimpin yg mantop dan tegas..

    2)To Bro Has-alhmadulillah, kalini mmg jodoh kita utk bertemu di penang setelah nta x dpt ikut prgram2 yg dah kita buat kat pnng sebelum ni.Terima Kasih atas susah payah anta. Bro Has mmg spoting dan best…Maaf dipinta atas kelemahan pengurusan ana..

    3)To all fc – Bro Memel, bro wan, bro mawi, bro ammar, bro kimin, kak myza, kak ina, kak ana dan kak tiq…korang mmg best!!!terasa kita ni dah mcm satu keluarga. terima kasih atas kesungguhan yg telah ditunjukkan.abg tau korang semua mmg penat sbb perjalan yg agak jauh dari Kl, dgn rehat x cukup dan sbgainya….tp komitmen yg ditunjukkan sgt luar biasa…anda semua mmg hebat!!!
    Sbg tuan rumah, abg nak mintak maaf bnyk2 atas segala kelemahan…minta maaf jika layanan yg diberikan kurang memuaskan. minta maaf sbb x dpt belanja lebih2…hanya dpt belanja makan satey je mlm tu.Minta maaf atas segala2nya…

    Jagalah ikatan persaudaraan dan kekeluargaan kita betul2…semoga ukhuwwah yg terjalin akan berkekalan smpai bila2…Seronok tengok adik2 abg begitu bersemangat sepanjang program berjalan.

    akhir sekali,terima kasih sekali lg…jgn serik dtg penang utk next program…

    “jaga diri, hiasi peribadi”

    salam ingatan dr…
    BRO ANICE.

  68. mawi ASA Says:

    salam….

    2 Miza, amboi.. amboi.. amboi…
    bile mase mama I bagi greenlight ni?
    die cume bergurau je tau, hehehe….
    jgn salah paham, mama I memang mcm 2…
    mama I slalu ckp, ” Idup ni kene bergurau, klu x bergurau, x cerialah”…

    hehehe..

  69. humyra' Says:

    to mr mama..
    adela..mama u gtau kat dapur..shh…=)

  70. humyra' Says:

    *Saje x mau bg komen dulu, nak tunggu adik2 abg bg komen dulu…siapalah abg disisi kalian kan…
    bro anice la dsisi kami..=)
    time kasih pd tuan rumah, satay yg bes..
    abes comot bju kne kuah..hehe
    sglanya dah terbaik dah bg kami..
    syukran jiddan utk sume..pnglaman yg sgt bharga..
    tlg kem salam pda kak liza n kak ana yang sgt bes..wlaupn kejaaap sgt..tp mmg xmalu da..hehe..
    naam..ukhwah i2 drasai sekeluarga..sukran jddn sume…

  71. Bro Anice Says:

    to humyra’…

    InsyaAllah,nnti abg sampaikan salam myza dkt Kak Liza n Kak Ana.diaorg pun tekejut aritu sbb kejap sgt dok kat umah diaorg.

  72. Mawi ASA Says:

    salam sume,

    MR MAMA!! hurmm… sejak bilelah sy ade gelaran 2?
    cam klakar pun ade, hahaha….

    mama I gurau je tau, jgn lebih2.. hehehe…

  73. bro ammar Says:

    assalamualaikum……hai smua……………..!!! ana nk mgucapkan tahniah pada smua fasi tme pgram kt penang…hhehhehehehhe…apapaun yg telah kta korbankan untuk pgram d penang kta memang telah lakukan dgan terbaik….n paling ana bersyukur kerana ana dapat rasakan kita as fasi2 asa dlm sbuah keluarga.untuk bro syam.bro anice ..bro mawi,bro kimi,bro memey,bro has,bro wan(cap kapak)kak myza,kak ana.kak ina n kak tiq u all memg best..n untuk pengetahuan semua ana tgah tunggu tawaran belajar…apa yg ana pohon dri antum smua doa2kan lah semoga ana dapat mengecapi ilmu selepas ini….(ya ALLAH BISA KU MENEMPUH PERUBAHAN ZAMAN..SEMUANYA RINGAN DALAM GENGGAMAN KECUALI PERPISAHAN DGN TEMAN SEIMAN) ~SPECIAL 4 ALL FASI2 ASA~…..OK….SEMOGA usaha dakwah kita dalam asa sentiasa di bawah keredhaan Allah..chayok2 semua.) assalamualaikum.

  74. sis mien Says:

    salam…

    To bro sham n Bro Has..

    maaf sgt2 coz bt mse ni xdpt nk berkhidmat untuk asa sbb nye exam final nk dkt sgt dh..insya Allah pertengahan bln 4 ni sye dh bole join every week.cti 3 bln hehehe..t klu ade program lg,bgtau la ek..

    Doakan sye berjaya k..

    to ALL fasilitator,

    GOOD LUCK n TERUSKAN PERJUANGAN ANDA DEMI ISLAM..
    HAYYA BIL JIHAD YA SYABAB!! =)

  75. awin smktaj Says:

    salm…thanks kepada suma abg2 faci n kakak2 faci yg dtg skola sye jumaat-ahad lalu… abg2 n kakak2 faci suma bes2 giler… thank to bro fitri, bro memel, bro arab, bro syafiq, kak zah, kak ati, kak ina, kak sey, kak umi n kak… abg2 n kakak2 suma bes2… x kn lpe kng kne mrh ngan bro fitri..

  76. adeek Says:

    salam untuk semua…..

    pe khabaq…..
    ana doakan yang terbaik untuk semua warga asa….
    pd yg berkaitan henti2kan lah segala yang tidak patut
    agar tiada yg terasa…..
    salam perjuangan untuk semua warga asa

  77. kak tiq Says:

    salam…
    to bro has…
    fc untuk program alam megah dah penuh ke…klau blum tiq nk join….satu lagi ruang untuk fc ke penang dah full ke blum,tiq nk join lagi program kat penang…lau dibenarkan….
    salam

  78. faci baru Says:

    assalamualaikum..
    salam sayang kepada smua pelawat yg sudi memeriahkan blog asa…
    segala pujian hanyalah pada YG SATU…
    bersyukurlah kerna kt masih diberi kesempatan utk bersua…
    last week punyer program memang gempak..
    best giler..
    adik2 sekolah rendah seksyen 27[2] memang MANTAP..
    cikgu2 pun sama..thanx a lot for giving us chance..
    nape bro syam lama x join blog…
    bro ok ke tdk…
    please bro jagalah kesihatan…
    tanpa bro,siapalah kami..
    dan yang paling penting…
    cara yg paling berkesan untuk merawat sakit tekak bro..
    hanyalah SENYUM…
    so,senyumlah selalu..
    becoz apabila kita senyum,d others akan mendoakan kesejahteraan kita…
    cam bro has selalu tekankan kpd kami semua,,,
    kita faci2 perlulah sentiasa sedekahkan senyum…
    jgn marah…
    anywayz,semoga asa terus bertapak,megah di angkasa…
    maaf diatas segala kekilafan diri..
    jazakumullahukhairanqasirra….

  79. humyra' Says:

    salam alaik..kembang semangkuk jangan lupe..
    rendam dan minum..=) chaiyok2!mg Allah memudahkan..

  80. Rachel Lim Says:

    Hi, kak ummi masih ingat saya?Saya dari SK(1) Simpang Lima,Klang.Nama saya Rachel Lim.Cubalah ingat saya!

  81. ina_um86 Says:

    salam..alhamdulillah berjaya jugak program 3 serentak baru2 ni walaupun dongar2 cerita kem kat rimba ria ada halangan dan dugaan waktu nak pergi..

    first of all thanx to bro F bcoz bg peluang bernaung di bawah your team ari tu..and u know what..mmg best sangat!

    to all fc yg pergi SMKTAJ hari tu..akak tak tau la nak kata betapa seronoknya bersama dengan u all..pengalaman bersama u all n handle budak2 sek men mmg begitu beharga la!

    to myza..sorry aritu msg akak tak balas..time tu x sempat cari topup..hehe..but u know how much i miz u!

    to kak ana, sorry tak dapat jumpa kat sek tahfiz sebab terpaksa ditukarkan ke SMKTAJ last minute..insya Allah next time kita jumpa lagik and bleh tido rumah ina lagik ye..hehe

    to abg has, harap bleh jumpa lagi ye..tak best la abg takde..huhu..

    to adikku amar..mcm mn result?kak ina doakan yg terbaik and semoga amar dapat apa yg amar impikan..fuh ayat..puitis tu..but 1 thing akak tak boleh lupa kenangan kita kat pinang..banyak benda2 kelakar yg berlaku..and amar,u mmg best!kalau ingat awak, nak tergelak pun ada..

    to kak sey n kak za..mmg seronok dapat jumpa korang berdua..rindu kat korang..teringat kat SMKTAJ kita paksa budak tido cepat pastu kita lari tido kat surau..hehhehe..

    to ati sayang n arab..u both mmg best..akak tak rasa sangat pun perbezaan umur antara kita..miz u so much!

    to shafiq yg ceria..semoga Allah ketemukan kita lagi di lain program..seronok dapat kenal awak..cuti ni jg diri baik2..jgn terjun sungai!

    to bro memel..u cool..dalam diam2 ada jugak bau2 lawak awak ni..nanti kalau dah keje jgn lupakan kami ye..

    to ABANG SHAM…
    thanx bagi peluang sertai program..
    banyak perkara yang saya belajar dalam ASA..
    after 10 to 20 progrms saya join nanti,train saya jadi moderator pulak key..asyik llk je..apa kata tgk perempuan pulak handle budak..jgn tak percaya bakat terpendam tak keluar lagik nih..
    again..thanx to ASA, thanx to abg sham, and thanx to all fc out there..
    -LoVe YoU So MuCh-

  82. Bro F Says:

    salam mun salam…
    Kepada semua fasi2 yang membantu Pgram ASA di SMKTAJ sye mengucapkan ribuan terima kasih yang x terhingga kepada anda smua…klu anda nak taw best sgt2 bile berprogram dengan u all…
    Lg pun nie adalah program pembukaan fit pada tahun nie 2009,sebelum nie x dapt memberikan komitmen kerana ngah final exam…jd x dapat la beri komitmet 100% kepada program…wlumcm mana pun, fit sentiasa merisik kabar dari jauh perkembangan ASA…

    To bro memel;
    time kasih kerana sudi jd fc di bawa pgram ana..kita sememangnya serasi nampak gayanye..hehehe haaaa jgn oikir laen ea…huhuhu inyallah selepas nie kite bole bekerjasama lg didalam next pgram. Anta adalah sahabat ana yg sungguh bernilai insyallah dengan izinnya persahabatan kita akan kekal selamanya.

    To bro syafik n bro arab ;
    Thanks a lot kepada korang, cz sudi jd fc utk adk2 SMKTAJ…korang memang best,hapening,gler2…hehehe
    Ana nak mintak maaf sekiranya sepanjag kite pgram ana ada marah ke atau menyakitkan hati anta berdua ana menyusun sepuluh jari memohon maaf. Lepas nie jgn la serik2 untuk ikut pgram lebih2 lagi di bawah pgram ana…Ana nie klu marah pun just marah manja2,hehehe…
    lastly, pas nie klu ade pgram tok adik2 non muslim ana akan serahkan kepada anta berdu je la ea…
    anta erdua sukakan…ari 2 pun dah byk bahasa yanh anta belajar…bgus2 belajar bende yang baru…teruskan…

    to Kak Ina ;
    Fit nie x de la hebat mana pun,cume dalam pgram fit buat sedaya yang mampu…lg pun skg nie masih banyak lagi bende2 yang fit perlu blaja n timba pngalaman yang banyak. Harap lepas nie klu kita berpeluang pgram bersama, tegur2 lah sekiranya ada kesilapan yang dilakukan…fit terima seadanya..x salah klu kita share benda2 yng bole memberikan manfaat kepada kita semua..
    Time kasih diucapkan kepada kak ina cz sudi jd fc di bawah naungan fit…x de ape yg bole fit bg just senyum tiga je la yang mampu…heheeh jgn marah ea,t kene jual…Thanks a lot

    To Kakak Fc [ kak za,kak yus,kak aty,kak sey n kak ummi]
    you all smua mmg best..hope jd kan ia sebagai kenangan untuk kita semua..hmmm kak za fit still igat pasal banana ari 2..hehehe xtvt yg sungguh menarik..Thanks a lot to all fc on SMKTAJ

    Ingat kepada semua kita selaku abg n kakak kepada adik2 di dalam pgram adalah platform untuk membentuk generasi akan datang dengan lebih maju kehadapan..dalam kita mendidik adik, secra tidak langsung kita mendidik diri dan jiwa kita agar sentiasa mengigatkan diri kita dari mana asal kita…Sebagai fc kita tidak mampu untuk mengubah diri adik2 ini klu bkan mereka yang mengubah corak hidup mereka sendiri…Kita doakan adik2 kita akan sentiasa berjaya di dalam hidup mereka walaumcm mane keadaan sekalipun…Insyallah dengan berkat doa kita semua dari abg dan kakak fc adik2 akan cemerlang didalam hidup.
    Akhir kata segala ape yang kita lakukan biarlah bermula dari ‘HATI’ keep in touch…n see in the next pgram, thanks 4 u all FASI2 chayokk!!!

  83. kak sey Says:

    salam…
    fuh ayat bro F memang hebat…hehe..patut la jadi moderator…
    sy pn nk ucapkan syukran kpd semua fc krn dpt memberikan kerjasama 100% sepanjang program di jlnkn…rindu kt korang smua..
    to kakak2 um…sy memang seronok sgt dpt kenal u all..
    to ati, bro arab, bro shafiq…korang memang best…
    to my beloved brother, memel…sy suka sgt bila mel join program..terubat rindu…hehe..makin hensem la..
    to bro F…sentiasa jaga kesihatan terutamanya suara k…ha 1 lg jgn lupa makan SAYUR!!!haha jgn marah…
    to bro sham, thanks a lot..
    sbnrnya program ni 1 cabaran bg sy…yela baru 1st time join ngan adk2 smk..mula2 takut gak…lps 2 ok..hehe…adk2 ni mmg baik kn…
    sama2 la kta doakn adk2 ni dpt apa yg kta sampaikan…amin:)

  84. kak anne Says:

    salamualaik….
    pe khabar sumer???????
    harap sihat yo…
    pada fesi baru,hang nie x habis2 no…
    bilo hang nk tukaq nama hang tuh,
    mosti orang laen nak tau sapo hang..
    cek dah kenai pun hang,lebih dari kenai..
    untuk fesi-fesi sk s.27(2), hanpo memg bez giler beb…
    seronok kena kn bebudok semuo tuh heh…
    alhmdullillah,depa la budak2 paling bagus n bersemangat pernah n jupo..
    pado bro mawi keep moving..sori keno kan hang time kat kem tuh…seronok cek..bukan po,cek nak uji kesbarn hg,bile lulus ble la hg jdi next moderator..
    pado bro mie,sori hg keno wakenabeb dar geng kitorng kak tiq,kak ani and kak n…wat kejo tuh laen kali focus….

  85. faci baru Says:

    salam’alaik…thanx a lot anne…
    anti memang sejiwa dgn ana…
    tu yg ceq SAYANG bebenor dgn hang….
    luv u always in my heart….

  86. are-win smktaj Says:

    salam… hai suma fc2… nie nak tny kat bro f bile bak upload gmbr kte org… nak tgk gak muka kte org camne..
    hehehe…

  87. bro syahmi Says:

    salam,

    to bro sham…
    syukran coz ajak join perkasa kali ke4

    to bro fit,aim,di,mawi,wan,chik…..
    korg mmg best..syukran ats sume tnjk ajar ntum sume..hny ALLAH sj yg mampu m’blsnya..

    *apa kata kita bncg dlm ni,mcm mana nk jd fasi yg berkualiti??ada sokongan??

  88. kak anne Says:

    salamm….
    eh manor pulok gambor terbaru program nih…
    x sempat nak upgrade ko…
    to adikku fasi baru,,,
    u always in my heart…LOVE u
    makin lawa hang yoo..
    patut ler baby2 pun suko kat hang..
    nampak muka hang pun depa dah seronok..
    heliza katakan…
    pada bro2 fasi yang lain adik2 kt s.27 kim salam, depa sumo ckap hangpa sumo encem n kiut..
    cek pun tepikir,bebudok nih nk join program ko or not buat benda lain…ayoyo.
    pada kak tik,kak honiey and kak n(cek la tuh,
    kito memg the bez…
    x lupo pd bro ,syam,mie,mawi,chik and faris
    hanpa juga the bez..
    x rugi kenai hangpa semuo..hak22
    2 yang buat cek syg kat hangpa tuh..

  89. kak anne Says:

    salam pada dunia…
    hah,moga2 chat sajo yo…
    to faci baru-cek rindu kat hang,
    adik2 pun tersalah panggil kito..(terharu cek)
    to kak miza-rindu nyer kat kak miza,
    moga2 berbahagia hendakya sampai ke anak cucu..
    kawin t jagn lupo jemput cek no..(chek tergelak besor)
    to kak umi_um,k.addha,kak.sarah-cek rindu kat hangpa..
    kalian pun sama, lau kawin jagn lupo jemput cek..(pandai2 bg masa yer)
    to bro cik-hang nih bilo nak jd moderator???
    cek nk try gak duduk bwh hang..(moga jadi yor)
    to bro mawi- hang pun sesuai jd moderator…
    bilo hang mara,lidah chek terkelu x terkata pastu cek pun tergelak…(x tahann chek)

  90. Mawi ASA Says:

    salam..

    kepada kak anne, yeke sy marah? bile ek? siap terkelu lidah no, hahahaha… sorilah, muka cek memang mcm ni, x bleh nak ubah dah… nak sy jadi moderator ke? hmm… kena banyak blajar lagi… sy x handle muhasabah lg, so kene handle dulu baru bleh manage yang lain…

    kepada si kembar, Hana dan Hani, x abih2 mengusik orang… hangpa ni bukan saja kembaq, perangai pun lebih kurang, hahaha…. x tau nak wt cmna ngan hangpa ni… senang2 cntact sy k..

  91. Mawi ASA Says:

    kepada syahmi…

    nk jd fasi beerkualiti, sumenye terletak ditangan anta… senang je, kite wt ape yang disuruh, tinggal ape yang dilarang… mudah kn? satu lagi kite kene kreatif dalam program.. klu bleh, wt preparation terlebih dahulu sebelum join program… itu lebih baik..

    etika berpakaian sgt dititik-beratkan dalam ASA, baju kene tie-in.. sentiase join program ASA, insyallah luas pengalaman….

  92. bro syahmi Says:

    to mawi
    terima ksh ats nasihat nta..

  93. bro syahmi Says:

    to mawi
    terima ksh ats nasihat nta..dh byk ana blaja dr asa..huhu..

  94. kak mien Says:

    salam..

    to bro fit,

    mintak maap le coz hari 2 sye x dpt join bwh hang..huhuhu niat d hati mmg nk join,n nakkk sgt join,tp nk wat mcm mane..ader mslh kshtn le plak..so hrp sgt2 awk x slh phm k..jgn mrh2,t kna jual hehe pasni klu ader progam g,gtau le.sye last exam 15mac.cti 3bln.k..

    To all sahabat2 fasi,saye nk mintak maaf sgt2 if ader wat salah or guraun sye yg kterlaluan ke,afwan…maaf sgt2 k..jgn amek jantung hehe terutama buat bro ammar,jgn mrh2,t jtuh saham =) smile always..

    pesanan ringkas-buat sume fasilitator,ikhlaskan diri anda mnjadi seorang DAIE..Ingat..Allah akan memblas semua yg anda lakukan wlau sebesar zarah.jadi,berlumba-lumba la demi mndapatkan keredhaan illahi..GOOD LUCK Kpd ANTUM SUME k..

    To kak dieb,kak long,kak t,kak tiq,n sume akak2 fasi dr kuis,seha,kak myza,i miss u all so much huhuhu rndu bangat sma kamu! ingat daku dalam doamu..Chaiyok!Chaiyok!

    lastly,to Bro Has n Bro Sham,smoga sukses slalu n jgn tension2..thanks sbb bnyk bg tnjuk ajar,n thanks sbb slalu bg pluang kt sye join program..sgala teguran,sye trima dgn baik ceh..hehe stakat ni cnsultnt asa je sye ske join,cnsltant lain dh berjaya d reject hehe sbb nye prgram asa mmg best n lain dr yg lain.rhsia nye “ukhuwwah” antara fasi sgt kuat.so..good luck untk bro sham n bro has..

    SELAMAT BERJUANG SAHABAT-SAHABATKU SEKALIAN..ASSALAMUALAIKUM…..

  95. faci baru Says:

    assalamualaikum,jazakumullahukhairanqasirra…
    thanx a lot for that..
    we a grateful knowing all of u guys especially,
    of course u,my bro,MAWI(world alway,tumpg nama nmpk)
    thanx a lot again for accompany us to show the right wayz to the camp…(ktorg REMPIT giler,80 km/j…)
    mmg best giler sampai sesat ke negori 9…
    thanx again..
    bukan kami yg kena contact,bro lu ler contact us,k…(huahuahua)

  96. kak mien Says:

    To Bro Anice,

    x tau la bro anice ingt lg ke x kat sye,sye pnah join prgram kt penang last year..tahniah dpt baby bru..huhu

  97. humyra' Says:

    salam..huhu rndu jgak..kat akak2 fesi..
    kak sey cayang,kak anne ushuk, kak fc bru cun, kak ina comey, kak tiq kiut, kak ana yndu..kak2 feci summe..
    da abeh words da..tp sume kak feci comey n cayang..hehe xlupe kpd kak fc2 yg lame..
    kk yaT kaunslor nk khwn da..huhu kak t, kak ct, kak wawa.sume..
    arap kt dapat jume lg time prog cuT nnT e..
    lg 1..same2 kt doakan kak ana..
    tlibat dgn satu kmlngn..
    insyaAllah skg ok..
    salm motivasi!!=)
    p/s: kak anne..khwin??hehe amboi2 dye..bgus2..
    tlong doa2kan la akk yek..kuikui..=)

  98. humyra' Says:

    kak long..beik punye!!hehe spesel untuk klg cayang..=)

  99. humyra' Says:

    kak anne.lg spesel..nnT kt join skali tau!! =)
    chaiyok2 sume fc y akn exam. ma’a taufiq wannajah!! chaiyoooooook!

  100. Mawi ASA Says:

    salam sume…

    ade org nak kawin ke?
    sape ek?

    kepada syahmi,
    all the best to you…
    bro sham, program bile lagi ek? x sabar nk join lg….
    hehehe…

  101. bro syahmi Says:

    to mawi..
    all the to u 2…

    to bro fit..
    ana nk join prog berikutnya bleh??hehe..boring sgt hd penganggur ni..

  102. Mawi ASA Says:

    salam sume,

    Anne kawin?? hahahaha….
    sapelah calon yang malang 2, hahahah…
    gurau je..

  103. anaQulai..aSa. Says:

    salam. . .
    tumpang lalu yekkk hehehe

  104. hilmun Says:

    ble gmbr sks272 nk kuar kt website………adek2 dh x sbr,,,,,,,,,,

  105. Bro F Says:

    Salam…
    to bro syahmie…
    nak join pgram?? bole mmg d alu2kan…tp utk dua mggu nie pgram byk tunda…kita akan strt bpgram smula pada awal blan april…pe2 hal t ana akan infrm kan blik…k
    n the slalu2 tgk blog tok mengetahui perkembangan ASA…

    to bro mawi…
    wahhh bgusnye nasihat….erm bgus22…pas nie bole laa
    entertained tok jd moderator plak, bile lg sheikh…
    nie laa nak tunjukkan…tol x??
    ana nak tmbah ckit jer…utk mnjadi fasilitator yang berkualiti ialah yang utamanya HATI, hati kita hendaklah bersih n ikhlas kerana Allah S.W.T
    insyallah ape yang kita lakukan akan ada keberkatan…mcm 2 jgak kita didik adik2 di dalam pgram tok ikhlaskan hati apabila dalam pgram sebab ape…HATI ITU ADALAH HAKIKI
    btol x bro mawi…..hehehe

    Soal kualiti ini kita x bole nak nilai sejauhmane kualitinye…hanya Allah sahaja yang tahu…kita hanya mampu buat yang terbaek sahaja. TQ

  106. Bro F Says:

    To all fc…
    sesiapa yg berminat tok jd fasi bg pgram2 ASA
    insyallah bole hubungi ana di;

    0129413554
    0132273052

    sentiasa terbuka tok fasi2 yg berminat tok join pgram TQ

  107. bro syahmi Says:

    to bro f
    wah…ni lg mantap..
    mmg pun sumenya terletak pd hati..ikhlas lillahi taala..bla hati ikhlas,insyaALLAH ALLAH akn bantu kta..xg2 bro f??hehe..
    terima ksh ats nasihat…ape2 yg kurg pd ana hrp tegur la ye..

  108. humyra' Says:

    salam..kepada semua pndokong asa..dr big99 bos hga big bos..
    hehe kire sume bos..bleh??ana cuma tgerak nk sampaikn smga natum trus mantop dalam mneruskan usaha kt..
    krn kasih sayang thadap adik2, gnerasi muda..
    dan klmahan sahabat2 salng ditutupi..
    dibela..
    n same2 mnerima sahabt2 seadanya..
    n mnguatkan antr satu sama lain..
    insyaAllah..
    maassalamh..
    trus ua ye walau trsa lmah..
    “bsdia dalam keadaan xbsdia”
    salam alaik!!! =)

  109. faci baru Says:

    salam’alaik,,,
    jazakumullahukhairanqasirra…
    to all my frenz..
    brother n sister…
    semoga sentiasa mendapat keberkatan hidup dari Allah yg Esa..
    semoga setiap hari kita semua mendapat kelimpahan rahmatNya…
    kepada bro has,selamat menempuh alam baru..
    sebagai pekerla yg berkualiti…
    “bersedia dlm keadaan x bersedia,k”
    kepada.kak miza,thanx alot…
    syukur kpd tuhan ygmenemukan kita semua,,,
    walaupun sekejap cuma..
    tetapi dpt kenal antara satu sama lain..
    kak sarah lumpur,we miss u so much…
    kak long,salam perkenalan…
    kak tiq thanx alot kerna dapat terima kami seadanya..
    as ur sister…
    my lovely frenz.kak anne,alwayz in my heart..
    sy berharap sgt dpt join program for dlast time,but not least eea…
    this early april…
    coz i will sitting final exam for this sem…
    doakan sy..coz ur prays wil help me to do d best,peacefully…
    luv urall always in my heart…
    assalamualaikum…

  110. kak sey Says:

    salam…
    kpd semua fc2 yg akan menghadapi final exam…BEST OF LUCK!
    smoga antum cemerlang dlm semua bidang yd d ceburi…amin
    to kak min, rindunya kt nti…insyaallah ada jodoh kte jumpe..
    to my beloved sister, kk mz…luv u so much..
    to all fc boys & girls…do the best in ur life…
    to moderators & big bos, chaiyok2

  111. kak anne Says:

    salam keamanan untuk semua…..
    aperrrr kak anne nak kawinn???????
    memandai jer,maso bilo pulok chek habaq kat hangpa chek nk kawin…hangpa nih,memg…
    to every1 fesi2, i lap u lah!!!..
    to bro mawi,chek mudo lagi abe mawi weh…
    baru umur 15 tahun, mano boleh kawin…
    parent pun x bg signal pOn,deyall suh chek blaja n keje lu baru pk soal kawin…
    tapi,lau jodoh kito trimer jer….huahhuahuaahhhhhh
    ops,terover pulok….maap kan adinda..
    adinda mengundur diri dulu yor abe2 kakok2..
    wassalam..


  112. abang mawi mana gambar kita org sks 27(2)


  113. ni kamaliah kumpulan group 5 KAK N
    GAMBATIK GAMBATIK
    HURP HURP
    GROUP 5 GROUP 5
    HOT HOT

  114. bro syahmi Says:

    hmm,mana gmbr2 sek sri tahfiz ye??huhu

  115. KeKaNda7 Says:

    Aslmkm..
    Lame plakk tak masuk komen..dh naik pening bace celoteh2 fasi2 dlm nie..mcm ada..huhuhuhu…hmm, nk membebel gak aa..salam kemaafan utk Bro Fit (tak pernah kenal..huhuhu) sebab tak dpt join kem Rimba Ria..n tak dpt carik fasi utk bantu..)ingt nk pi, kwn wat ribut plak nk jmpa prof utk selsaikn isu prtikal..huahuahua…rugi woo…nie esok nk uruskn lagi ‘benda alah’ nie..nk antar siap2..hai..jadik fasi lagi senang dari jadik kaunselor daa..kikiki
    Wahh…Bro mawi. asal sebut pasai khwin ja, dia bikin ribut ya??? sibuk yang orang ja, dia ntah ke mana..ade berkenan kat sape2 ker? meh akak tolong satukan ..hahahhahha..syabas!!! masuk dalam lumpur, kikiki,,boleh la ganti kak sarah lumpur..jadik Mawi lumpur lak..hahaha..ngate kat akak sgt dulu..hoho..To Anne…rindu kamu juga..busy plak akhir2 nie, tapi tak busy sgt..tapi busy la..hehehehe..pening sikit..hal2 prktikal tak abih2 lai..tu la jadi busy tak busy tue…utk Faci baru..miss u 2 la..yg lain2 miss you 3 4 5 6 7 8 9 10..hahahhahaha…rindu semua laa..k, chaiyok2 utk fasi semua..kenal tak kenal, takpa, buat2 kenal..hehehehe…aip, dh jam 3.17am?!! moga lena dalam iman…zzziiiuuuP!

  116. Dark Prince Says:

    salam sume…

    kepada Kekanda,
    wahai kak sarah lumpur, memandai je cakap sy gtau pasal kawin… hehehe… jodoh, rezeki dan ajal ditangan tuhan, so jgn riso… adelah jodoh nti..
    jgn carikan jodoh untuk orang tau, hahaha… gurau je..

    Fitri,
    sori this month tibe2 bz ade hal plak, program kt penang klu ade kosong, isikan name ana k… untuk program yang len, nti ana cmfirmkan k…
    sori diatas kesulitan.. Takdir Allah, hehehe…

  117. dal_effy Says:

    tq………
    kpd fc yg mskkn gmbr kmi sumer dlm blog ni.
    tq…so.much………..
    I miss u……
    gud lak………


  118. salam sayang…………
    i miss you all..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: