Program FEB 2009

Salam keamanan untuk semua! PEACE!!!
Program-program yang akan dilaksanakan pada bulan Februari 2009 untuk setakat ini. Dijemput semua fasilitator senoir, junior dan yang ingin menjadi fasilitator ke prorgam yang telah dirancang dan akan dilaksanakan. Selamat Datang ke program ASA Explore…

5 Feb : SMK Wangsa Melawati [Talk 3S]

7 Feb : SK Taman Nirwana, Ampang [MIND-A]

11 Feb : SK Taman Permata, K.L [Talk FZTH]

14 dan 15 Feb : SK Seksyen 1 Bandar Kinrara [MIND-A]

18 Feb : SRA Integrasi Salak Tinggi, Sepang [MIND-A]

20, 21 dan 22 Feb : SK Assunta 1, PJ [YOULEAD] di KRRSH

28 dan 1 Mac : SK Seksyen 7, BBB [RINDU] ditunda

Explore posts in the same categories: Info Terkini

50 Comments on “Program FEB 2009”

  1. slm Says:

    saya berminat nk jd join pgram bro sham. sya kwn hamdan.nk cri pgalaman.


  2. Assalammualaikum,bro sham.Moga sentiasa sihat.TERIMA KASIH BYK 2 sbb sudi buat program kat bekas sklh saye.Insyaallah program 14 @ 15 FEB di SK Seksyen 1 Bndr Kinrara akn berjaya dgn cemerlang.Hrp fessi2 yg sempoi akn hdr bagi menjayakan program ni.’LMT BERJUANG’.

  3. mystery Says:

    salam..

    program 1 hr kt ampang mmg btl2 padat,tp keseluruhan nya ok la..cuma..nk ngadu ckit..huhu tertekan ckit la psl time.sye tau sbgai fc kite kna alert ngn mse,mslhnye yg sye tertekan hr 2 adk2 lg over la plak dsbbkn trlalu tkt dgn ‘ancaman’ dr moderator,adk2 xleh nk focus,dorg asyk tgk jam n asyk nk suh cpt je..jd sye trsangat2 la tertekan..huhuhu jd ape komen dr moderator..

  4. Bro Wan (IB) Says:

    Tahniah Bro Sham!!!!
    Mind-A kt SK TMN NIRWANA hari tu mmg best….
    itu la 1st sy jd fasi berbekalkan ilmu yg Bro Sham sampaikan dulu…
    apa2pn terima kasih saya ucapkan kerana bagi peluang saya join jd fasi..mmg best sgt!!
    nnt klu perlukan fasi lg jgn lupa gtau ek!hehehe..
    saya dan kwn2 warga IB yg lain sgt brsyukur dpt join jd fasi under bro sham..km semua trnanti2 program seterusnya..
    semuanya ni sbg pendedahan awal kpd km semua sbg bakal guru..insyaAllah..terima kasih Bro Sham!!!
    jasamu dikenang hingga akhir hayat…:)

  5. brother has Says:

    Salam.
    Tahniah kepada semua yg fasi dan peserta yg terlibat dgn prgram Mind-A SK Taman Nirwana. Alhamdulillah program berjalan dgn lancar dan sgt berjaya. W’pun mungkin ada sedikit kekurangan,kita sebagai manusia, hanya mampu merancang dan berusaha melakukan yang terbaik, dan Allah juga yg akn menentukannya. Kita kena yakin bahawa itulah yg terbaik untuk kita kerana kita telah berusaha yg terbaik. Klu ada kekurangan itu kita jadikan muhasabah kepada diri kita untuk memperbaiki diri kita. InsyaAllah, kita akan sentiasa berada dalam KITARAN CEMERLANG kerana kita sentiasa FOKUS kepada HIKMAH yg kita dapat dlm setiap perkara yg berlaku.

    To semua fc2 ASA,
    Alhamdulillah ini program abg yg pertama dgn ASA utk 2009 ni. InsyaAllah klu ader rezeki abg akn terlibat dgn prgrm2 ASA yg akn datang..

    Sebagai fc yg dah terlibat dgn ASA, abg nak berkongsi pengalaman dgn adik2 fc yg mungkin baru join prgrm ASA. Sebagai seorg fc, kita haruslah sentiass bersedia mental n fizikal dlm apa jua keadaan. Maybe ader yg tertekan kerana prgrm sehari memerlukan kita sentiasa mengejar masa. Sebenarnya, fc harus bijak membahagikan masa dgn sebaiknya, dengan melihat keutamaan dlm pengisian2 prgm yg diberikan. Manual fc yg diberi itulah sbg guideline kpd fc spy tidak lari dr perancangan yg telah disediakan. FC haruslah menerangkan kpd adik2 bhw kepentingan menepati masa yg telah diberikan spy mereka faham tujuan dan hikmahnya menepati masa. Apabila kita berprogram sebenarnya, bukan sahaja kita hendak memberi kesedaran dan mendidik adik2 tp untuk mendidik diri kita sendiri. InsyaAllah klu ada niat sebegitu setiap kali kita mengikut prgrm, kesannya akan mendalam kepada kita dan peserta2.

    Abg sgt gembira melihat fc2 yg terlibat dgn prgrm ini, sgt bersemangat dan komited. Tahniah dan terima kasih diucapkan. Segala teguran sgt2lah dialu2kan bg memantapkan lagi prgrm2 yg akn dijalankan ASA. Ingat, jgn jadikan kekurangan itu sebagai alasan kita untuk berputus asa, tp jadikanlah kekurangan itu sebagai momentum utk meningkatkan diri kita supaya menjadi lebih baik dan terbaik! Pengalaman itulah yg akan mematangkan kita, insyaAllah..

    kepada semua FC, tahniah sekali lagi dan abg berharap dpt bertemu lagi dlm prgrm yg akan datang. Caiyuk! Caiyuk!

  6. Mawi_ASA Says:

    salam sume…
    wassup2 hahaha…
    terlebih dulu sy ucapkan thanx kepada sume yang sanggup datang dr jauh dan meluangkan mse ngan ASA…
    kepada Abg Hassss… WELCOME BACK..
    hahaha… terkejut ble jmpe abg hass…
    skrang abg hass da lebih berisi ek?
    senang ati nmpak? hahaha….
    kepada bro sham, bulan ni sy free, x de mslh join program…
    insyallah…
    ape2 hal cntact k…
    kepada fasi2, jgn segan2 nak join program ASA…
    berani kerana benar, hahaha
    saling2 lah berhubung ye…
    satu lagi sy nk tegur tentang fasi, datang program jgn sebab dipakse, atau kerana teman karib kte dtg, kte pn nk dtg gak, atau sebab pilih bulu.. nak tau program akan dtg, tgk dalam website ASA atau cntact fahmi atau fitri… sy tengok banyak fasi mcm 2, ingat ye, kte dtg kerana ilmu dan keikhlasan hati, bkn dtg sebab ade member yang kte kenal je…
    ASA ini diibaratkan sebuah keluarga, sume warga ASA kte kawan, jgn jadikan ini sebagai batu penghalang bagi kte… eratkan hbungan sillaturrahim antare kte… remember that ASA consultation is different than others… salam..

  7. brother has Says:

    salam..

    to mawi thanx coz mengalu2kan kehadiran semula abg bersama keluarga ASA. abg saja wat kejutan dgn penampilan baru yg berisi.. nak wat kelainan, xdelah fc2 boring asyik tgk penampilan abg.. hehehe..

    hati senang sebab happy tengok angkatan fc2 yg baru ni komited n bersemangat ikut prgrm ASA. syukur alhamdulillah ASA tidak putus dihadiri dengan fc2 yg hebat2 dan bersemangat spt anda semua…

    benar kata mawi, keikhlasan tu sgt ptg bila kita terlibat dgn prgrm2 yg melibatkan hati.. klu niat kita ikhlas, insyaAllah hati2 yg kita ingin beri kesedaran itu akn senang menerima apa yg kita sampaikan…

    so far abg lihat fc2 semua jelas ttg perkara tersebut dan sgt bersemangat.. TAHNIAH!

    harapan abg agar ikatan ukhuwah antara kita akn berkelan hingga akhir hayat.. betul kata mawi, kita dalam ASA dah mcm keluarga.. teguran2 yg diberikan umpama dr seorg abg atau kakak kepada adik2 dan sebaliknya.. belajarlah untuk menerima kekurangan yg ada pada stp org. insyaAllah kita akan lebih berlapang dada..

    wat fc2 yg free hujung minggu nie, jgn lupa join prgrm kat SK Bandar Kinrara n bg nama kat fahmi or fitri.. semoga Allah permudahkan…

    p/s tahniah wat bro sham yg sentiasa memberikan yg terbaik! klu boleh, bro has n fc2 cuba mencontohi bro sham.

  8. brother has Says:

    salam..

    to bro wan..
    sila hubungi brother sham secepat mungkin..
    ader urusan yg belum selesai…

    p/s jgn risau plak… call jer.. hehehe..

  9. brother has Says:

    salam..
    to kawan hamdan…
    boleh jer nak join..
    bg nama dan no contact..
    semoga bertemu nnt..

    b/p bro sham..

  10. Brother Chik Says:

    Assalamualaikum wrt.

    Puji dan syukur kpd Allah atas nikmat dan rahmat-Nya. Selawat buat Nabi saw, kluarga serta shbt baginda.

    Kepada fc, ingatlah sesungguhnya apa yang kita lakukan ini adalah merupakan satu tanggungjawab demi membangunkan ummah yang tercinta. Ini adalah ibadah. Peluang dan ruang untuk berbakti secara terus kepada anak bangsa adalah satu penghormatan buat kita semua.

  11. Cikgu Anuar Says:

    Assalamualaikum..emmm Bro Sham. Saya cikgu Anuar..Penyelaras Tahun 6 SK. Taman Nirwana. First of all, saya mewakili semua guru-guru Tahun 6 dan murid-murid kami amat berpuas hati dengan U all punya pengisian. Saya teruja dengan kegigihan U all menjayakan program Mind-A. Untuk pengetahuan saya dah jadi otai di sekolah ini dan banyak kali saya memanggil pelbagai konsultant untuk menjayakan pelbagai program berkaitan dengan tahun 6 dan pendek kata U all yang terbaik..lebih islamik. Saya suka melihat syarikat Melayu berbuat begini..kepada semua fasilitator dan moderator yang mengendalikan Mind-A tempohari, sekiranya ada yang terkurang dari pihak saya saya berbanyak mohon maaf dan kepada Bro Sham..eemmm bila nak download gambar murid kami..ee boleh saya uar2kan kepada murid saya dan InsyaAllah saya akan aturkan untuk Program Kem Ibadah bulan Mac nanti..so Bro Sham boleh beri tarikh sesuai? utk 10-12 Mac cannot,kami ada exam. Ok Once again..thanks a lot..Banyak cara untuk beribadat dan ini adalah salah satu caranya..Tahniah kepada semua..C U all!

  12. Bro Anice Says:

    Wah…dpt pujian lg ni.tahniah bro Syam.tahniah Asa!!!
    Moga apa yg dilakukan dikira sbg ibadah&mendapat Mardhatillah.
    special to Bro Has,
    WELCOME BACK!!!
    nnti klau ada program kat penang lg,jgn lupa dtg tau.dah 3kali enta terlepas…

  13. Bro. Ubadah Says:

    Assalamualaikum w.b.t, salam ukhuwwah buat semua warga ASA.Moga dengan rahmat Allah kita di satukan atas dasar keimanan pada-Nya,insyaAllah.

    Kt sini cuma nk menyokong kata² bro. Mawi jer.. semoga kita sentiasa berada dalam ketenangan dan keikhlasan sewaktu bersama² adik² dalam program,kerana ianya penentu kepada result program itu sendiri, sama ada berjaya atau tidak.

    Itu sahaja daripada ana, insyaAllah setiap detik dan saat kebersamaan kita dengan ASA Explore menjadi saksi kita pada akhirat kelak,,ma’akumuLlah wa jazakumuLlahu khairan kathira.

  14. Sis Lyn Says:

    Assalamualaikum,

    Mohon diberi laluan untuk mewar-warkan program talkshow santai “Aku Dibius Cinta”, anjuran NISA SHAH ALAM oleh 2 panelis tidak asing lagi;

    1) Ustaz Hasrizal Abdul Jamil(Pakar Motivasi-www. saifulislam. com dan Pengarang buku “Aku Terima Nikahnya”

    2) Ustaz Mohd Uda Kasim (Eksekutif Penerangan dan Dakwah Lembaga Zakat Selangor)

    -Bila dan di mana? 14 Februari 2009 (Sabtu) Jam 9:30pg, Pentas Utama Komplek PKNS Shah Alam

    Pendaftaran adalah percuma dan cenderahati istimewa utk 100 pesersta awal! Jom datang beramai-ramai untuk mendapatkan penerangan jelas tentang sambutan ‘Hari Kekasih’ yang disambut di seluruh dunia sambil berhibur dengan artis nasyid jemputan; Mestica.

    Maklumat lanjut Layari: http://www.nisasaha halam.blogspot. com
    Untuk pendaftaran; Sila hubungi: Atikah(019-2843851) dan Aslina (012-2528828)

    Mohon disebarkan kepada rakan2 dan saudara

  15. kak ain Says:

    salam…

    salam perkenalan..salam ukhwah

    Sy fc baru..pertama kali join jadi FC ASA…masa kat sk.nirwana..

    hope lepas nie leh join lg jd fc…

    sbnrnya,sy pernah mengikuti program bersama bro sham…

    pengalaman yg amat berharga wat sy…melatih diri m’jd pendidik suatu hari nanti…insya allah

    pengalaman kat sk nirwana

    -dpt berkenalan dgn kwn2 baru dr pelbagai universiti…
    -fc kump 19
    -adik2 yg best and sporting
    -erm…pengalaman bersama salah seorg adik yg ‘slow learner’ dlm mslh 3M…that’s my first experience…dn sbg bakal guru pemulihan..pengalaman tersebt sgt berharga…

    insya allah…sy leh bg komitmen b program2 akan dtg…

    salam perkenalan…
    ain
    ipbmm,kl

  16. SufianSKTN Says:

    Saye berasa bangga kerana brother2 kita ni bagus belaka…
    saye kagum…
    Bila2 tu dtg la skolah kami lagi ….
    buat la kem ke atau ape2 jerk yg bagus kepada kita…
    leh la kita semangat skit…
    hehehe..
    bye bye..

  17. Bro Wan (IB) Says:

    Haha…apa la bro has ni…xpe la..nnt2 sy gtau la kt bro sham.lgpn klu dipanjangkan umor ttp kita semua jumpa lg..insyaALLAH…
    papn thanks tau kpd semua senior2 fasilitator yg dgn senang ati terima km yg baru ni utk timba ilmu..
    mau da salah silap ampunkan tau!:)

  18. Mawi ASA Says:

    salam sume…
    kepada sume fasi2 yang join program, jangan segan2 untuk bertegur sape ngan fasi yang lain..
    sumenye x lain dan x bukan untuk saling bekerjasama antara fasi2…
    ingat ye, ASA explore consultancy is very sporting, so jgn segan2 k….
    ianya akan memudahkan lagi perjalanan program yang diadakan.. EK?
    hahahah…

  19. faci baru Says:

    assalamualaikum,
    alhamdulillah,syukur…
    setiap hari dkurniakan nikmat dr Yg Esa..
    kem d sr bandar kirara mmg best..
    byk pengalaman baru yg sy dpt…
    modul yg digunapakai time tu jg berbeza,lan dr yg lain…
    klu bleh sy nak join for this week punyer program.
    so,dptlah sy gunakan pluang nie utk memuhasabahkan diri sy sendiri..
    1 jer,komen terutama pd faci pompuan 4 the next programmes,hrp all together b’sama-sama adik2 time smbhyg,berjemaah bersama…..
    so,boleh eratkan lg tali silaturrahim sesama manusia…
    n also adik2 dr kump laen bleh ambil k’sempatan tu utk kenal dgn faci2 lain yg t’libat,not just their groups only….ok
    slm,perkenalan…jazakumullahukhairanqasira

  20. Brother Chik Says:

    Juga jangan lupa banyakkan bertanya dan berbincang dengan fasi2 lama @ veteran jika ada masalah atau tak tahu bagaimana nak kendalikan sesi LDK dengan baik dan berkesan.

    Kena pulak skrg ASA Explore pakai modul baru. Bukan kata yang baru, yang lama pun kena banyak berbincang sesama fasi agar hasilnya nnt memuaskan dan berjalan seperti yang diharapkan.

    Saya dengan rasa rendah diri mencadangkan kepada pengendali blog ASA Explore agar memasukkan cerita-cerita teladan dan hikmah dalam weblog ni serta segala yang berkaitan dengan kecemerlangan. Ini bagi memastikan kita tidak hanya mengunjungi blog untuk melihat perkembangan dan gambar aktiviti, namun dalam masa yang sama turut mendapat input-input motivasi.

    Salam Motivasi
    BROTHER CHIK

  21. brother has Says:

    salam..
    maaf pada bro anice n wan coz lmbt bls komen..

    to bro anice..
    thanx coz bg support..
    insyaAllah ana akn mula aktif balik join prgm ASA slps ni.. sblm ni bila ada cuti jer.. huhuhu..
    program kat penang tu mmg nak join sgt2.. harap kali ni takde aral melintang… klu ader tu, maknanya nak uji kesabaran ana buat kali yg ke4 lah… entah2 ana bertemu jodoh dgn org sana, sebab tu asyik tak dpt pergi jer… hehehehe… hopefully x bertembung dgn kursus ker.. doa2kan ok..

    to bro wan…
    apa kbr? abg ni hny menurut perintah boss jer.. hehehe.. apa2 pun urusan yg tak selesai tu kena selesaikan jugak.. rugi2.. nnt boss untung.. hehehe.. sorry boss!

    to CIKGU ANUAR SKTN
    apa kbr? alhamdulillah atas pujian dan terima kasih atas sokongan dan bantuan yg cikgu anuar & rakan2 sepanjang prgrm MIND-A di SKTN.. tanpa bantuan cikgu2 semua agak sukar kami menjalankan prgrm dgn baik.. saya sgt respect dengan sikap cikgu yg sgt prihatin dan sporting kpd anak2 murid cikgu dan kami barisan fasi ASA.. mudah2an Allah akn memberi ganjaran yg besar kepada cikgu.. beruntung murid2 SKTN mendapat cikgu2 yg berjiwa pendidik mcm cikgu anuar dan rakan..
    kami mohon maaf klu ada kesilapan dan kekurangan semasa menjalankan prgm di SKTN.. insyaAllah saya berharap ikatan yg terjalin tidak akn putus dan akn berpanjangan w’pun di luar prgrm..

    to adik2 peserta Mind-A SKTN..
    bersyukurlah anda mendapat guru2 yg sayang dan prihatin terhadap kamu semua.. hargailah kasih sayang mereka dengan memberi yg terbaik dlm UPSR nanti. hormatilah mereka spt mana kamu menghormati ibu dan ayah kamu.. doakan kesejahteraan mereka, insyaAllah ilmu yg kamu perolehi akn lebih berkat… dan paling penting LAKSANAKAN apa yg telah kamu dapat dlm prgm, jgn dijadikan sebagai coretan yg tersimpan di dalam fail shj.. dan yg paling UTAMA, jgn tinggalkan SOLAT dan taatlah kepada ibu bapa.. insyaALLAH kamu akn berjaya dunia dan akhirat.. AMIN..

  22. d Says:

    slm bro sham… sya nk tnya psl program 28 feb n 1 mac ne kk sk. seksyen 7, bbb….
    da kekosongan fasi lg x…
    klu da ksong, da 7 owg fasi nk join

  23. Mawi ASA Says:

    salam sume…
    kepada ‘fasi baru’, klu nk join program minggu ni jgn lupo gtau bro Has atau bro Chik….
    klu lmbt nti melepas… hahaha…
    jgn riso, bnyk lg program lps ni… kehadiran anda sume amat dialu-alukan….

    Chaiyoklah..!!

    from:
    MAWI ASA..

  24. yazid Says:

    bro sham bila nak dtg sek sek1 bandar kinrara lagi ? ni yazid kumpl 1

  25. sahabat ASA Says:

    salam kedamaian buat semua..
    alhamdulillah,seronok sgt sbb dpt jd salah seorang dari keluarga ASA.Bnyk benda yg saya dpt belajar bila join prgram.Disamping buat prgram utk adik2,sebenarnya ia utk muhasabah diri kita sendiri.

    Cuma satu je yg saya nak nyatakan di sini sbg peringatan utk diri saya dan buat semua.saya harap bila kita dah jd fc,tunjukkanlah cth yg baik buat adik2 dan sesama kita.Yg paling penting,HARAP DPT JAGA BATAS PERGAULAN ANTARA FASI LELAKI DAN FASI PEREMPUAN.Jgn jadikan prgram sbg alasan,tempat @ tiket utk kita bersosial TERLALU BEBAS antara fc lelaki& fc perempuan.Kerja pun kerja juga,tp syariat mesti dijaga.Melawak pun melawak juga,tp batasan hendaklah dipelihara.Jgn disebabkan kita,nama baik BRO SHAM & ASA tercemar dgn perkara2 yg tak sepatutnya berlaku.

    Bukan semua kita ni sempurna tp berusahalah utk memperbaiki diri kita sendiri. Sbb kesannya nnti akan dpt pada adik2 yg join prgram kita.mcm mana kita nak mendidik,menanamkan nilai2 mahmudah dan memperbetulkan adik2 sekiranya kita sendiri pun tidak mengambil kisah & x mengambil berat soal2 mcm tu.benda yg nampak kecil tetapi impaknya sgt besar…

    Kesian dkt bro Sham sbb telah berkerja keras selama ni utk ASA demi utk mendidik anak bangsa.maaf di atas sebarang khilaf.semoga ASA terus maju & mantap.

    “dan berilah peringatan, sesungguhnya peringatan itu dpt memberi manfaat kpd org2 yg beriman”


  26. assalamualaikum, saya dari sekolah agama integrasi bandar baru salak tinggi.


  27. assalamualaikum, syabas pasukan assaville. semoga berjumpa lagi bersama kami di sekolah agama integrasi bandar baru salak tinggi.

  28. syasya Says:

    salam bro sham…
    hahaha…
    actually saje kacau…
    from syasya…
    sekolah rendah agama integrasi salak tinggi

  29. iena_um86 Says:

    assalamualaikum..hai abg has n abg sham..thanx a lot for the experience..that was my 1st time and i really enjoy with it!hopefully i can join u for the next time ya..n to bro chik,mawi n wan..very nice to know u guys!

  30. adlina Says:

    kite rindu semua bro2 dan kak fasi..

    =adlina,sk seksyen 1-kumpulan 8.

  31. za Says:

    assalamulaikum…
    ni baru first time saya buka blog ni..erm intesting baca komen2 dari fasi2 asa yang lain…and nk ucap thank pada bro has aritu sbb buat panggilan’hangit’mmg tkejut….erm first time join program ASA ni mmg seronok n macam yang saya pelajari n bukan saja berjaya memotivasikan adik2 tetapi diri sendiri gak…so hope
    fully blh join lagi program ASA utk the next program…apa2 call atau mesej la erk klu ada progrm…wassalam

  32. ina_um86 Says:

    salam..bro has,end of this month punyer program da full ker?boring la tinggal sorang kat rumah..sume balik kampung.kalau ada free lagi contact me ok..kalau da full takpe la..next time punyer program ina nak join lagik..


  33. bile plak gambar aku nak wujud kt dlm website ni ?????????????????????????????????????????

  34. Iezz Says:

    Salamun alaik

    Rindunya nak join progm ASA, hope nextime dapat buat time cuti sekolah, boley balik semenanjung, join…huhu…

    take care u all… da da da…
    kim salam kat adik2…

  35. brother has Says:

    salam..
    terima kasih pada semua yg bg komen..
    maaflah klu lambat balas..
    last week pack dgn prgrm.. semalam baru selesai prgm SK Assunta di Kem Rimba Ria, ulu langat.. penat gilerz.. lama dah abg tak join prgrm kat luar.. tp Alhamdulillah, masih bertenaga lagi.. nasib baik dah buar preparation dr segi fizikal 1 week b4 prgrm.. klu x, demam seminggulah nampaknya..

    to yazid & adlina SK Bandar Kinrara 1, ahmad syahid & Syasya SRA Salak Tinggi..
    thanx bg komen.. insyaAllah klu ada kelapangan, kitaorg akan melawat adik2 kat sekolah.. abg2 n kakak fc pun sgt rindukan adik2.. jgn lupa apa yg abg2 n kakak2 fc ingatkan masa prgrm.. laksanakan apa yg telah dijanjikan.. kami sentiasa mendoakan kejayaan adik2.. keep in touch ok..

    to ina UM..
    sepatutnya minggu ni ada prgm SK Seksy 7 BBB, tp ditunda ke bulan 5, tarikh lom confirm lagi… so minggu ni agak free lah.. cuma klu ader prgm yg tiba2 tu, nnt abg akan inform kat ina..

    to za..
    abg minta maaf ek, buat panggilan hangit.. sorry… gurau jer.. rasa bersalah plak lepas tu.. huhuhu.. rasa seronok pun ader..hehehe.. anyway harap za x kecik hati.. maaf ek..

    to all FC ASA yg pernah join atau berminat nak join..
    maner2 fc yg join prgrm, inform awal2 kat brother has, bg nama dan no contact.. senang sikit bro. has arrangekan.. boleh juga bg nama kat fahmi n fitri.. klu ader specific date prgm nak join, just bgtau jer prgrm maner nak ikut..

    utk pengetahuan semua FC, ader sikit perubahan ttg tarikh prgm yg akan dijalankan bulan feb, mac n april.. bro sham x dpt update lagi tarikh2 tersebut coz kena confirmkan betul2 dgn sekolah2… so pada fc yg berminat nak join prgm,rajin2lah lawat blog asa or berhubung dgn bro has, fahmi or fitri..

    bye.. ASA.. caiyuk! caiyuk!

  36. za Says:

    salam…
    agak2 bila nak upload jadual program utk bln march??
    blh la reservekan tarikh hehe…

  37. brother has Says:

    salam..
    maybe dlm minggu nie..
    so tunggu….

  38. brother has Says:

    salam..
    to za..
    za dpt join prgrm sabtu ahad jer ek?
    mmm.. nnt abg check prgrm 2hr, ok…

  39. faci baru Says:

    assalamualaikum,
    jazakumullahukhairanqasira..
    mudahan setiap hari kt smua umat islam seluruh dunia sentiasa m’dpt rahmat dr Yg Esa..insyaallah..
    p’tama sekali sory bcoz can’t give actual name..
    sbb sy nie seorg pemalu(malu separuh daripada iman),
    dan nanti klu ada komen yg hot2(negative or positive)
    biarlah berlalu dbw angin lalu…(wah terlebih sudah)
    first off all,time kaseh kpd all fc and also to d student off sk assunta,mmg hot n mantap…
    to our bro-bro,especially bro syam,moga cpt sembuh dan lebih b’semangat lg for the next programme,ok..tanpa bro2,program sure x jln..
    utk program kat rimba tu,sy pun turut rs x puas hati terutamanya pd diri sy sendiri..
    tp,semua kelemahan kt kenalah terima,coz kt bukannya perfect,dan itu semua telah ditentukan Illahi..
    pertama sekali sory to says that(previous comment),personally,sy rasa x timbul tntg pergaulan terlampau bebas…
    sbb sy rs faci2 dah matang utk m’bezakan yg mana baik, dan buruk utk dielakkan,insyaalah,,ttp adakala kt terlepas pndg benda2 yg simple camni(sy tegaskan,kt bukanlah makhluk tuhan yg sempurna,byk kesilapan drpd kebaikan)..minta mf sekali lg atas kesilapan sy…
    but now,sy lebih appreciate kpd jalinan ukhwah yg terjalin terutamanya antara kami,faci2 p’puan…thanx coz bleh terima sy sbg ahli keluarga ASA….
    minta maaf kerna comment nie pnjg berjela(lebih2 plak)
    sbb nanti x de masa,coz busy dgn assigh n exam..doakan sy berjaya dunia dan akhirat,insyaallah.
    assalamualaikum n jazakumullahukhairanqasirra

  40. brother has Says:

    salam..
    to faci baru…
    rasanya brother has dah kenal sapa awak.. hehehe..
    lgpun bila abg komen masa post moterm ari tu, awak dah tunjuk reaksi.. xper2.. biar abg has jer yg tau.. kekeke..
    anyway, terima kasih atas komen yg membina… sama2lah kita ingat mengingati antara satu sama lain.. betul kata awak, yg penting ikatan ukhuwwah yg terjalin antara kita dpt dikekalkan..
    n gud luck utk exam.. abg doakan kamu semua cemerlang dan dpt jadi contoh kp adik2.. amin…

  41. Mawi ASA Says:

    salam sume…
    rasenye sy tau sape sahabat ASA….
    thanx sbb bagi comment…
    sy setuju ngan pendapat FASI BARU, kite warga fasi sangat menitikberatkan soal pergaulan antara laki dan prmpuan terutamanya di dalam program…. kite sume dah besar dan tau membezakan yang mane baik dan yang mane buruk… kadang2 kite tertekan dengan program yang pack, so x salah untuk kite bersosial, maksud sy bergaul dan tidak terlalu bebas, lagipun sy x nampak ape2 masalah dalam perkara ini, selagi kite berpegang pd syariat dan undang-undang Islam, insyallah kite slamat… jangan terlalu ‘mind set’kn fikiran kite kepada sesuatu yang mazmumah… dan jangan menutup kejumudtan Islam itu kerana Islam itu meluas, dan kitelah orang yang bertanggungjawab merubah kepada pergaulan yang bebas kepada pergaulan yang terbatas…
    sy faham mksud saudari, abg Sham pernah berpesan dan beritahu, kene jage pergaulan kerana jika tidak, keberkatan itu akan hilang…
    sy juga merasakan sume fasi sudah maklum mengenainya dan masing2 tiada masalah tentang perkara itu… ingat bahawa pandangan mata selalu menipu dan pandangan akal itu selalu tersalah, pandangan hati itu yang hakiki… maafkan sy jikalau tersalah bicara tapi itulah hakikatnya..

    thanz 4 the comment…

    From Mawi ASA

  42. adeek Says:

    salam perjuangan untuk semua fc2 asa yg bersemangat…..

    alhamdulillah kita masih diberi kesempatan untuk berdakwah dan berbakti kepada mereka yang memerlukan…maaf dipinta kerna baru mempunyai ruang dan peluang untuk menghantar komen…sebelum nie hanya dgr dr fc2 mengenai komen yang dihantar…untuk semua oenghantar komen terima kasih diucap untuk peringatan yg diberi…moga kita dapat menambah baik semua nye…..

    kepada semua fc…
    ana doakan yg terbaik kepada semua fc…dalam memberi sesuatu kita harus mengorbankan sesuatu…dalam menyampaikan sesuatu harus ada menerima sesuatu yang amat bermakna…kekalkan ukhwah anatara kita moga terserlah satu ikatan yang x kn goyah….

    kepada big boss…
    firstly,
    jaga kesihatan…walau sesibuk mana pun kita kesihatan tu penting…jangan sesekali abaikan….

    second,
    tahniah di atas perkembangan terbaru asa…banyak perubahan n pembaharuan yang ada…moga ianya terus maju bersama fc2 yang bersemangat n sporting…ana doakan yang terbaik buat big boss n asa…

    akhir sekali….
    ana mohon maaf diatas segala kesalahan n kesilapan yang ada sepanjang berprogram bersama…ketelanjuran kata n ketersilapan perbuatan

  43. adeek Says:

    akhir sekali….
    ana mohon maaf diatas segala kesalahan n kesilapan yang ada sepanjang berprogram bersama…ketelanjuran kata n ketersilapan perbuatan
    ana mohon maaf terlebih dahulu…moga hubungan kita berpanjangan….

    MOGA ASA EXPLORE TERUS BERTAKHTA DI HATI…..

  44. faci baru Says:

    time kasih bro has….
    biarlah rahsia

  45. Bro Anice Says:

    Special to BRO HAS…
    wah….dah jd admin blog ni nampak.tahniah syeikh.enta dah amik alih tugas bro sham.tegugatla bro sham lps ni.akekekeke..Selalunya bro sham yg akan bg respond bg setiap comment.bagus3x…
    tak pe.enta kena tolong bro sham.kesian kat dia.haritu call ana smpai x de suara.pelik bebenor bunyinya..

    to BRO SHAM…
    jgn lupa jaga kesihatan sama.hanya Allah saja yg dpt membalas segala pengorbanan & susah payah enta.

  46. sis Ana Says:

    salam muhibbah kpd smua warga ASA. Semoga dalam rahmat n redha ALLAH hendaknya. first of all, thanks pd smua rakan2 fc (perempuan) yg sentiasa beri support pd sy ms program untuk sk Assunta aritu.love u all… mmg rs down sgt2 ms 2 sbb xdpt nk rapat sgt dgn adik2. Apa pun ianya pengajaran n pengalaman yg amt berguna pd sy utk membaiki diri n trus maju ke depan. 1lg, peingatan kpd fc2 lelaki, d cn ada sedikit teguran. di harapkan lain kali ms program, fc2 lelaki jgn lh guna laluan plajar perempuan utk g solat. bkn apa utk mgelakkan perkara yg xdiingini(spt tnampak aurat student yg ambik wudhu’) n utk mjaga hati… diharapkan fc2 lelaki alert ttg pkara ni yerk. pe2 pun, korang mmg sporting… diharapkan moga ukhuwwah ini kekal utk selamanya. wassalam…

  47. sizuka Says:

    thanks 4 d experience….

  48. Mawi ASA Says:

    salam sume…
    bertemu kembali….
    alhamdulillah kerana comment yang diberi dapat diterima dengan baik…
    pertama sekali sy sebagai wakil kepada fasi lelaki memohon maaf diatas segala kesilapan yang tidak disengajakan sepanjang program yang berlangsung sebelum ni… insyallah dimasa akan datang, kami akan lebih berhati2….

    thanx 4 the comment…

    from
    Mawi ASA

  49. brother has Says:

    salam…
    alhamdulillah, brother has nampak suatu perkembangan yg positif dlm blog ASA sekarang.. ramai yg memberi teguran yg membina utk kebaikan kita bersama.. cuma apa yg ingin brother has kongsi adalah, terimalah sehala teguran dgn hati yg terbuka dan berlapang dada.. w’pun mungkin kita tidak melakukan perkara yg ditegur itu, anggaplah ia sebagai peringatan kepada kita atau yg lain2 supaya kita lebih berhati2 atas segala tindak tanduk kita.. tidak ada rugi sedikit pun kepada kita, malah sekurang2nya kita boleh muhasabah balik diri kita dengan teguran tersebut.. belajarlah untuk berlapang dada ok.. insyaAllah sama2 kita mohon diberi perlindungan oleh Allah SWT..

    SPECIAL to BRO ANICE..
    nta ni ader2 jer.. ana ni bukannya nak ramaps kuasa bro sham.. cuma ana kesian kat dia.. bz sgt.. sampai kesihatan pun x terjaga.. so big boss kita tu dah bg greenlight kat ana utk balas mana2 komen utk dia.. klu x balas kang ada yg kecil hati.. huhuhu.. nta pun boleh jadi admin blog klu nta da kelapangan.. baru meriah blog nie.. boss kata prgrm kat penang tu on… insyaAllah, kali ni confirm ana dpt p.. hang tunggu yer.. cek nak carik org penang.. hang sediakanlah calon2 yg sesuai utk cek.. hehehe.. gurau jer.. tp klu ader apa salahnyer.. hehehe.. tak sabar nak jumpa nta.. dpt perkena laksa laksa penang pun cek seronok sungguh.. mcm maner.. boleh tak cek jd org penang.. dah pandai cakap penang dah nie.. kena belajaq… hehehe..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: