Memori XPOSURE Camp 08

Salamun salam…

Pertama, saya brother sham nak ucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan jutaan tahniah atas komitmen dan semangat semua krew dan fasilitator yang mengendalikan XPOSURE Camp 2008 baru-baru ini. Saya berbangga kepada anda semua. Kepada Fitri dan Fahmi, anda sememangnya hebat as moderator prgrmTo all KREWs, Wan, Mawi, Kak Long, Kak Tiq, n tak lupa bro Anice from Penang..thanx a lot atas curahan keringat kalian! to all fasilitator’s Kimi, Lan, Izad, Memel, Fiqa, Tiqa, Dib, Syaza, Liza, Suhaida, Fara, Syuhada..thanx a lot atas kesabaran anda! Anda smua memang d’best!

Kedua, ASA Explore merakamkan setinggi penghargaan dan ucapan terima kasih atas hubungan yang baik ini kepada pihak BAKKIS [Badan Kebajikan Kakitangan Islam-RHB Bank] dan juga NISA Shah Alam. Kepada En Razif thanx a lot..Kepada Kak Lyn n Kak Diyana, jgn serik dengan ASA lg..

Ketiga, tahniah dan syabas kepada semua adik-adik peserta XPOSURE Camp 2008, anda semuanya memang berpotensi dan hebat! Terima kasih atas semangat dan komitmen anda..Anda semua memang terbaik!

xc-1  xc-2  xc-3 

xc-4  xc-5  xc-6

xc-7  xc-10  xc-11

xc-13  xc-16  xc-17 

xc-18  xc-19  xc-20

xc-21  xc-8  xc-12

Explore posts in the same categories: 1000 Kenangan

29 Comments on “Memori XPOSURE Camp 08”

  1. sheik Says:

    Razif & All….Salam
    Tq too to all the comm members from BAKKIS that help facilitate to make this event a success
    Sheik

  2. Mohd Razif Says:

    Dear Bro Sham and team members,

    On behalf of BAKKIS Kumpulan Perbankan RHB, we wish to Thank You for the marvelous facilitation conducted by the entire ASA team during the X’Posure Camp 2008 held at Kem Rimba Ria Suara Hutan , Hulu Langat, Selangor on 21 – 23 November 2008. Based on the 3 days session, your team had provided the children with an opportunity which had emphasized the importance of hardship and teamwork, the value of love & passion, ways to achieve dreams & determination, and last but not least, winning spirit as drivers for their future SUCCESS. The renewed spirit that the children had acquired during the event will be the basis for them to visualize their success going forward.

    Once again, on behalf of BAKKIS Kumpulan Perbankan RHB, we wish to thank you and all your energetic team members for making the event a great success and wish you every success in meeting your dreams toward excellent. May Allah swt bless you and your team members always.

    Warmest regards and Wasallam,
    for Bakkis Kumpulan Perbankan RHB

  3. brother sham Says:

    Salam..dijemput smua krew n fasilitator XPOSURE Camp saja..hadir ke majlis meraikan kejayaan prgrm di Puri Pujangga pd hari selasa 2 Disember..kul 8pm..dtg jgn x dtg…

  4. brother sham Says:

    banner blog ASA yg baru tu direkabentuk oleh brother memel, thanq memel..rupa2nye memel ade bakat utk menjadi designer..hehe

  5. bro anice Says:

    salam buat semua…

    XPOSURE Camp telah meninggalkan seribu satu kenangan buat kita semua & kenangan yg trindah buat diri ana.x sia2 dtg dari jauh, nun penang di sana utk sama2 mnjayakan camp ni.

    to bro Sham;
    Terima Kasihs atas layanan first class yg tlh diberikan spanjang ana menumpang rumah enta & sepanjang ana berada di sana..enta mmg best giler!hari2 belanja ana makan. kalau sudi,jemputlah ana lg dtg ke rumah enta.akekeke. ana x malu utk dtg lg buat kali ke 2, ke 3 dan ke beberapa kali…..
    Hanya Allah saja yg dpt mmbalas jasa baik enta.
    Begitu juga dgn kenangan di pg hari,tayar kereta meletup!susah nak dpt kenangan camtu.huhu..dah fobia dah kalau lalu tepi batu.Pesan ana,hati2 kalau ada batu.

    To all KREWs & fasilitators;
    Terima Kasih bebanyak atas segala kenangan yg diberikan. Walau x pernah bertemu sebelum ni tp semangat ukhuwwah & kekeluargaan yg ditunjukkan menjadikan kita lebih akrab. Kita dah mcm adik beradik & satu keluarga yg besar!
    Maaf di atas segala kekurangan dr pihak abg.Anda semua mmg spoting dan BEST!!!

    To bro Sham lg…
    sedisnya sbb x leh ikut majlis tu.kalau ada mkn2, tapau & pos lah kat ana. x dpt sikit, bnyk pun jadilah…

  6. Bro Fit Says:

    SALAMUN SALAM….

    to bro sham,

    Akhirnya berakhir sudah pgram yang kita rancang bersama ni…agak terharu jgak bila tgk smua gambo2 pgram yang ada dlm blog nie…d cinie fit nak ucapkan bebanyak time kasih kepada abg cz memberi pluang kepada fit n fmie untk handle pgram xposure camp nie…klu nak d ikutkan abg yg layak tok handle pgram tersebutt….
    nie smua dari berkat tunjuk ajar dari abg…time kasih diucapkan skali lagi.

    to all fc n crew,

    Thanks a lot cz banyak membantu di dlm pgram xposure 2008. tanpa korang smua myb pgram x kan dpt d jalankan dengan baek…korang mmg best
    best sgt dapat sama2 bekerja dengan korang smua…wlumcm ne pun kita ssah or senang kita ttp bersama. tol x….????

    to abg anice,

    BAEK PUNYE….abg anice mmg best la…nsib baek la abg anice ade klu x,sape la nak run amek gmbo ek…huhuhu jasa mu d kenang…
    mungkin ada hikmah abg anice berada di dalam camp pada masa 2…n the last abg anice jgn sdey t fit mintk abg sham poskan mkanan tok abg anice k….Orait🙂

    to adik2 pgram,

    SYABAS…cz telah berjaya mengikuti pgram xposure camp bagi 2008…ape yg abg harapkan agar adik2 jadikan camp tersebut sbgai satu kenangan yg x bole adik2 lupekan….d harapkan juga segala xtvt yg dijalankan membuat adik2 semua berpuas hati…insyallah d laen masa d laen tahun kita bersua lagi……ingat, tiada XPOSURE tiada SEGALANYA……TQ

  7. en_me Says:

    salam .. nice blog.. keep it up

  8. kak tiq Says:

    salam ukhwah buat semua….

    first :
    tahniah n syabas pada semua diatas kejayaan yang dikecapi setelah apa yang dirancang menjadi kenyataan…..

    to all crew n facy

    tiq ucapkan tahniah pada semua kerana dengan semangat n kerjasama semua kita dapat laksanakan satu program dengan jayanya. program kali ini meninggalkan seribu satu kenangan pada tiq yg tdk mungkin tiq lupakan…..best sangat dapat joint program kali ini w/pun membantu di sebalik tabir…..terasa bagaikan kita satu keluarga w/pun sebelum ini tdk pernah bersua n berkenalan…….thnks pd crew2 yg ‘nakal’ iaitu mie, wan, nu’aim, mawi, k.long n bro anice….kenangan menjadi crew bersama teramat indah…..pada bro sham, thnks bebanyak beri peluang n ruang utk tiq membantu disebalik tabir……..akhir kata, apa yang berlaku ada hikmahnya n kita ambil sebagai satu ingatan agar kita tidak alpa n lalai dengan duniawi…..doa tiq utk semua, agar berbahagia n mencapai apa yg dihajati……salam ukhwah dr tiq untuk semua…….moga ASA terus bertakhta n XPOSURE terus berkekalan……

  9. kak tiq Says:

    salam ukhwah utk semua……

    to … ….
    terasa br semalam kita bersua….sedih gembira kita bersama…..tp hr ini hanya ruang maya penghubung kita…..tiq ucpkan thnks di atas kenangan yang ditinggalkan…..pelbagai perkara kita lakukan bersama xtau apa yang patut diungkapkan….w/pun dalam kepenatan n keletihan, kegembiraan ttp tersa bila ada yang berjenaka…hilang semua penat n lelah muncul senyuman yg indah…moga ia terus berkekalan di lain masa…sekali lagi jutaan terima kasih pada SEMUA crew n two moderater yg meningglkan pelbagai kenangan….to bro sham thnks…..moga ASA terus bertakhta N XPOSURE terus berkekalan.

  10. Mawi ASA Says:

    assalamualaikum sume,
    program exposure camp ni memang best giler, walaupun penat tapi saya agak berpuas hati dengan perjalanan program dan kerjasama antara semua fasilitator yang terlibat…

    semoga anda semua diberkati allah s.w.t…

    kepada Bro Sham, walaupun kite baru je kenal, tapi bro memang best… saya enjoy dengan program yang ASA EXPLORE anjurkan…

    saya harap lepas ni kite akan lebih rapat lagi dimasa akan datang… saya akan cube memberikan komitmen yang terbaik buat ASA dan especially bro sham…
    thanx alot bro…

    kepada fasilitator ASA, u all memang best n sporting… jgn marah kalau kite bergurau, sebenarnye nak bagi hilang penat… hehe…

  11. qittun Says:

    semoga usaha mermatabatkan ummah melalui method sebegini dpermudahkan Allah..
    mohon maaf skiranya slama ini tidak lgsung dpt beri komitmen atas kesibukan tugas dan tggungjawab..tringin bersama kalian..semoga ALlah melapangkan masa dan mberi kesempatan..

    mohon maaf segalanya, kerana hidup biar berjasa..

  12. Iezz Says:

    Assalamualaikum…

    “Apa yang pentinggg??? Kerjaaaasama….” (^_^)V

    1st Of All,

    Thanks a lot, Syukran jaziilan jaziilan Kathiira…buat semua yang menjayakan program…Macam tak caye je program dah pun berlalu, dan hanya tinggal kenangan…hem…Tapi, rasa bersyukur sebab Allah pilih untuk join program ni dan bersama-sama dengan semua untuk pastikan program ni berjaya! Alhamdulillah…(macam urusetia pulak…hihi)

    2nd,

    To Bro Sham, Bro Fit, Bro Fami, Bro Anis, Bro Wan, Bro Mawi, Kak Long, Kak Tiq,
    Tima kasih yang tak terhingga sebab bagi peluang pd liza untuk join this program…dan tak lupa juga atas kerjasama penyediaan logistik, barang2, makanan, fail, roti, bakar ayam, kayu bendera, head band, sijil, hadiah, nightwalk, jungle trekking, penginapan, banner, pamplet dll yang tak dapat diungkapkan disini…U all memang best dan sporting!Jasa U all sangatlah dihargai… (^_^)V…Moga Allah balas dengan yang lebih baik lagi….dan moga dapat join untuk program akan datang…

    p/s : terharu bila tak dapat masuk bilik sebab terkunci dari dalam after nightwalk tu, Bro Sham usaha jugak cari tempat nak masuk bilik tu, last2 tak jumpa…okla tu tdo ngan adik2…whateverpun, syukran Bro Sham atas keprihatinan anda…(dari liza, Ada, Su dan Ain)

    – Bro Mawi tolong bakar ayam Liza yang tak cukup masak tu, Thanks…

    – Bro Fahmi…walaupun dah ada SPIES, namun ASA Explore tetap di hati…macam kat TV9 tu…dekat di hati…hehe

    – Bro Fitri, tahniah atas segala komitmen yang diberikan…Sesi Muhabasah memang best la…

    – Bro Anice, TQ sebab snap gambar yang sangat menarik…

    3rd,

    To All Fasi, Bro Kimi, Bro Lan, Bro Izad, Bro Memel, Kak Fiqa,Kak Tiqa, Kak Dib, Kak Syaza, Kak Suhaida, Kak Ain, Kak Syuhada, Jazakallah khairan kathiira atas semua bantuan dan kerjasama antum semua sepanjang program…huhu… Terutama Su, Ain dan Ada…U all memang best! Sporting n penceria di kala penat…hehehe…Wish u All da best pas program ni untuk merapatkan ukhuwwah bersama adik-adik Nisa’. Program pasni, jangan lupa join sesama,tau! Gambar-gambar nakal U all liza dah upload kat dalam blog…hehehe jangan marah…Bro Izad, tima kasih sebab simpankan roti perisa kacang masa program aritu…hehe…Bro-bro (Memel, Kimi, n Izad) yang jadik imam, suara u all dah macam imam masjid negara la…best! Fiqa Tiqa Dib, n Syaza…Thanks…Lagu Doa Perpisahan tu memang wat Liza sedeyla nak pisah ngan u all…huhu…Apapun, thank u sooooo much! All da best to u all pada masa akan datang, key?!

    Yang teristimewa…Buat adik-adik kumpulan akak, (Sabilillah) (^_^)V…Terima kasih banyak-banyak dan tidak terhingga akak ucapkan sebab banyak yang akak belajar dari kisah dan pengalaman adik-adik…suka duka sepanjang program bersama-sama…ukhuwwah kita kerana Allah, abadan abada…Insya-Allah…Akak sayang adik-adik semua…Buat adik-adik program semua, moga mendapat banyak perkara yang bermanfaat terutama realiti kehidupan, kadang-kadang Allah tak bagi apa yang kita minta dan nak sangat tu, kenapa? Sebab Allah bagi apa yang kita benar-benar perlukan saja, adik-adik…Doa akak sentiasa mengiringi walau di mana adik-adik berada…All Da bEsT! Ma’an najah…

    Assalamualaikum…
    Ikhlas ;
    Kak Liza

  13. Iezz Says:

    Teramat Istimewa buat Kak Diana dan Kak Lin…

    Syukran jaziilan kathiira sebab bagi beluang pada Liza…taktau nak balas macammana…Kakak, adalah sahabat, teman, dan kakak yang sangat best!!! Liza bersyukur mengenali akak dan moga ukhuwwah kita berkekalan…pasti banyak hikmah disebaliknye, kan?

    Sebelum Exposure Camp…

    Berdebar sangat rasanya sebab masa taklimat dengan Bro Fit tu, macam-macam pikir tantang bahan-bahan program tu, terutamanya…

    Sewaktu Program…

    Penat pun tak terasa sebab enjoy sangat bila bersama dengan adik-adik dan fasi yang bersemangat tu…(^_^)V…cayalah!

    End of Program…

    Huhu…Sedey sebab terpakse pisah dengan adik-adik n fasi…da macam sekuarge la…bila la dapat bergurau senda lagi…kan?

    p/s : tak sabar nak tunggu Exposure Camp II….

  14. iezz Says:

    Tak lupa buat bro Nu’aim…
    Teng kieeewww….

  15. Kak Di Says:

    Salam Exposure pada sume…

    Tahniah atas usaha dan kejayaan team ASA & NISA Shah Alam…you all memang BEST!!!

    Semoga setiap detik kedukaan, kejayaan, manis & pahit perjuangan sepanjang 2008 mematangkan dan menambah keIMANan kita sume….lebih DEKAT dan AKRAB pada-Nya.

    Buat Liza…terima kasih coz menyambut silaturahim yg akk hulurkan….terima akk seadanya, jika sepanjang bersama lebih banyak keburukan & kelemahan yang adik dapat…maafkan akak, manusia biasa yang sama-sama mencari erti DIRI SEORANG HAMBA…bertemu di satu simpang…cuba mencari teman meneruskan perjalanan…..

    Juga sahabat2 yang lain…

    Didoakan YANG TERBAIK BUAT SEMUA….sayang kerana Allah….

  16. Kak Di Says:

    …ops, x lupe…nak sebut juga…maklumlah ucapan penutup 2008

    …adik2 akk…Fitri, Fahmi & Tiey…semakin lama semakin sayang….adik2 yang sangat baik, kesungguhan kalian memberi inspirasi kepada akk utk juga menjadi lebih baik… terima kasih atas ukhuwah yang dihulurkan….pengalaman dengan korang…sentiasa terpahat dalam memori….korang memang adik2 yg COMEL (mengalahkan peserta…kat pgm…hehehe)….esp Fahmi…kalau games, dialah yg very excited…

    …erm, utk Bro Sham, juga terima kasih banyak2…berkongsi pengalaman & pandangan sepanjang kita berkerjasama sejak tahun 2004….hampir 4thn usia perkenalan kita dalam ASA…Bro Sham, u prove it…as a murobbi…Teruskan perjuangan….

    p/s: insyaAllah lepas ni, NISA Shah Alam bleh sign kontrak / MOU dengan ASA untuk pgm2 tahun 2009…..

  17. Iezz Says:

    Salam…

    (T_T)…Huhu…Syukran Kak Di…Terharu…
    Hidup jadi happy bila dapat kenal semua…
    Moga Allah kuatkan ukhuwwah fillah ini, abadan, abada…amin…

  18. alisa yusra Says:

    hai.saye dri bndr tsik slatan.sye dh g program ni 2 kali dh taw.best glew ah…….

  19. syaza Says:

    best giler kem kat masjid muqarrabin

  20. rrsh Says:

    bro sham ni karim yang xposure camp 2008 tulah

  21. khairah Says:

    Assalamualaikum semua…..mungkin,facy2 kite semua tak ingat kat kite.Ataupun tak tahu kite ni sape.tapi kite rindu sgt kat kak tiq,kak anne,kak hony dan bro2 semue.thanks sangat lah pasal akak2 semua dah sabar dengan perangai kite.kepada kak hony,ingat lagi x jejjealan.haaa,tu lah khairah.apa apapun,semmoga kalian semua siat wal-afiyat.assalamualaikum. =)

  22. faci baru Says:

    assalamualaikum..
    segala pujian hanya kepada yg maha Esa..
    kepada khairah,,comel nama tu macam org nyer jugak..
    kami akak2 dan abg2 faci x mungkin akan lupakan korang smua…korang memang MANTAP…
    sape tak ingat pada JEJJEALAN…
    kak honey akan selalu ingat pada korang semua..
    alwayz in my heart…
    luvu alll…
    jazakumullahykhairanqasirra…

  23. faci baru Says:

    slm,sory ler khairah…
    khairah merajuk ke ngan akak..
    soalan itu memang akak tak dpt nak jawap..
    coz susah sgt..
    bukan per,akak kena ler jg hati smua org,k…
    tp bagi akak,seriosly,smua faci ada kelebihan tersendiri,cool,nice, n very versatile…
    jgn marah yer…

  24. Salsabeela Says:

    ASSALAMUALAIKUM,

    Bro sham kenapa x letak gmbr SRAI SALAK TINGGI time dekat KEM RIMABA RIA,SUNGAI CONGKAK tu?

  25. alia skbj Says:

    askum….nk tanya sket…ble nk letak pic skola bukit jalil??? kami disini sentiasa menunggu..harap boley letak pic 2…

  26. bajau Says:

    hai sume…. ni tgh bukak2 blog asa so trus nak coret sket….nk wish 10Q kt bro anice coz rase cam dah adik beradik… kejap je dah bleh close n gurau2… nt bajau datang penang bleh jumpe lagi yer… jgan serik jumpe n kenal saye…

  27. bajau Says:

    to faci dari maktab… best dapat kenal korang… lebih2 lagi bleh plak jumpe dgn orng kg dari sabah… hehehehehe… bajau duk kat sabah tapi bukan bajau tapi mak abah kat sane dah lamer… so bajau sesekali je balik sane… faci dr maktab jagn serik nak join ASA klu de silap arap maafkan n kiter sama2 bermaafan cz ramadhan dah nak dekatkan… heeeheheheheeh 0-0… cak!!!

  28. akmal 3g Says:

    salam…
    lama bebenor rasanya tak berkomunicate di blog dan org2 ASA.windu pulak rasanya..asyik dok jumpa HAsrul 3g je pagi2…Jauh di sudut hati mmg nak pegi prog2 ASA..tapi apakan daya, tak terdaya lagi.. Tahniah utk warga ASA perkembangan yang posititf dari masa ke semasa.moga kekal berkekalan selamanya…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: