Kabar Disember

Salam tuk semua…kurang seminggu lagi utk kita sama2 menyambut Aidil Adha..Selamat meraikan hari yang mengingatkan kita erti pengorbanan terbesar..Salam Hari Raya Korban n Hajj.. Kabar bulan Disember :

2 Disember 08 : Dijemput semua Krew dan Fasilitator program XPOSURE Camp 2008 ke Majlis meraikan kejayaan program di Puri Pujangga UKM, pukul 8pm…jumpa di sana!

13-14 Dis 08 : Kem Smart Solat, Masjid Al-Muqarrabin Sg. Besi [JAWI]

20-21 Dis 08 : Training For Trainers [TFT] di Astana Dugang, Semenyih [WAMY], tempat terhad untuk 50 orang sahaja

25-28 Dis 08 : Kem Remaja PERKASA 4 [Kerjasama AFAQ, TTS, WAMY]

28-30 Dis 08 : Teambuilding MBSA [Majlis Bandaraya Shah Alam], di KRRSH

Explore posts in the same categories: Info Terkini

12 Comments on “Kabar Disember”

  1. Iezz Says:

    2 Disember 08 : Dijemput semua Krew dan Fasilitator program XPOSURE Camp 2008 ke Majlis meraikan kejayaan program di Puri Pujangga UKM, pukul 8pm…jumpa di sana!

    Insya-Allah, na…
    Syukran kerana menjemput!

  2. bro anice Says:

    Sedisnya x dpt bersama2 dgn br sham & adik2 dlm majlis ni. mmg nasib org jauh mcm abg…..asal time makan2 jer, tak dpt dtg…asal tak dpt dtg jer, time makan2…
    buat semua yg dpt hadir….
    kalau makan tu,ingt2 lah abg kat sini yer.huhuhuhuhuhu…………(nangis smbil berguling2 atas lantai)..

  3. AkiD21 Says:

    emmmm…bleh tanyer x?????
    psl “kem remaje perkasa”………ape syarat2nyer untuk masuk program tu???

  4. brother sham Says:

    to akid..syaratnya umur 13-17 tahun je
    sape2 pun bole join prgrm perkasa ni..ok, klu minat just inform melalui blog ni brother sham, ok tq


  5. huhuhuh….cianye abg anice….2 r cari abg anice xjmpa2…ingatkan recording video clip salamun salam ke kat sana…..anyway thxxxxxx a lot r kt abg anice even tak dpt mkn pn byk da tlg ktorg…..

  6. firdaus Says:

    hai brother apa khbr…..
    salam sejahtera sya ucakan…
    terima kasihkerna memberi didikan agama kepada sya…
    tq…
    dripad firdaus…..
    masjid almuqqarabbin…

  7. Kak Tie Says:

    assalamualaikum kepada semua..sahabat dan warga ASA..

    first…
    pertama sekali mohon maaf kepada abg sham kerana jarang dapat join program asa kebelakangan nie memandangkan agak sibuk dengan urusan keluarga dan kerja..harap tak kecil hati..apapun, sokongan kuat dari fit dan mie pasti akan membantu melancarkan setiap program yang dijalankan..insyaAllah..kami doakan yang terbaik buat abang..cuma pesan tie, untuk masa yang kian suntuk nie, banyak2kanlah berdoa semoga Allah menunjukkan pilihan yang tepat buat abang..Allah tidak akan memberi kita apa yang kita mahukan, tetapi dia memberi kita apa yang kita perlukan sebenarnya dalam hidup ini, untuk mengajar kita, untuk melukai kita,dan untuk mengajar kita..dalam meniti kehidupan di hari muka..renung-renungkanlah..

    2nd..
    kepada team ASA khususnya fasi-fasi ASA sendiri…
    di kesempatan ini, kak tie ingin berkongsi sedikit ilmu dan nasihat untuk kalian semua..terutamanya adik-adik yang sedang memperkembangkan bakat sebagai fasilitator..
    perlu diingatkan apabila kita berdakwah, kita bukan sekadar memberi ilmu dan membantu memantapkan perjuangan Islam, namun kita juga dilatih untuk memperkembangkan sahsiah diri dan rohani dalaman khususnya..justeru, ambil ikhtibar untuk menjadi pendakwah @ daie yang sejati..jalinkan perhubungan ukhuwah yang baik,berpanjangan, telus tanpa sebarang unsur eksploitasi mahupun materialistik, ..anda adalah agen perubah, namun anda yang perlu berubah terlebih dahulu sebelum mengubah diri orang lain khususnya..dan peringatan untuk diri sendiri khususnya, kita membina rangkaian dan persahabatan di dalam ASA, biarlah hubungan itu berkekalan..bukan sekadar apabila diperlukan dalam program, barulah hubungan tersebut dilanjutkan, tetapi senyap ketika tidak diperlukan….peringatan kepada adik-adik yang masih belum memahami dan mungkin sedang belajar untuk memahami..jadikanlah ASA sebagai medium dakwah dan ukhuwah yang terbaik sepertimana sebelum2 ini..kak tie sekadar menyampaikan luahan-luahan dari para sahabat yang pernah berkecimpung dalam ASA…semoga teguran ada manfaatnya..

    3rd..
    kepada adik-adik program sebelum ini,tahniah diucapkan kerana ramai yang mendapat 5A,4A di dalam UPSR..anda sememangnya adalah yang terbaik..dan kak tie minta maaf kerana ada mesej yang sudah dan ada yang belum terbalas, memandangkan handset kak tie asyik buat hal, masuk workshop lagi, tak dapat nak tgk mesej2 sapa yang hantar..really2 sorry..apapun, ingatan kak tie kepada semua tidak pernah luntur di telan masa..thanx again kepada mereka yang sentiasa mengingati diri ini..

    akhir sekali..
    minta maaf sekiranya ada khilaf kata kepada semua..salam aidiladha..walaupun lewat, namun ku susun sepuluh jari mohon maaf..sekiranya ada terkasar bahasa, tersalah kata, dan tingkahlaku yang tidak sesuai sepanjang persahabatan kita bersama, harap dilupakan dan maafkanlah..hope ASA terus maju..teruskan langkah mengatur jejak dan menempuh onak rintangan..sesungguhnya, kejayaan itu sentiasa bersama orang-orang yang sabar..wallaualam.jumpa lagi..wassalam..

  8. syafina Says:

    brother syam….masukkan la gambar kitorang dalm blog ni…please!!hehe..

  9. mne gmbar.susah ar...nk cari. Says:

    jgan ar…susah sngat.

  10. kak syaza Says:

    salam semua..wish u all kher..terime kaseh byk2 buat kak tie atas nasehat..insyaAllah kami akan buat yg terbaek..maseh byk yg perlu kami belajar..harap kite sume salaing ingat mengingatkan n saling bantu membantu..

  11. srsfeqah Says:

    SELAMAT TAHUN BARU 1430H & 2009M🙂


  12. hi….Bro Sham sihat..?
    saye dari school sktn..
    smoga brother sham sihat2 slalu k…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: