Program Mei 2008

New UPDATE!

Salam ceria salam motivasi! alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk meneruskan kehidupan yang entah bila kan berakhirnya..alhamdulillah masih diberi peluang untuk meneruskan perjuangan yang tak kan selesai..alhamdulillah masih ada ruang untuk menaburkan bakti mencurah keringat untuk melihat ummat kembali gemilang…alhamdulillah segala puji bagi Allah masih mampu untuk untuk melakukan segala amal kebaikan..jom sama2 kita lebarkan jaringan amal kebaikan untuk adik-adik kita! jom gi motivasi! jom sukses!

1 : Sahabat KAMI, di Akademi Hevea Malaysia [MIND-A]

6 : SK Seksyen 7, Bandar Baru Bangi [AKRAB] Tahap 1

9, 10 dan 11 : SK Sungai Ara, Pulau Pinang [BESTARI]

13 : Hospital Pakar An-Nur, B.B.B [7 Habits]

17, 18 dan 19 : SRI Hira Shah Alam [EKB] di KRRSH

22 dab 23 : SK Punchong Indah [AKRAB] di KRRSH

23, 24 dan 25 : SMK Alam Megah 2, Shah Alam [RINDU]

24 dan 25: SMK Damansara Utama [MIND-A]

26, 27, 28 dan 29 : Kem Remaja PERKASA 3 di TTS dan KRRSH

Explore posts in the same categories: Info Terkini

29 Comments on “Program Mei 2008”

  1. Peminat Bro Sham Says:

    Salam….sy peminat bro sham. Please answer this question.
    Betul ke bro sham nk kahwin? bila? Kalau betul jgn lupe jemput k.

    Bro Has mesti boleh tolong jawab soalan ni kan?

  2. asaville Says:

    haha….ni sape plak ni?
    bile la bro sham ade kelab peminat ni? haha…
    anyway..kahwin tu blum pasti lg tarikhnya, coz orgnye pun blum pasti lg..
    msh dlm pencarian..hehe…doakan

  3. bro has Says:

    salam..
    aiii bro sham.. dah ade kelab peminat nampak..
    lepas ni bolehlah masuk AF..
    mesti ramai yg vote..
    hehehe..

    kpd peminat bros sham..
    bro sham dah bg jwpn kan..
    mmm.. nampak mcm masih ader peluang lagi bg yg berminat menjadi suri hati bro sham… hantar jer resume.. klu x nak hantar kat bro sham scr direct, bro has boleh tolong jadi posmen.. hehehe..

    jgn marah ek bro sham..
    semoga cepat ditemukan jodoh…

  4. kak wawa Says:

    salam,abg sham.wah…ramai betul peminat ang sham.anyway…semoga ALLAH temukan jodoh yang terbaik utk abg…mcm orgnya…selamt berjuang capai redha ILAHI…

  5. bro anice Says:

    ewah ewah…dah ada peminat ropanya.
    kalu bro sham belum berpunya, ana nak rekmen sorang makcik yg dok kat rumah ana…
    takdelah tua sgt. umor dalam 63 je. tp ayu lagi baik ati.rajin pulak tuh..amacam???ada berani.hehehe…(dalam hati kata:”saje nak pekena bro sham”)
    jgn mare ye…

  6. Kak Tie Says:

    Salam..
    to Bro Has..
    tak sabar jumpa abg..
    bila mau dtg k.l?
    keje ok tak?tie dah habis praktikal..alhamdulillah..
    wish 4 my konvo nanti..
    abg n kawan2 ASA kena datang tau..
    insyaAllah..sekarang intai pel;uang sambung belajar..
    abg doakan yea..

    to Bro Chul..
    Hari tu tak sempat g konvo abg..
    kalu abg turun k.l, jangan lupa dtg konvo tie yea..
    hehehe..
    perkembangan kes tie??
    hmm.cam biasa..nanti kita cerita..

    to Kak Feqah..
    bila leh ketemu..
    lama tak jumpa..
    akak kena datang gathering nanti tau..
    jom join program ASA sama2..
    pasni tak da peluang dah satu program..

    last..To Bro Sham..
    Saja lambatkan…huhu..jangan marah..
    kalau ada masalah nak buat pilihan, jmpa la cik kaunselor..hehe..kot2 leh tolong…
    saja berbasi basa..
    insyaAllah…dapat yang muslimah sejati..
    kami sama2 doakan..
    tak gitu kawan2?huhu..

    to..sapa lagi yang tertinggal ek???
    sapa2 yang berkenaan…team ASA..
    especially…kita jumpa kat gathering..
    tak pun jemput datang bila ana konvo bulan 8 nie..
    hehe…
    ilalliqa..wsm..

  7. bro has Says:

    to Tie..
    salam..
    abg insyaAllah akn dtg kl bln 8 n 11 nie..
    masa gathering x sure lagilah..
    ader rezeki abg akn dtglah..
    klu kena pada masanya insyaAllah konvo tie pun abg akn dtg..
    congrat! smg tie terus berjaya..

    to bro chul..
    lama dah x dengar kbr..
    klu dtg kl bgtaulah..
    klu dpt set time yg sama lg best
    hope dpt jumpa bro chul n semua fasi2 ASA..
    amin..

  8. kak jijah d' legend Says:

    Salam..

    Kak jijah ni..m..da lame tak menjenguk pogram ASA…rindu plak ngan adik2 n kengkwan seperjuangan (fasi2 ler tu)..huhu

    Nak joint pgram lg bley tak…tolong tanye kan bos..huhu…alhamdulillah…akhir 2007 ASA dtg ke pendang..mekaseh tok fasi2 yang bersemangat menyebarkan sayap ASA di Utara….maaf la klu wish da lambat sesasangat…

    Maaf lah kalau kak jijah curi masa sesape yang bace coment kak jijah yang panjang ni..banyak kak jijah nak share…

    M…kehidupan sebagai fasilitator sebenarnya, salah satu jalan kehidupan yang paling mencabar dan paling best yang penah kak jijah lalui…lagi2ngan kerenah adik2 yang joint pogram…m…xkring gusi n xkring air mata kita dibuatnya…

    Pada masa yang sama, mengajar kita erti kehidupan…kak jijah yakin..setiap kali joint pgrm mesti ada yang diperolehi oleh fasi2..kalau tak banyak mesti ada walaupun sebesar zarah…

    Dan itulah jugak yg kak jijah guna sepanjang kak jijah keje skrg, alhamdulillah..terima kasih byk pada ASA coz sudi terima kehadiran fasi cam kak jijah ni…kalau nak ikotkan, xlyk rasenye nak duduk sekali ngan fasi2 yang ada dalam ASA tu..sume hebat2..

    Semoga ASA trus maju dalam memperjuangkan kalimah Allah dimuka bumiNya…salam juga dari adik2 PRS di pendang..diorang sume rindu pada abng2 fasi diorang tu…sekarang adik2 ni sebok ngan musim exam…

    Tok sume fasi yang penah kak jijah sua muka n kenal…maaf la kalau ada kesilapan yang kak jijah lakukan…berat sangat hati nak tinggalkan ASA..tapi kene terima hakikat..sekarang mungkin susah da nak joint ASA..huwaaaaa…..tapi nanti kalau kak jijah bley joint lagi, nak joint ea..huhu

    M…kalau ASA dtg utara kabo2 ea…k lah..nanti kak jijah ngomel lagi

    Ukhwah fillah..abadan abada…Salam dari jijah’s d’ legend..he..cam bintang pelem plak…bye..salam

  9. bro has Says:

    to kak jijah..
    salam..
    mmg betul lama dah tak dengar brita psl kak jijah nie..
    sejak kahwin ni terus x dgr khbr..
    hehehe..

    kak jijah ni sbnrnya ant fasi yg paling cool n byk penglmn..
    n murah dgn senyuman..
    susah nak tgk dia marah..
    bro has byk belajar dr kak jijah..

    ASA sgt beruntung ada fasi yg berpengalaman dan rajin mcm kak jijah..
    kepada fasi2 ASA, ambik peluang belajar dr kak jijah..
    bro has ingin sgt nak belajar senaman yg kak jijah buat masa prgrm TADIKA SAlSABILA kat kelana jaya dulu..

    anyway, gud luck utk kak jijah..
    n tahniah atas perkahwinan..
    semoga berkekalan hingga akhir hayat..
    sorry x dtg kenduri..
    masa x ‘cun’ lah..

    n jgn lupa join prgm ASA lg..

  10. mambang SK Sungai Ara Says:

    saye drpada sk sungai ara, dalam tempoh hari, asa explore dah buat kem ibadah kat skolah kami, ape saye nak kate.. best sesangat! brother sham dah menyedarkan saye, thanks, so much!

  11. bro anice Says:

    alhamdulillah… yg tu yg kita harapkan.kami hanya membuka jalan utk adik2.segala usaha utk berjaya dan menjadi anak yg soleh&solehah adalah dari adik2 sndiri..

    thanks to bro sham kerana turun ke penang buat kali ke 3.
    buat abg2 & kakak2 fasi, jutaan terima kasihs diucapkan atas komitmen yg diberikan sepanjang khemah ibadah dkt sk sg ara. you all mmg best dan spotin’ sgt2. teruskan usaha utk menabur bakti buat adik2 kita…

    abg sbgai tuan rumah ingin memohon maaf jika layanan yg diberikan tidak memuaskan.
    itu shj yg mampu abg lakukan utk menyambut fasi2 dr kl. jg serik dtg pnng lagi.
    semoga usaha kita selama ini akan dikira sbg ibadah. mudah2an Allah akan membantu kita& memudahkan segala urusan kita.

    “jaga diri hiasi peribadi”
    Meneroka potensi, membina peribadi”

    salam dr bro anice buat semua….

  12. kak wawa Says:

    salam,bro anice.alhamdulillah…walaupun sy tk dpt join progrm sampai hbs,tp ok kerana ada adik adik yg berubah…walaupun sy hanya sempat handle utk satu LDK, tp ada adik adik yg hubungi sy…thnks adik adik group 10.akak syg awk semua.

    to bro anice.minta maaf krn sy terpksa blk kg hr tu.maaf krn byk menyusahkan..

    To shbt seperjuangan yg lain…terima ksh kerana byk bg semngt kt sy semasa sy dlm keadaan sedih…

    dan yg terakhir..to abg sham…beribu kemaafan di pinta..semuanya berlaku tnpa di sangka..maaf krn tk dpt bg komitmen utk progm kem ibadah sek sg.ara…maaf krn selalu kecewakan abg sham..doakan sy….smg tbh hdpi hidup ini..ok.al d best.selamat berjuang utk capai redha ILAHI…

  13. bro anice Says:

    salam…
    to kak wawa:
    x pe…nak buat camana.bnda yg tak jangka nak berlaku kan.
    apapun, terima kasih diucapkan kat wawa krn sudi luangkan masa walau sekejap utk bersama adik2 di sk sg ara penang.
    gud lak!!

  14. mambang SK Sungai Ara Says:

    kak wawa,
    bdak2 yg dari kump. 10 kirim salam… basicly kump. 1-9 pown same…

  15. bro has Says:

    SALAM..
    huhu.. sedih r..
    sekali lagi xde rezeki ikut prgrm kat Penang..
    insyaAllah.. bro has yakin one day bro has akn dpt join prgrm kat Penang jugak.. tu pun klu bos bagilah..
    anyway tahniah sekali lagi wat ASA n fasi2 coz berjaya wat prgrm kat Penang..

    to bro sham..
    program utk bulan JUn x der ker..

  16. mambang SK Sungai Ara Says:

    bro sham, gmbar mase program kat penang x de ke??

  17. tiq Says:

    salam…
    pe khbr semua…ana mash br lagi……mgkin ade yg kenal n x…….thanks pd semua terutama bro sham sbb beri peluang n ruang pd ana menimba pengalaman n berkongsi sesuatu yang menrk…salam ukhwah dr ana utk semua….

  18. ahlifikir Says:

    salam

    saya dah dapat khabar yg sahih bawa bro sham dah berpunya rupanya. tunggu masa nak buat jom heboh je. ala kulihal tahniah dan dimudahkan Allah segala urusan…hehe. Afwan ye sumber berita takleh heboh lagi..illal liqo’

  19. kak tie Says:

    salam sayang kat semua..
    memang best program kat penang hari tu..
    jumpa pulak abang anis yang best..
    bertambahlah bestnya..
    huhu…
    kami fc perempuan suka berjalan..thanks invite ke penang lagi..
    pasni nak g tak nak bagi a.sham ikut sekali..
    aabang anis bawa kami jalan2 ek?
    maka angin..makan sate n makan sate lagi..
    huhu..
    adik2 program semua..
    kak tie doakan semoga berjaya dalam apa jua yang dilakukan..
    semoga ada perubahan
    walau sedikit, tapi manfaatnya amat besar dalam meneruskan kehidupan.
    to kak jijah,
    thanx atas nasihat akak selama ni..
    alhamdlh, berkat nasihat akak, tie dapat tumpu praktikal sepenuhnya..
    ni follow balik program asa..
    almaklum lama dah tak join masa praktikal, rindu giler..
    akak datang k.l bagitau la..
    leh g program sekali..
    dua kali ..
    berkali-kali …tak gitu??huhu..

  20. kak tiq Says:

    salam…pe khbar semua…harap2 x lupa lagi pd tiq k…to bro anice thanks bebanyak walaupun kita jarang bertegur x bermakna kita x mengenali…nnti tiq n fc yg lain akn buat rombongan ke penang tnpa bro sham k x….pada bro sham jgn keck hati k….di kesempatan nie tiq nak ucap bebanyak terima kasih pada bro sham,bro anice, bro zul, fit ,memel,k.tie,min, k.wawa n semua fc sebab memberikan seribu satu kenangan dlm program di penang….thnks ekkkkkkkkkk…….moga kita akan berjumpa lagi….salam sayang dr tiq utk semua fc……………….

  21. biha Says:

    Salam..
    bile nak update gmbar dak2 form 3 n 5 smk alam megah dua?
    email bro fit3 per?

  22. biha Says:

    Salam..
    bile nak update gmbar dak2 form 3 n 5 smk alam megah dua?
    email bro fit3 per?

    Comment:

  23. kak tiq Says:

    salam….hai pe khbr…lama menunggu peluang untuk memberi komen….bro sham bila nk masukkan gmbr2 program sebelum ni…..x sempat2 lagi ek….ehmmm mybe sbk kan…xpelah,kami semua sabar menanti…apa pun tiq ucapkan good luck pada bro untuk program2 yg akan datang….nk tanya, bleh x klau ada sek di perak nk buat program dgn asa explore……k lah tu je soalan setakat ni…salam ukhwah utk semua….

  24. brother sham Says:

    to kak tiq..nak buat2 kat mane2 pun boleh…kat perak pun bole jugak..

  25. mambang SK Sungai Ara Says:

    brother sham, bile abg nk upload gmbr kat skola kami??

  26. kak tiq Says:

    to bro sham…

    salam……..ehmm ok nnti tiq try tanya sek tertentu coz hr tu ader yang berminat……….doa2kan lah ader k………..good luck 4 everything…………..salam ukhwah untuk semua.

    to all fc:
    thanks n good luck in your life…papai…….

  27. 360_77 Says:

    Salam..
    bile nak update gmbar dak2 form 3 n 5 smk alam megah dua?

  28. hmba ALLAH. Says:

    slm…waa…tgok2 sknk ni bro da ad rme pmnat rpenye….emmm….sy akn sntiase mndoakn bro sham spaya jmpe jodoh y SOLEHAH…AMIN…ha…ag satu..y pntg jgn lpe jmput ank2 DIDIK bro sham mkn nasi mnyak ek..!hehehe..:-)

  29. firdaus Says:

    tq kepada semu fc sya…………………….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: