Teringat lah plak!

iftar-jamaie.jpg 

Salam ukhuwwah!

Saje je saya upload gambar masa berbuka puasa (iftar) ramadhan tahun lepas…kat ofis ASA Explore, tengok balik gambar ni teringat kat fasilitator team ASAville…moga gambar ni merapakatkan lagi ukhuwwah (persaudaraan) antara kita semua…Moga tahun ni lebih ramai lagi yang hadir😉 tak sabar rasanya nak tunggu ramadhan tahun ni…

Kepada fasi2 ASAville yang tengah dok perah otak untuk final exam, moga SUKSES untuk semua…buat yang terbaik! kepada yang tengah bercuti, penuhilah masa cuti dengan kerja-kerja yang bermanfaat! kepada yang sibuk dengan karier dan kerja-kerja masing-masing, bekerjalah selagi dunia belum kiamat, keje elek-elok ye…..

 “Bekerjalah sebaik yang mungkin seolah-olah kita akan hidup 1000 tahun lagi, dan beribadah lah sebanyak mungkin seolah-olah kita akan mati esok hari”.

Explore posts in the same categories: 1000 Kenangan

5 Comments on “Teringat lah plak!”


  1. emmm..terigat sy kat generasi 3G yang tiada tolak bandignya..rindukan digandingkan kembali utk kesebelasan utama..aiii..mana la korang berdua 2G..last2 aku jugak yg ditinggalkan kesepian tiada arah..tapi aku rasa udah berjumpa penggantinya.. cuma 1 G je la..hehehe..camna nak upload gambor nya nih!!!

  2. orang jauh dr kuching.. (bro has) Says:

    oooo rindu jugak ko kat aku ek.. aku pun rindu kat korang.. akmal, man grup 3G dalam ASA.. oohh, baru sekejap aku tinggalkan ko, ko dah carik pengganti ek.. dah mintak permission kat kita org ker.. takpe kesian kat ko sorang2.. dah ada pengganti jgn lupa kat aku dgn man ek..

  3. tie Says:

    salam. teringat masa majlis berbuka puasa tahun lepas..satu kenangan yang tak mungkin dilupakan. bersama kawan2 seperjuangan, abang2 n kakak fc yang sangat baik hati.well, walaupun yang berlaku. kita tetap SATU, dan kekalkanlah silraturrahim antara kita walau di mana jua berada.. mohon maaf yang tak terhingga dari hujung kepala ke hujung kaki if ada tersilap budi bicara, terkasar tutur kata terutamanya kepada senior2 as k.Feqah, k.Azie, abg Has, abg Zul , my “bigboss” bro Sham coz selalu “gaduh2″ ( u know??gurau je.. ,” ) pas ni dah tak boleh gaduh2 dengan tie lagi..hehe..dan lain2 yang tak disebutkan nama, also to all my younger brothers especially fami, fit, syuk, husni, daud dll…tetaplah bersama Asa selagi mampu..perjuangan sememangnya menuntut satu pengorbanan yang besar tetapi percayalah setiap keringat yang dicurah ada kerahmatan dari Nya.sedih rasanya if kena leave “asa” dalam waktu terdekat memandangkan diri sudah sebati dengan program2 dakwah dan motivasi. Apapun, kepada senior semua, thanx bebanyak krn mengajar kami n doakan semoga kami istiqamah dalam perjuangan baru yang bakal ditempuhi selepas ini. Selamat Hari Raya Aidilfitri & Maaf Zahir dan Batin….wsm.

  4. K.Die Says:

    “Kawan yang baik ialah apabila kamu melihat wajahnya, teringat Allah, apabila dengar percakapannya menambah kefahaman agama……dan apabila melihat gerak gerinya teringatkan mati…(“,)

    Salam Ramadhan juge pd semua shbt2 & adik fc & adik2 yg pernah bersama K.Die… Bile membaca kenangan2 fc2…cemburu rasenye dgn ukhuwah shbt2…maklumlah K.Die fc dr UiTM & tak banyak join pgm ASA, tp K.DIe tumpang gembira & bahagia dgn manisnya ukhuwah kerana aqidah yg kita semua bina selama ini…tahniah kepada shbt2 yg istiqamah dgn perjuangan meneruskan apa yg Rasulullah lakukan sebelum ini… semoga apa yg kita buat untuk Islam ini diiringi dgn niat yg Ikhlas & dijadikan pelaburan untuk kita tuai hasilnya di akhirat kelak…insyaAllah….

    Yang pastinya, walaupun sebagai fc & ada modul untuk adik2…tetapi sebenarnya tanpa kita sedar sepanjang berprogram sbenarnya Allah juga sedang menguji kita dgn modul2 yg Dia susun…agar kita jg sebagai fc mendapat teguran & tarbiyah…InsyaAllah ada nilaiannya di sisi Allah…

    Apapun…terima kasih kpd semua, semoga dgn adanya shbt2 menjadi aset untuk kita menjadi lebih baik….Selamat menjalani ibadah puasa & selamat merebut segala pahala y di janjikan Allah di bln ini khusus utk hamba2Nya y bertaqwa….

  5. mambang SK Sungai Ara Says:

    brother sham,
    kalu boleh, bukak puasa la kat sekolah kami… kalu boleh, buat lagi satu program lah!! tk leh tk pe. cadangan je.. rase mcm teringin je..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: